Stom

Het zit me niet mee. Of eigenlijk ben ik gewoon heel dom geweest.

Vergeten het water af te sluiten naar de tuinkamer. U begrijpt wel wat er dan gebeurt. Een kapot gevroren leiding….

Toen we gisteren thuis kwamen maakte de boiler wel een heel raar geluid: suizen, en sissen. En de waterdruk was nul. En water bijvullen hielp niet de herrie tegen te gaan… bovendien kreeg ik niet voldoende druk en toen ik tien minuten later keek stond het wijzertje weer op standje-bekijk-‘t-maar….

Dus toen heb ik de hoofdkraan maar dicht gedraaid…

Zojuist drie loodgieters gebeld en ze zijn allemaal even duur… dus hopla. Afspraak gemaakt. Voor vanmiddag, dus het hoogste tarief. Maar om nou drie dagen zonder water en verwarming te blijven zitten is niet echt een optie. Dat zou ervoor nodig zijn om het uurtarief met een tientje omlaag te krijgen, namelijk…

Vanmiddag na drie uur komt er een mannetje of vrouwtje (ik blijf altijd hopen een dame te treffen bij die typische mannenberoepen als loodgieter).

Ik denk niet dat deze niet-begrote kosten van de loodgieter voor mijn nieuwe opdrachtgever voldoende argument is om de opdracht te verruimen, helaas. En ik ben ook te ethisch om ze iets te verkopen wat ze eigenlijk niet nodig hebben.

Het ligt aan mij, ik weet het. Het heeft niks met het huis te maken. Maar toch.

Stom huis. Ik wil van je af.

 

6 gedachten over “Stom

 1. Matig zeg! Wij waren ook bijna vergeten om de waterkraan af te sluiten. Gelukkig na een paar nachten vorst toch aan gedacht. Gewoon betalen en niet meer over nadenken. En extra motivatie voor een nieuwe start in een nieuw huis!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ow, balen! Maar ja, niets meer aan te doen helaas. Een voordeel: je kon nog drie loodgieters vinden die tijd hadden. Ik heb wel eens moeten wachten en logeren omdat er geen loodgieter beschikbaar was.
  Laatst was er iets aan de wasmachine stuk waardoor hij lekte en kon de fabrikant pas over 2 weken komen! Ik heb het onderdeel besteld en ben samen met mijn man en YouTube gaan klussen. Binnen twee dagen liep de wasmachine en het huishouden weer. Maar ja, een boiler, daar beginnen wij ook niet aan!

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh ik had niet gecheckt of ze allemaal tijd hadden hoor. Alleen prijzen vergeleken…

   (en inmiddels is het zó mis gegaan met de loodgieter met wie ik en afspraak had dat deze afgezegd is en er hopelijk morgen een andere komt….. iets over wet van Murphy…)

   Like

 3. Oh, wat balen!! Het wordt écht hoog tijd dat dat huis weggaat 😉 Ook al kan het hier natuurlijk niet zoveel aan doen. Ik heb het een keer met een buitenleiding gehad, maar dat is lang zo erg niet, dan kun je best even rekken tot het een keer ingepland kan worden. Dit is zo best heel zuur! Snel verhelpen, afrekenen en niet meer aan denken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Oh, balen zeg! Hopelijk raakt het vanmiddag opgelost… maar die extra kosten zijn nooit leuk natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.