De verslaving die “social media” heet….

Het is voor veel mensen toch wel een dingetje, merk ik. Die social media. En een taboe. Want als je het direct aan mensen vraagt, dan zitten ze “echt niet” op facebook…

 

Yeah right. Want als je doorvraagt dan toch wel.

Voor mij is de verslaving een stuk minder geworden. Dat merkt u ook aan mijn blog-frequentie. Deze is lager. Ik heb immers weer opdrachten. Top!

Een FB-app had ik overigens al heel lang niet meer. Maar sommige discussiegroepen zijn wel tof (èn zo goed als reclamevrij, hoera!).

Instagram? Och best leuk. Toevallig postte ik er vandaag iets op omdat ik voorafgaand aan mijn zakelijke afspraak langs een toffe cache ging. Kijk maar: verstopt in een kraan, hoe leuk is dat…?!

Naamloos.png

De beste remedie tegen zo’n social media verslaving is dus gewoon andere dingen doen. Maar helaas is dat lang niet altijd gewoon…. prioriteiten stellen is best lastig.

Dat gezegd hebbende, ga ik even lekker de hond uitlaten….

Tot de volgende keer maar weer!

Over mariimma

Alleenstaande moeder en ZZP-er die stukje bij beetje steeds meer financiële vrijheid ervaart.
Dit bericht werd geplaatst in dagelijksedingen, voornemens en doelen. Bookmark de permalink .

5 reacties op De verslaving die “social media” heet….

 1. Dat is inderdaad een uitdaging. En vooral op die momenten dat je het overzicht voor bijvoorbeeld de dag of de week nog niet helemaal hebt. Hoe makkelijk is het dan om dat uit te stellen en pas aan de slag te gaan als je weer een uur ‘sociaal’ gedaan hebt…

  Overigens lukt het me de laatste tijd goed om mijn FB-gebruik te beperken. Ik plaats, ik keur nieuwe aanmeldingen voor de tribe goed en verder kijk ik niet verder dan de eerste post. Ik merk namelijk dat meer doen eigenlijk nooit een positief effect heeft op m’n gemoedstoestand.

  Toffe cache!

  Liked by 1 persoon

 2. Is blogs lezen ook social media?
  FB account heb ik niet (en nooit gehad dus), twitter is wel zo’n dingetje…..
  Maar op vakantie wel gemerkt dat ik best kan leven zonder en het niet mis. Maar als je dan thuis komt, gaat het wel weer gelijk fout. Daar heb ik de oplossing nog niet voor – al helpt blogs lezen wel. Maar ja: is dat dan ook social media?

  Liked by 1 persoon

 3. Ha, wat lekker dat je weer opdrachten hebt!

  Wat bij mij helpt? Geen wifi hebben 😉 Ik moet hier in Spanje woekeren met mijn MB’s en dan ga je dus bewuster online (en weer offline daarna). En verder heb ik een week of drie geleden mijn FB-account opgeheven. Scheelt eigenlijk alleen maar ruis en ergernis.

  Liked by 1 persoon

 4. Linda zegt:

  Een maand geleden mijn facebook verwijderd en de rest ook de deur uitgedaan. Nog voordat het een lubach-actie werd en het grote schandaal bekend werd. Ik was de ruis die het bracht zat. Wat een rust nu, al heb ik me bij veel andere facebook gebruikers wel moeten verantwoorden 😉 . Want tja, een maand geleden was dat nog Not-Done, nu een bijna landelijke actie 😉 Ik vind het heerlijk zonder al dat social media gedoe.

  Liked by 1 persoon

 5. Pingback: Financieel gezond. En verder…?! | Struikelen

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s