Oh ja. Goede voornemens en nieuwe gewoonten….

Weet je wat ik helemaal vergeten ben…?

Dat ik een hele categorie goede voornemens vergeten ben. Kijk maar:

3. De basis voor genieten ligt in goede gewoontes.

 • Twee keer per week thuis een kwartier oefeningen doen voor het klimmen
 • Twee keer per week boulderen / trainen
 • Flexitariër: max 3x per week vlees.
 • Overdag max een half uur social media.
 • Dagelijks aandacht voor opruimen van notoire rommelplekken als de eettafel en het aanrecht.
 • Iedere donderdagavond de oppas laten komen voor meer me-time.
 • Eens per maand een logeerweekend voor meer me-time.
 • Ieder weekend een leuke activiteit.

Nou. Die was ik dus even vergeten….

En dus geef ik mezelf (en daarmee ook jullie…) graag even een update…

Twee keer per week thuis oefeningen

Ik doe thuis géén oefeningen voor het klimmen. Ik heb nog wel halfslachtig een yoga-app op mijn telefoon gezet. En vervolgens heb ik zéker twee keer een kwartier oefeningen gedaan. Dat was het dan wel weer. Dikke fail, dus!

Twee keer per week trainen

Aan het begin van het jaar trainde ik 2x per week en vervolgens een maand niet. De openingstijden veranderden dus op woensdagochtend kon ik er niet meer in….

Sinds drie weken boulder ik weer twee keer per week, in plaats van eens per week. Ik heb namelijk het aantal klim-maatjes uitgebreid van één naar drie. Alleen sporten is stom, zelfs wanneer het een leuke sport als boulderen of klimmen is. Nu ik meer maatjes heb, daag ik mezelf harder uit en heb ik ook meer mogelijkheden om die tweede keer te gaan. Inmiddels kan ik zes langzame pull-ups achter elkaar (langzaam is zwaarder…) en ben ik nog steeds niet geblesseerd. Gaat prima, dus.

Flexitariër: max 3x per week vlees

Ik houd het eigenlijk niet zo heel precies bij, hoe vaak we al dan niet vlees eten. De vleesvervangers van de vega slager zijn favoriet, dat wel. En als we vlees eten dan zijn het kleine porties. Op brood wordt nooit meer vlees gegeten. Ik vind het wel goed, zo, of het nou 2, 3, of 4 keer per week is.

Overdag max een half uur per dag sociale media

Dat gaat de éne dag beter dan de andere. In de afgelopen drie weken ging het – meestal – goed vanwege opruimen en ook omdat ik het druk had met offertes. Goed om hier bij stil te blijven staan…!

Dagelijks aandacht voor opruimen van notoire rommelplekken als de eettafel en het aanrecht.

Gaat sinds een paar weken erg goed. Note to self: ik word hier blij van. Blijven doen, dus!

Iedere donderdagavond de oppas laten komen voor meer me-time.

Dat is dus wel een dingetje…

Waar het op neer komt is dat ik niet zo goed raad wist met die vrije avond. Ik heb twee keer een blind date gehad en daar bleef het wel weer bij wegens niet succesvol en niet eens een beetje leuk maar gewoon echt de tijd uitzitten. En ik ben dus niet iemand die in haar eentje naar de bios gaat wegens zonde van het geld en thuis heb ik Netflix.

Dus nu sport ik eens per week ’s avonds. Daarvoor gaat de laatste paar weken een walkie-talkie naar de buren want mijn oppas is effe twee maanden in het buitenland en ik ben te lui om een andere te zoeken.

Kortom: iedere woensdagavond ben ik “onder de mensen” maar die avonden zijn lang niet zo “wild” als ik me had bedacht. En dat is prima zo.

Eens per maand een logeerpartij voor meer me-time.

Ja dat voornemen had ik óók, da’s waar ook…

Zonne is dit jaar welgeteld één weekend uit logeren geweest. En er staat een afspraak voor mei. Twee keer in vijf maanden. Hm. Misschien kan ik er nog eentje erbij frommelen in april……….

Ieder weekend een leuke activiteit.

Goed nieuws, wat betreft dit doel! Een museum-jaarkaart en een kind dat kastelen leuk vindt, helpt…! En niet alle uitjes hoeven geld te kosten, trouwens. We hebben ook een hele leuke middag doorgebracht in een natuurgebied bij ons in de buurt. Met Pippa. Eerlijk gezegd houd ik het niet persé bij, of we wel echt Ieder Weekend iets Leuks doen. Maar ik denk dat we dat wel halen. Een hele zaterdag thuis rondhangen, daar moet ik niet eens aan denken..!

Dikke prima dus!

En als het weer niet meer zo erg wordt als het afgelopen weekend, dan gaan we weer lekker vaak naar de speeltuinen bij ons in de buurt. Een jaarabonnement kost maar €15,75… en dat is het zéker waard…

 

En weet je wat mijn hoogtepunt van de dag was, vandaag?

De was ophangen. Buiten. Yeah!!

5 gedachten over “Oh ja. Goede voornemens en nieuwe gewoonten….

 1. Wow, dat doe je allemaal toch goed? Ik ben niet zo van de lijstjes maken (ik hou het dan nog minder vol) 😉 ik stel mezelf wel persoonlijke targets: vb, vorig jaar was dat meer genieten van quality time met het hele gezin. Het jaar daarvoor was het mn sociale contacten uitbreiden en bestaande beter onderhouden. Dit jaar is het oa mn talenkennis voor frans en spaans weer opfrissen en aan mezelf werken. Lukt redelijk. Tot nu toch 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Ah ja, een mens kan bezig blijven he. Boek van Gretchen Rubin the four ehm…. nou ja, iets met vier types dat is wel aan te raden als het gaat om gewoontes. Echt! Niet dat ik er meer van ben gaan sporten maar realiseerde me wel dat ik makkelijker 0 suiker eet dan elke dag een klontje. Iedereen heeft zijn eigen manieren om gewoontes te maken. Bijhouden, verantwoording afleggen al is het aan Het Internet. Geeft veel inzicht. Daarom zit ik hier tegen half een nog te reageren op een blog Maar het boek is goed!

  Geliked door 1 persoon

 3. Cool dat je weer aan het daten geslagen bent!! Maarre, suffe blind dates uitzitten?? Tenzij je je eten al besteld hebt (en doe dat dan ook niet te snel!) zou ik m gewoon meteen peren! Desnoods met een ‘ojee de oppas is ziek ik moet nu weg, maar laten we het vooral niet overdoen’ als je dat prettiger vind. In het ergste geval ziet hij je dan niet meer zitten. Sorry, zei ik ergste? 😀

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.