Hoe het gaat met de voorbereidingen voor huisverkoop

… nou… dat gaat best heel voorspoedig!!

Natuurlijk heb ik minder gedaan dan dat ik van plan was. Dat is immers “tha story of my life”. Maar de reden was prima: beweging op het werk (nee geen mega-klappers gemaakt, maar wel weer wat aanvragen en eerste verkenningen tot aanvragen). Dat is dus prima-prima.

En ja.. oké… ik had ook een gezellige afspraak met een vriendin, die drie uur duurde….

Maar goed. Meer aandacht voor sociale contacten was ook een doel, toch…?!

Er is een tuinman aan de slag geweest, twee dagen op rij. Gisteren heeft hij mijn voortuin onder handen genomen en een karrenvracht snoeiafval afgevoerd en vandaag opnieuw.  De tuin ziet er inmiddels zeer presentabel uit, hoewel hier en daar wat kaal…. 

En ik moet wel nog even Zonnes waaibomenhouten zandbak van drie jaar oud – dus verrot – wegruimen. En nog een paar dingetjes.

Maar verder dikke prima.

In de tussentijd houd ik sowieso als een voorbeeldige huisvrouw de doorlopende huishoudelijke taken als AanrechtSchoon&LeegHouden, VaatwasserMeteenUitruimenZodatDeAfwasZichNietOpHetAanrechtOphoopt en DeWasOphangenEnOokWeerAfhalenEnOpruimen bij. Daardoor is de drempel om extra klussen doen een stuk lager en bovendien motiveren die kleine lege ruimtes me om ook andere taken uit te voeren. Ik ruimde bijvoorbeeld het badkamerkastje uit, gisteren. Ik reed maandag nog eens naar de milieustraat met “rommel uit de kelder”. Ik zocht alle “handwerk- en knutselspullen” uit, sorteerde en gooide weg. Dus in plaats van op vijf plekken, liggen nu al deze spullen gewoon bij elkaar. De kelder is half af. Dan blijven de schuur en de tuinkamer nog over, dat moet toch te doen zijn in de komende vier of zes ofzo dagen.

En vrijdag komen er twee makelaars langs. Maandag komt nummer drie. De tip “Kijk naar de reviews op Funda” was een hele goede, bedankt daarvoor!!

Ook veel andere tips ga ik zeker meenemen: geen bodemprijs noemen, het vooral niet zelf doen, die verkoop, niet denken dat je met een gebakken taart een huis verkoopt. Over die al dan niet blauwe lucht bij foto’s voor op Funda had ik zelf ook al nagedacht. Volgens de tuinman moet ik vooral niet proberen om mijn tuin nog verder op te leuken – nadat hij hem opgeruimd heeft, dus… – met gezellige bloembakken enzovoorts (eenjarigen?) maar ik denk dat dat dus wél een rol zou kunnen spelen. Iets om ook weer met de makelaar te overleggen dus…. 

Ik denk namelijk dat mijn huis heel geschikt zou kunnen zijn voor mensen van in de vijftig die het nest leeg hebben en ontzéttend van tuinieren houden en/of andere hobby’s hebben. Er zitten immers maar twee slaapkamers in mijn huis, maar wél twee hobbyruimtes: de tuinkamer en de kelder…

Maar goed. Ik ben benieuwd welke doelgroepen de makelaars noemen wanneer ik ze daarnaar vraag, wanneer ze langskomen.

En oh ja. Qua beloning van de makelaars heb ik ook al bedacht wat ik het leukste zou vinden: een basaal basiscourtage en vervolgens een leuke bonus op snelle verkoop en/of iedere euro boven een bepaald verkoopbedrag…. Eén van de makelaars die ik de afgelopen dagen sprak, kwam daar zelf mee….

Anyway. De vaart zit er nog steeds in, dus. Voor degene die zich dat afvroeg…!

4 gedachten over “Hoe het gaat met de voorbereidingen voor huisverkoop

 1. Oh ik zou nooit met een makelaar werken, maar misschien is de huizenmarkt in Nederland ingewikkelder dan hier in Belgie. Wij verkochten in de loop der jaren 5 huizen (en we kochten er 6). Onze ervaring is dat wij beter zijn in huizen verkopen dan eender welke makelaar die we zagen: we trokken betere foto s, we hadden een betere beschrijving, we waren meer gemotiveerd (want de beste verkopers zetten ze in om klanten te werven….je huis wordt vaak door de mindere verkopers behandeld)…achja, iedereen moet zn brood kunnen verdienen, alleen makelaars dus niet aan ons. 😉

  Like

 2. Haha, precies wat ik ook deed met mijn makelaar vorig jaar, zei hij ook zelf, vast bedrag en 10% extra voor alles boven vraagprijs, nou dat werkte uitstekend! Hij blij, ik blij 😉👍🏻
  Die bloembakken met eenjarigen: niet aan beginnen, het gaat weer vriezen dus zinloos en kost geld. Als 50+ers die tuinieren als hobby komen kijken, vullen ze direct de tuin zelf in in hun hoofd, die plannen graag alles zelf en “zien” gelijk voor zich wat de mogelijkheden zijn!
  Succes verder, je gaat lekker zo! 👍🏻

  Geliked door 1 persoon

  1. Thanks!!

   (ik zit zelf te denken aan 0,8% vast bedrag tot een bepaald bedrag en 10% over de extra extra inderdaad. En dan 0,9% bij verkoop vóór een bepaalde datum…. 😉 Ik denk namelijk dat ik nog blijer word van een snelle verkoop dan van 5.000 euro meer of minder…..

   Like

Reacties zijn gesloten.