Verkoudheid en aandacht

Keelontsteking, verhoging, kuchen en snot. Dat is een kleine samenvatting en meer dan genoeg details voor de lezer.

Dus ging ik een paar versnellingen lager. Ik heb gemerkt dat dat veel beter werkt voor mij dan door-rennen en vervolgens écht instorten.

Ik bracht een dag door op de bank. En toen Zonne na school thuis kwam (oh nee dat ging niet vanzelf…. ik haalde haar op…) kon ze haar geluk niet op: ze mocht van mij een film-middagje. Ja, echt waar, opvoedpolitie, ze mocht naar een beeldscherm staren. Lang. Héél lang.

Zij keek naar Netflixfilmpjes op mijn laptop en ik keek naar het schaatsen en vervolgens keek ze naar nog een Netflixfilmpje en las ik een boek. Soort van. Vanavond nog maar even opnieuw lezen want het staat me niet echt meer bij….

Ik maakte wel nog een vers soepie van een halve bloemkool die nog in de koelkast lag maar verder at zij boterhammen. Zelf gesmeerd want ze is immers als zes. Zonne liet me weten dat dit haar lievelingssoep is dus ondanks gebrek aan werkende smaak-papillen (of misschien wel dankzij…hmm) was die soep gelukt.

Zonne masseerde mijn rug zeker tien seconden en pakte haar dokterskoffer erbij. Daarna voelde ik me alweer een stuk beter. Toch vond ik het niet erg dat het inmiddels kinderbedtijd was.

Natuurlijk had ik geen zin om haar in bed te stoppen en het ‘standaard’ slaapliedje te zingen. Maar soms is het beter om toch maar even te investeren zodat je daarna je rust hebt. Dus kroop ik bij haar in bed. Dat vond ze gezellig. Ze zuchtte ervan. “Lekker knus, mama…!”

En we kletselden veel langer dan normaal, ’s avonds, over de dingen die haar bezig hadden gehouden die dag.

“Nu nog even een lievelingsknuffel mama…” glimlachte ze. Want hoe langer ik bij haar in bed bleef liggen hoe beter, immers.

En of het niet het beste idee was dat ik gewoon bij haar in bed bleef liggen, de hele avond. Ik was immers ziek.

Dat vond ik toch niet het beste idee. Haar bed is voor ons samen wel wat krapjes.

Vanmorgen deden we rustig aan. Ik nog steeds trillerig en slapjes had al een beetje geanticipeerd op de ochtendrituelen en een havermoutcakeje-in-een-mok voorbereid, met banaan, kaneel en een beetje poedersuiker en yoghurt on tha side.

En op ons gemakje tanden poetsen en haren kammen. Als mama ziek is dan mogen we best een paar minuutjes te laat komen op school.

En toch waren we op tijd.

Onderweg nog een heel gesprek gevoerd over vallende sterren en onder welke voorwaarden dromen nu wel of niet uitkomen. Natuurlijk zou ik liever voor me uit staren en mezelf zielig vinden, want ziek. Maar ze is zo lief, zo lief. Dus doe ik mijn best en blijkbaar levert dat meer liefde en aandacht op dan op een gewone vrijdagochtend.

En vanmiddag, toen ik haar ophaalde en liet weten dat ik nu wel weer gezond was: “Oh mama… jammer…. het is zo gezellig als jij ziek bent….!”
Blijkbaar heeft ze er niet echt last van gehad, van een zieke moeder…..

6 gedachten over “Verkoudheid en aandacht

  1. LOL! Fijn dat ze je ziek zijn als gezellig ervaren heeft.
    Dat ze zo lang tv kan kijken klinkt heerlijk. Ik vond (vind) het altijd pittig om ziek te zijn met een kind / kinderen, vooral op de dagen dat ik het alleen moest oplossen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.