Stil staan en rollen

Weet u nog hoe blij ik vorige week was toen ik die éne opdracht kreeg?

Inmiddels zijn het er alweer drie: één megagrote (dat was die van vorige week), een piepkleintje (die van de schoenen) en een uurtje-factuurtje opdracht die me per week niet meer dan een dag aan tijd gaat kosten, gemiddeld, maar (hopelijk…) een hele tijd door gaat lopen. Misschien wel tot volgend jaar….

Een uurtje-factuurtje opdracht

Zo’n opdracht waarbij ik niet vantevoren hoef te berekenen hoeveel tijd iets kost en vervolgens één bedrag offreer, maar gewoon achteraf alle gewerkte uren mag factureren. Voor mij is dat nieuw. 

Best apart… dat je dan bij een overleg zit in de rol van adviseur…. en vriendelijk voorstelt dat jij wel een voorschot kan maken op het overleg van volgende week met andere belanghebbenden. Omdat je oprecht denkt dat jij de meeste expertise hebt. Maar wetende dat je nog helemaal niet persé was uitgenodigd voor dat overleg, maar nu dus alsnog… Waardoor toch even door je achterhoofd schiet dat je volgende week dus sowieso wel weer twee dagdelen onder de pannen bent en dat je vrij gemakkelijk kunt berekenen hoeveel geld je dan volgende week verdiend hebt aan die voorbereiding, de reistijd en het overleg….

Best apart want het had ook zomaar gekund dat ik dat voorstel niet had gedaan en dat scheelt dan wel een slok inkomen….!

Combineren van werk en privé

Met deze nieuwe opdrachten (en nog méér in de pijplijn!) in het vooruitzicht, heb ik toch maar een contract afgesloten bij de BSO, voor Zonne. Vandaag was al haar eerste dag dus ik heb er geen gras over laten groeien. Ze liep juichend door de kamer toen ik het haar dinsdag vertelde en de volgende dag moest iedereen op school het weten.

En ja. Ze had het leuk gehad vandaag. Haar halve klas is er op donderdag.

Ook ga ik op zoek naar een leuke dagopvang voor Pippa. Zo ben ik veel flexibeler voor externe afspraken, best fijn.

Na “groot onderhoud” weer kilometers maken

En wat fijn, toch, dat ik het afgelopen kwartaal de tijd heb kunnen nemen voor “de achterkant” van mijn bedrijf, waardoor één en ander weer behoorlijk strak staat en de machine weer kan draaien! Dat gaat me per project tijd opleveren en bovendien heb ik weer allerlei lijntjes lopen waaruit iets moois kan groeien. Voor nog een extra erbij of voor over een maand of twee.
Ook heb ik weer wat meer tijd gestoken in mijn contacten met onderaannemers…. jammer is dat toch… dat die opdrachten dan vaak zó groot zijn en altijd binnen een bepaald tijdsbestek uitgevoerd moeten worden, waardoor ik toch weer werk moet afgeven en daarmee weer een deel van de winst over zo’n project zie verdampen…!

Maar goed. Mensen blij maken met extra werk is ook wel weer erg leuk….

Privé heb ik natuurlijk niet stil gezeten met de voorbereiding van de verkoop van mijn huis (en later dit jaar De Verhuizing…): opruimklussen, makelaars-selectie etcetera. Die machine die gaat binnenkort óók draaien. Ik wacht nog even op het uitkomen van de knoppen in mijn tuin…

Yep. Een goede voorbereiding is het halve werk…!

Plannen, passen en meten

Maar goed. We hebben weer opdrachten. Daarmee wordt de balans tussen werk en privé meteen een grotere uitdaging. Nu is ’t uitvoerende werk niet zo’n probleem, maar al die externe afspraken maken het eat lastiger. Volgende week dinsdag, bijvoorbeeld: een afspraak van 3 tot 4 op een locatie op een uur rijden van huis en niet op de vaste BSO-dag. Dus toch maar even een speelafspraakje geregeld bij een vriendinnetje en de zwemles verzet naar zaterdagochtend (ACHT UUR… hmmm).

En EINDELIJK werk ik – dus – weer met een strakke planning. Ik houd ervan!!

Zo gaat het ook vanzelf beter met het minderen van onnodig internetgebruik….!

 

 

6 gedachten over “Stil staan en rollen

 1. Ik volg je nu al met een tijdje met veel plezier …veel terug gelezen. Erg leuk en interessant hoe je jouw ervaringen als vrouw, kind, moeder, zzp-er, vriendin etc etc beschrijft. (Volgorde mag je zelf bepalen hoor:)

  Goed van je dat je weer opdrachten hebt binnengehaald. Reden om trots te zijn.

  Zelf hoop ik voor 2020 te kunnen stoppen met werken (mijn huidige vaste baan in het sociaal domein loslaten, spannend..). En dan samen met mijn partner als 50plussers genieten van onze vrije tijd. Nog even flink bufferen, dat wel…
  Wel wil ik ernaar streven om enkele maanden per jaar op projectbasis wat (uitvoerende) klussen te doen. Om zo mijn kennis en ervaring toch enigzins te behouden en nog in te kunnen zetten
  Heb je nog tips hiervoor ???

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat super fijn zeg!
  Ik gaf toch een paar dagen geleden aan dat ik benieuwd was of ik een klus kon vinden?
  Welnu, werkgever gaat me nog twee maanden inhuren.
  Zo fijn om te starten!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.