Hoe ik vandaag aan de slag bleef

Vandaag is Dag Vijf van de Grote Opruimactie. Inmiddels heb ik al behoorlijk huisgehouden, vind ik zelf (ook al ben ik er nog lang niet…). En aangezien ik er blij van word om mezelf complimentjes te geven, hierbij mijn lijstje van vandaag.

 • Ik sprak twee tuinmannen aan de telefoon en maakte met allebei een afspraak om begin volgende week even door de tuin te lopen. Eentje kan al volgende week aan de slag, als ik dat wil. Dat schiet lekker op…!
 • Ik vroeg drie offertes aan bij drie verschillende makelaars en ontving vervolgens vervelende telefoontjes van dames “om mijn gegevens te controleren” of “om een bezichtiging af te spreken” en liet vriendelijk weten dat ik een mailtje wilde ontvangen met informatie over de werkwijze en de kosten.
 • Ik sopte mijn koelkast uit en gooide dat éne potje met beschimmelde jam weg. Jam, dat is dus niks voor ons. Die gaat altijd na een week of twee beschimmeld de koelkast uit…
 • Ik ruimde Zonnes kamer op en waste de ramen en kwam erachter dat dat nog niet eenvoudig is wanneer het vriest. Ik stofzuigde alles: van de bovenkast van haar kast tot onder haar bed. Ik ging in de weer met sop, doekjes en dweilen. Het opruimen en poetsen van deze kamer was in een uur of twee gepiept: ik houd haar kleding redelijk netjes en ze heeft niet zo veel speelgoed. Maar toch fijn dat alles weer fris en fruitig is, nu!
 • Ik stofzuigde mijn slaapkamer en de overloop na. Nu het stof is neergedaald leek me dat een goed idee.
 • De benedenverdieping werd gedweild.
 • Ik maakte dat randje van de vaatwasser schoon waar de koffie altijd op spet wanneer ik het kopje niet helemaal 100% leeg heb. En dat dan helemaal zwart wordt.
 • Ik sorteerde de post en daarmee was mijn kast ook weer netjes. Kijk maar:

(links voor en rechts na… voor de mensen die ’t verschil niet zien… 🙂  )

Maar er was meer dan opruimen en poetsen, vandaag…. Zo had ik vandaag een mijlpaal bucketlist event: ik was luizenmoeder op school. Ik vond geen luis en ook geen neten. Of dat aan mij lag of aan de luizen laat ik maar even in het midden. Ik deed wel mijn best ze te vinden, hoor. Echt.

En hebben jullie ook al gemerkt dat het gewoon definitief LICHT is wanneer we wakker worden? Fijn hè? Ik zocht het nog maar eens even op, op mijn daglicht-app. Vandaag ging de zon om twaalf over zeven op. De ochtendschemer begon al om half zeven. Om naar uit te kijken: ochtendlicht tot oktober. Heerlijk…!
En oh ja. De zon ging onder om kwart voor zes. Avondschemer duurt tot half zeven en in maart komt er dagelijks vijf en en halve minuut daglicht bij.

Check. De donkere dagen zijn voorbij…! En volgende week is het ook weer minder guur. Ook fijn…. Laat dat voorjaar maar komen, ik ga de komende week nog even verder met de voorjaars-huizenverkoop-schoonmaak!

5 gedachten over “Hoe ik vandaag aan de slag bleef

 1. Ik heb mijn huis verkocht via ZelfVerkopen. Dan doe je vrijwel alles zelf, de tekst, de foto’s en de bezichtigingen en onderhandelingen. Zelf de bezichtiging doen vond ik prima, je kan dan veel beter dan de makelaar de pluspunten laten zien vond ik, en info geven hoe anderen huizen hadden aangepast in de straat.
  Eenmaal had ik een klein probleem en werd ik goed geholpen.

  Like

 2. Gaat lekker zo!
  Ik had het al eens gezegd, maar ik heb destijds voor de verkoop van mijn appartement een vaste prijs met de makelaar afgesproken, kom je niet voor verrassingen te staan.
  Als je de offertes krijgt, check dan ook even (vraag het zwart op wit) of álle kosten erbij vermeldt staan en lees de evt. algemene voorwaarden of overeenkomst als ze die sturen.
  Ik heb het ooit weleens gehad dat er in de “kleine lettertjes” €500,- “kantoorkosten” als standaard werden berekend. Had ik dus overheen gelezen, dit was niet de makelaar waar ik in 2017 mijn app. heb laten verkopen, die was top nl, klein kantoor, snel schakelen.
  Succes verder!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.