Wat mag blijven en wat niet

Wat een leuk blog schreef Gerlinde laatst, die opsomming van leuke en niet-leuke dingen…!

In mijn hoofd was ik al een reactie aan het schrijven. Met steeds checken of ik iets riep dat zij ook al op het lijstje had…

Het inspireerde me uiteindelijk tot mijn eigen lijstjes van wat blijven en wat niet.

Wat mag blijven…..:

De zon. Dat er meer dan 12 uur per etmaal daglicht is. Spelende kinderen. Bomen. Koffie in de morgen. Boeken die je niet meer wil neerleggen. Speeltuinen. Bos. Rotsen. Een poes op schoot. Dankbaarheid. Wikipedia. De fiets. Strand. Een opgeruimd huis. Boerenkaas, liefst met fenegriek. Deeleconomie. Eindeloze grasvelden zonder hondenpoep. Vers eten. Cello piano viool klarinet. Zingende kinderen. Sowieso muziek.Verse croissants. De zee. Trouwe vrienden. Zomerjurken. Haken. Oude kerkjes. Ganzen die druk in gesprek op reis gaan. Lekker makkelijk. Pittenbrood. Opgroeien met huisdieren. Mango. Op blote voeten naar buiten. Een perculator. Passie. Pecannoten. Verse oesters. Onverwachte ontmoetingen. Knuffelen. Een kruidentuin. De wind in je haar. Financiële onafhankelijkheid. Een hangmat. Olijven. Bloemen in de natuur. Parijs. Stro in je haar. Mannen met gitaren. Dromen. Een wasrek. Regen op het dak. Knutselen. Grungemuziek van vroeger. Dansen. Pecantaart. Oké alles met pecan. Knuffelen. Marshmellows en kampvuur. Verse aardbeien. Rietpluimen. Een schoon aanrecht. Herfststorm. Oude hits zingen onder de douche. Een dagje op een marktpleintje in Frankrijk of Spanje of België of oké en ook in Nederland. Tapas. Feminisme. Doperwtjes. Verdwalen. De geur van naaldbomen in de zomer. Tevredenheid. Vliegeren. Nee-nee stickers. De vaatwasser. Rollebollen met het hondje. Een spontane uitnodiging. Ijsjes. Hardop lachen. Dwalen door oude kastelen. Schone lakens op het bed. Edith Piaf. Voldoende inkomen. Het bos van Fontainebleau. Kwetsbaar kunnen zijn. Vlinders. Iets weggeven. Ted Talks. Natuurkampeerterreinen. Trouw. Sushi. Powervrouwen. Schone frisse was. Lammetjes. Drummende vrouwen. Lieve buren. Amsterdam. Vriendschappen. Geen plan hebben. Een warme douche. Balsamico-azijn. Geocachen. Samen wakker worden. Slapen. Puppies. Simpele oplossingen. Pittoreske straatjes. Camperen. Jonge geitjes. Klimschoenen. Zwemmen in je blootje. Wandelen. Thuiskomen. Baas zijn over je eigen tijd. Breien. Een pittige onweersbui op een zomeravond. Tederheid. Zwerfvuil opruimen. 

Wat niet:

Blaffende honden. Conformeren. Wasdrogers. Lawaai. Grijze donkere dagen. Kinderarbeid. Schulden. Seksisme. Schuldgevoel. Natte sokken. Opdringerige wespen. Eigen Volk Eerst. Te grote campers. Hongersnood. Eet-hypes. Knellende schoenen. Ruzie. Stress. Menstruatie. Chemische parfum. Eenheidsworsten. Verbroken beloften. Moeders die elkaar het licht in de ogen niet gunnen vanwege borstvoeding versus flesvoeding, dragen versus rijden etcetera. Hoge vaste lasten. Gemopper. Ongepaste nieuwsgierigheid. Verplichte dingen doen op feestdagen. Too much info. Afval op straat gooien. Disneymarketing op kinderkleding. Doorlekken. Dikke auto’s. Ouders die kun kinderen opvoeden tot zeurende snoepende alles krijgende verwende nesten. Verkwisting. Racisme. Plofkippen. Drijfgasbussen. Clickbait. Schoonheidsidealen. Stinkbrommertjes. Sociale verplichtingen.  Lippenstift. Ongevraagd en ongepast advies. Files. Reclame. Teken. Sterke drank. Bevroren leidingen. Mensen die vergeten zijn wat compassie is. Onverschilligheid. Plastic soep. Überhaupt plastic. Rond moeten komen van een te laag inkomen. Hondenpoep. Neerbuigendheid. Stinkende mensen. Kattenpis. Not In My Backyard. Disrespect. Te grote koffieapparaten. Te grote televisietoestellen. Te grote alles. Bio-industrie. Vage gedehydrateerde gehydroliseerde ingrediënten. Social media verslaving. Weeskinderen. Strijken. Autopech. SBS6. Opportunisme. Omdat Het Zo Hoort. Verstopte pijpen. Mac Donalds. Fabrieksbrood. Blessures. Kipnuggets. Opdringerige telefoontjes. Koffiecapsules. Mensen die roken in de speeltuin. Lijden. Haarverf.

 

En wat vind jij?

17 gedachten over “Wat mag blijven en wat niet

 1. Het nut van teken weet ik nog steeds niet, die mogen dus echt zeker weg! Verder mag het gezoem van muggen ook weg, de mug zelf is wel nuttig, maar om nou al die herrie te maken s’nachts voor een beetje bloed 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja die muggen, hoe vervelend ook, hebben toch wel nut. Zelfs wespen…….. hoewel ik daar láng over heb getwijfeld.
   Geluidloze muggen…. hm…. vind t wel een fijne reminder om te gaan smeren, geloof ik…..

   Like

 2. Uhm, bij ons mag het grote koffieapparaat wel blijven :-). Maar dat hebben we al 12 jaar, we onderhouden het zelf en beginnen de dag altijd met een heerlijke cappucino en daar genieten we nog iedere dag van. Haarverf ben ik nog niet helemaal uit (de eerste grijze haren zijn gesignaleerd, en bij mijn man van 14 jaar ouder nog niet. Zal toch niet zo zijn dat ik eerder grijs wordt dan hem ?! :-)).

  Like

 3. Nou behalve geocaching want dat ken ik niet zo goed kan ik het zo kopieplakke en aan mijn eigen lijstje toevoegen. Zo leuk om te lezen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Er liggen SCHATTEN bij je om de hoek verstopt…!! 🙂

   Er zitten wel dingen dubbel in, he?

   Viel me trouwens op dat wat mag blijven vooral veel met je zintuigen te maken heeft: voelen, ruiken, proeven, horen, zien. En Wat weg mag zijn vooral dingen die door mensen bedacht zijn. Of die mensen zelf….. 😉

   Geliked door 1 persoon

 4. Dacht dat je al bezig was met verhuizen 🙂 In elk geval met al de bij behorende keuzes.

  Like

  1. Haha nou klink je als een mopperende moeder. Die heb ik al. En of ik die al dan niet op het lijstje “wat mag gaan” zou zetten, daar heb ik even over moeten nadenken…. 🙂

   Like

   1. Nee joh. Projectie. Gaan hier m,n huis renoveren en het verste hoekje moet vrij en dan vaak bij Gerlinde lezen en dan is dat wat ik me bij alles waar ik naar kijk afvraag.

    Like

   2. Ah projectie in de zin van dat je vindt dat ik 24/7 moet opruimen omdat je zelf te veel blogs aan het lezen bent? 😉

    Like

   3. Nehhhe. Projectie of te wel herkening . Bij alles wat ik zie in mn huis vraag ik me af wat msg blijven niet. Misschien hebben we nu een nieuwe declutter methode uit gevonden. Bij allles wat mag blijven of niet afvragen wat bij welke lijst hoort.

    Like

Reacties zijn gesloten.