Murphy op Maandag

Soms zit het tegen….:

 • Maandag studiedag op school en ik kom niet onder een zakelijke afspraak uit. Ik regel een weekje eerder een logeerpartijtje voor Zonne – kan ik mooi het weekend door met opruim-acties – en bedenk dat Pippa wel mee kan naar die afspraak. Dan ga ik gewoon een half uurtje eerder weg en laat ik haar even lekker rennen voordat de afspraak begint. Vervolgens een bakje water erin en dan kan ze tijdens de afspraak even wachten in de auto. Bij deze temperaturen kan ze best een uurtje in de auto blijven als ik de auto in de schaduw laat staan.
 • Oma belt vrijdag af: Zonne kan toch niet komen logeren want oma heeft de griep.
 • Ik regel dat ze even een uur of drie-vier bij een vriendinnetje kan spelen. Ik doe in het weekend wat kleine opruimklusjes samen met Zonne en verder bezoeken we een kasteel en gaan we lekker wandelen. De opruimplanning verschuift twee dagen en dat maakt echt geen bal uit.
 • Zondagavond valt het me op: een suizende boiler, een storing en geen waterdruk. Een kapot gevroren leiding dus. Waarschijnlijk ergens buiten onder de grond en het is donker. Ik besluit morgen te gaan kijken wat het kan zijn en draai de hoofdkraan dicht.
 • Geen verwarming, geen stromend water. Onder een dekentje op de bank. Gelukkig liggen er altijd wel wat flessen drinkwater in de Sunnybus en had ik het dweilwater nog in de emmer voor het doortrekken van de wc.
 • Maandagochtend afspraak gemaakt voor loodgieter: ’s middags om 3 uur. Als het goed is ben ik dan net terug van de zakelijke afspraak. Later kan namelijk niet volgens de mevrouw van het loodgietersbedrijf. Dan was er al een andere afspraak.
 • Het euvel is waarschijnlijk niet onder de grond. De verbouwde garage in de tuin – de tuinkamer – staat onder water. Mijn printer is doorweekt. Waarschijnlijk de radiator of ’t kraantje in de tuinkamer, dus. Ik laat de natte spullen voor wat ze zijn en besluit erop te hopen dat die printer het vast nog wel doet. Ik heb even geen zin om vandaag te ontdekken dat dat ijdele hoop is….
 • Ik vertrek op tijd want Zonne moet nog naar die vriendin. Rijd ik vervolgens naar de andere kant van het land. Kom op tijd aan. Meld me netjes bij de receptie. Blijkt dat de afspraak geannuleerd is. Mijn telefoonantwoordservice heeft me daarover niet mobiel gebeld maar een mail gestuurd. Maar ik lees mijn mail niet tijdens het rijden.
 • Ik kan dus weer naar huis.
 • Dat heeft zo zijn voordelen. Ik ben nu zeker op tijd terug voor die loodgieter, immers.
 • Ik pak nog even een cache mee en laat Pippa even rennen en ga vervolgens op weg naar huis.
 • Rijd vervolgens nét voor een verkeersknooppunt een lekke band. Vast van plan om niet stil te gaan staan op een gevaarlijke plek aan een toe- of afrit rijd ik dus heel voorzichtig door en neem de afslag.
 • Murphy krijgt niet altijd zijn zijn: bij de stoplichten na de afslag zit een garage en ze kunnen me meteen helpen met die band.
 • Er moet toch een nieuwe band onder omdat ’t gat te groot is en ik te lang ben door gereden. De garagemeneer heeft nog wel een goed tweedehandsje liggen.
 • Zoiets duurt dus altijd véél langer dan je denkt. En veel veel veel langer dan bij de Formule 1. Maar tis beter dan een uur wachten in de berm om vervolgens op een thuiskomertje naar huis te gaan met 80 per uur en dat je dan weer moet regelen dat je een nieuwe band krijgt.  Een geluk bij een ongeluk vind ik deze garage met vriendelijke medewerkers. Murphy bestaat niet.
 • Blijkt het toch zo lang te duren dat ik niet op tijd thuis kan zijn.
 • Bel ik het loodgieterbedrijf. Sta letterlijk 20(!) minuten in de wacht. De mevrouw kan de afspraak niet een kwartiertje verzetten. Ik spreek af haar zo terug te bellen.
 • Bel ik de buurman. Nee er is niemand thuis die die loodgieter even naar de lekkage kan brengen. Maar hij zal kijken of hij zijn dochter kan bereiken.
 • Ik stuur een berichtje naar de vriendin die Zonne opvangt met een foto van de auto-zonder-voorwiel en het berichtje dat ik nog niet weet hoe laat ik Zonne op kan halen. Gelukkig alle begrip aan de andere kant van de telefoon.
 • Belt de buurman terug. Ja ze is bijna thuis, het buurmeisje, en ze kan de deur open doen.
 • Bel ik het loodgietersbedrijf. Sta weer superlang in de wacht en betaal ondertussen 50 euro voor die band.
 • De mevrouw van het loodgieterbedrijf zegt het te zullen doorgeven dat er even aangebeld moet worden bij de buren. Ze zal me terugbellen zodra ze de loodgieter heeft gesproken.
 • Aangezien mijn elfjarige buurmeisje geen idee heeft van de hoofdkraan etcetera gas ik ondertussen flink door.
 • Gaat er een lampje branden in mijn dashboard. Dus ik weer die snelweg af. Murphy is a bitch.
 • Bel maar weer opnieuw naar het loodgieterbedrijf dat het toch weer later wordt, sta een kwartier in de wacht en vervolgens wordt de verbinding verbroken.
 • Ik kijk onder de motorkap. Niet de eerste keer dat dat lampje brandt namelijk. De vorige keer was het en losgeraakte draadje. Volgens de wegenwachtmeneer doen steenmarters dat en kon ik gewoon weer met de auto rijden nadat hij dat draadje weer ingeplugd had. En draadjes inpluggen kan ik echt wel zelf. Dus ik rommel wat aan de contactjes – geen los draadje te vinden – en bel ondertussen de wegenwacht maar.
 • Terwijl ik in de wacht sta bij de wegenwacht start ik de auto. En het lampje gaat uit. De mevrouw aan de telefoon vertelt: nee als het lampje niet meer brandt is er niks aan de hand. Ik kan gewoon de snelweg weer op. Kan inderdaad liggen aan een wat los contactje. En zelfs als het wél brandt kan ik er nog gewoon duizend kilometer mee rijden. Als het maar niet gaat knipperen of als de auto maar niet gaat stotteren. En misschien moet ik wel nog even mijn vloeistoffen checken.
 • Ik met geknepen billen de snelweg weer op.
 • Bel opnieuw het loodgietersbedrijf – thanks voor handsfree – en sta weer een kwartier in de wacht. Krijg vervolgens de mevrouw weer. Nee ze had me inderdaad niet terug gebeld. Ze had de loodgieter niet te pakken gekregen. Ze zou het nog wel even proberen en dan belt ze echt terug.
 • Met klotsende oksels achter een vrachtwagen en ondertussen turen naar dat lampje op het dashboard dat gelukkig niet meer gaat branden.
 • Om kwart voor vier thuis. Een leeg en koud huis. Geen loodgieter te bekennen. Geen briefje in de bus.
 • Bel opnieuw het loodgietersbedrijf en sta 20 minuten in de wacht. Nee ze had me inderdaad nog niet terug gebeld. Ze had de loodgieter niet te pakken gekregen. Ze zou het nog wel even proberen en dan belt ze me meteen. Oh hij was nog niet geweest? Ja dan zou hij wel uitlopen. Nee daar had ze geen idee van. De mensen die aan het werk zijn laten dat niet standaard weten of zo. Dat zou eigenlijk best een goed idee zijn.
 • Ik stuur maar weer een berichtje naar de vriendin die Zonne opvangt met een update. Krijg een gerust stellend berichtje terug.
 • Ik zoek op internet een ander loodgietersbedrijf: niks met “NOOD” en “24 uur” maar gewoon een kleine zelfstandige die vertelt dat hij ook goed is in het plaatsen van boilers. Voor het geval dat, hè? Want die Murphy moet me immers hebben, vandaag…
 • Bel hem op. Krijg hem zelf aan de lijn. Hij kan vandaag niet meer langs komen, maar morgen wel. Om half twee. Ik vraag naar zijn tarief. Veel goedkoper dan het bedrijf dat klanten steeds zo lang in de wacht zet. Ik maak een afspraak met hem voor morgen met het idee dat als die andere loodgieter nú aanbelt, ik hem weer af zeg.
 • Ik besluit tien tellen nadat ik ophang dat ik gewoon met deze nieuwe meneer zaken wil doen. Niet met dat bedrijf met “Op-Het-Moment-Zijn-Al-Onze-Medewerkers-In-Gesprek-Een-Ogenblikje-Geduld-Alstublieft”.
 • Ik bel weer met het loodgietersbedrijf en sta weer gezellig een kwartier in de wacht. Krijg dezelfde mevrouw weer aan de lijn. Nee ze had me inderdaad nog niet terug gebeld. Ze had de loodgieter niet te pakken gekregen. Ze zou het nog wel even proberen en dan belt ze me meteen. (copy paste inderdaad…)
 • Ik vertel dat ik het gevoel heb dat ze het heel druk hebben. Die loodgieter is immers al anderhalf uur te laat – het is nu half vijf – en ik sta ook steeds zo lang in de wacht. Daar kan zij natuurlijk ook allemaal niets aan doen, ik begrijp het, maar aangezien die loodgieter na mij nóg een afspraak zou hebben omdat mijn afspraak niet verzet had kunnen worden, gun ik het de mensen die ook op hem wachten dat zij vandaag nog geholpen worden.
 • Dus ik annuleer de afspraak. Zonder onaardig te worden. Zij waardeert mijn vriendelijkheid hoorbaar en ik geef mezelf een schouderklopje voor mijn geduld. Dat deze mevrouw bij een k#tbedrijf werkt, daar kan zij ook niks aan doen natuurlijk…
 • Het is wel nog steeds koud in huis. Eigenlijk wil ik douchen na die klotsende-oksels-rit maar geen water. Dan maar de hond uitlaten.
 • Rijd vervolgens met de Sunnybus – die dóet het tenminste gewoon altijd op soms wat accuproblemen na – naar Zonne toe. Mag zó aanschuiven aan tafel voor een warme maaltijd.
 • En vervolgens naar huis. Emmer en jerrycan water vullen bij de buren, warm dekentje en op de bank. Morgen weer een dag…..

 

Inmiddels is die dag begonnen. Zonne zit op school, Pippa heeft na haar dag-in-de-auto vanmorgen flink kunnen uitwaaien in het bos en ik ook. Het is alweer half elf. Ik moest er blijkbaar “even” van bijkomen…. nog even een kopje thee zetten met het water uit de jerrycan en dan ga ik maar beginnen met de volgende opruimklus…. en hopelijk kan mijn nieuwe loodgieter het probleem snel verhelpen, vanmiddag!

 

16 gedachten over “Murphy op Maandag

 1. Levert wel een heel leuk blogje op.
  En Pippa maakt het waarschijnlijk allemaal niet uit, die vind het wel gezellig

  Geliked door 1 persoon

 2. Alle mensen wat een ontzettende #@”>., dag…. ik dacht dat ik het slecht had gisteren, een groot ei op mijn hoofd vanwege te gehaast opstaan onder een kastje met scherpe punt en gestruikeld over een touwtje plat op mijn ….nou ja je snapt het. Ik vond mezelf zielig maar dat is over na jouw verhaal. Alle mensen …. en wat een geduld, ik was allang uit elkaar gebarsten. Ik hoop dat je vanavond warm zit. Je hebt het verdiend!

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh jee, wat een dag zeg! En wat een stom loodgietersbedrijf. Knap dat je zo geduldig bleef. Ik duim voor jou dat de nieuwe loodgieter het probleem snel opgelost krijgt en dat je een veel betere dag hebt vandaag.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een dag. En dan was een deel van de stress niet eens nodig geweest. Als de interne communicatie bij dat bedrijf beter geweest was. Murphy straft meteen hoor. Moet je ze ook maar niet mannetjes of vrouwtjes laten komen noemen 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. En dat allemaal zonder ademhalen……. Jeetje wat een dag voor jou. Succes met de loodgieter! Ik ga duimen,

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.