Over opruimen en weg gooien

Wat ik weg gooide…. ook al was ​het moeilijk: Vijf uitgaven van l’Illustration uit de 1915 – 1930. Eén uitgave uit de eerste wereldoorlog (la grande guerre…) en één luxe met prachtige uitneembare kleur-illustraties. Collectors-items, ik zweer het…. en prachtig. Maar ze lagen wèl al sinds 2006 op zolder en ook daarvoor nooit geweten wat ik ermee wilde. Behalve bewaren dan…..

Grappigste vondst: een vibrator. Die het nog deed. De batterij niet leeg. Ik nam hem mee naar de milieustraat en gooide hem weg bij de elektrische apparaten. Legde hem op een opvallend plekje. Voor de lol.

Opvallendste vondst: een verfrommeld briefje van 25. Guldens, ja. Nee die gooide ik niet weg….

Blij mee: een ingelijst fotootje van mezelf in mijn studententijd. Wat was ik mooi…!

Niet weg kunnen gooien hoewel nutteloos: een doos met al mijn oude dagboeken uit de puberteit en ook al mijn schoolrapporten. En er zaten ook oude kinderfoto’s tussen. Ik zei nog tegen mezelf “Wat zou Gerlinde doen?!” maar het hielp niet. De doos is er nog. Op zolder.

Wat ik weggooide hoewel mooi en ooit veel plezier van gehad: oude klimtijdschriften met prachtige foto’s, waaronder één uitgave met foto’s van mijn eigen klimleerlingen die gewoon heel erg keigoed waren.

Blij dat het weg is: tien vuilniszakken met 60 kilo zooi. Waaronder cassettebandjes (yep), Een nooit gebruikte DVD speler, vage tassen, doosjes met onbekende inhoud (ik deed het niet open en hield mezelf voor dat ik niet voor duizenden euro’s Speciale Dingen op zolder had liggen) vier oude laptops een gordijn dat ik nooit gekocht heb en nooit gebruikt en geen idee hoe ik eraan kwam. Misschien lag dat gordijn zelfs nog wel op zolder toen we het huis kochten. Nu is ’t weg…

Weg gegooid en nooit vertellen: het servies dat ooit van mijn oma was en mijn moeder me liefdevol schonk. Ik bracht het niet eens naar de kringloop. Zeker weten dat ze er daar blij mee waren geweest. Maar vandaag was het weggooidag, niet “duizend keer sorteren dag”.

Om nog te bewaren: twee bakken met kinderkleren die ze nog niet past. De nepkerstboom en bijbehorende ballen. Een kist vol klimspullen (misschien tegen beter weten in want echt spectaculaire dingen ga ik niet meer doen en dus heb ik ook niet meer zoveel materialen nodig), een slaapzak en -matje. Een (lege) koffer.

Weg gedaan ondanks het sentiment: twee knuffels die ik vroeger als kind had. Dankjewel Gerlinde. Ze zijn weg. Er is vast nog wel ergens een foto van. Of niet. Als iets 12 jaar op een zolder ligt dan heb je er blijkbaar niks aan.

Om te verkopen: een saxofoon die echt nog veel geld waard is en één of andere set met een wok en fonduepan die je op zo’n bijpassend ding kunt dingesen. Nooit gebruikt.

Weg: Een heleboel megapannen waar je 20 tot 50 liter soep of pasta ik kunt koken, gebruikt toen ik met mijn klimpubers op buitenland-trainingsstage in de rots ging. En heel veel vage borden, bestek etcetera die ik dan steeds weer opnieuw mee terug nam van die kampeerstages. Omdat mensen het hadden achtergelaten.

In de categorie: “wat moet ik hier in godsnaam mee?” een album of twee vol met Eerste Dag Enveloppen. Is dat nou wat waard? Voor het geval dat ’t duizend euro waard is, bewaarde ik het…

Ik verkocht zojuist ook zes telefoontoestellen voor 74 euro. Inclusief een centrale en drie headsets.


De zolder is zo goed als leeg. En morgen weer een dag!

7 gedachten over “Over opruimen en weg gooien

 1. De eerste dag enveloppen kunnen zeker nog veel geld waard zijn. daar zou ik serieus werk van maken. Succes !

  Like

 2. 🙂 heerlijk weggooien he?? weg is ook gewoon lekker weg, slurpt ook geen energie meer van je …heel herkenbaar hoor….

  Like

 3. mijn kind heeft nu net de leeftijd dat ze het geweldig vindt om mijn oude dagboeken door te lezen. Vind het kind helemaal geweldig.

  Puckie

  Geliked door 1 persoon

 4. Heel goed bezig!
  Manlief en ik hebben allebei één doos op zolder met sentimentalia. Als die vol is, is hij vol. Wil je er dan toch iets bij, dan moet er iets anders uit. Werkt voor ons heel goed.
  Veel succes met de rest van je huis-in-de-verkoop-zet-taken.

  Marianne

  Geliked door 1 persoon

 5. Heerlijk. Voelt goed toch? Ik heb gisteren 9 bananendozen boeken opgeruimd. Mij lucht het op en een ander is er weer blij mee.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.