Een langzaam dagje

Het was hectisch, de afgelopen weken. Ineens stroomden de offerte-aanvragen binnen. Ik had de afgelopen weken gemiddeld drie externe afspraken, helaas steeds in andere hoeken van het land en dan ben je dus meer dan een dagdeel onderweg. Er werden offertes geschreven en aangepast. Ik had véél telefonisch overleg, schreef adviesstukken en ontwierp een workshop. Deze workshop werd besproken, aangepast en vervolgens zette ik een club ambtenaren aan de slag. Een hele leuke meeting met enthousiaste mensen, leuk! Ik trok ook steekproeven en maakte vragenlijsten. Ik had overleg met nieuwe opdrachtgevers en samenwerkingspartners. Ik werkte mijn administratie bij voor de BTW-aangifte en ging op zoek naar nieuwe software.

Nou dat soort dingen.

En oh ja… er was een uitstapje van de school van Zonne naar de kaasboerderij en ik had beloofd mee te gaan. Pippa wilde nog steeds iedere dag heel graag een uurtje lopen. Er was iemand jarig en ik ging ernaar toe. We gingen naar de speeltuin. 

En ik had een huis op te ruimen….

Vandaag was het de eerste dag sinds een lange lange tijd dat ik gewoon lekker thuis kan aanrommelen. Gewoon een planning maken voor de dag en deze volgen. Ik kon tijdens kantoortijden even snel op en neer naar de milieustraat om wat ouwe zooi weg te gooien, ook altijd fijn. En ik stuurde wat bestellingen retour.

Zo’n heerlijk aanrommeldagje waarin je al ’s morgens kunt nadenken over wat je ’s avonds gaat eten. En waarin je de tijd kunt nemen om mailtjes die niet “SPOED” zijn, ook gewoon te beantwoorden. En een planning kunt maken met taken en taakjes voor de rest van de dag en de komende weken. Even rekeningen betalen. Even een uurtje bellen met een netwerkcontact over waar we de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest en hoe we daar tegenaan kijken. En hoe we in de komende weken elkaar kunnen helpen.

Al die dingen die niet persé heel belangrijk zijn, maar wel aan je zuigen als je ze niet doet. En ook dingen die je energie geven.

Ik was heel erg van plan om in de meivakantie naar het buitenland te gaan, maar dat zit er helaas niet in, ben ik bang… en dat is rot maar niet het einde van de wereld. We gaan Toch Gewoon Weg. Maar dan wel naar een plek met WIFI en een redelijke kans dat Zonne vriendjes en vriendinnetjes maakt, waardoor ik een uur of drie per dag kan werken.

Of misschien gaan we toch wel. Maar dan alleen de tweede week.

Maar eerst morgen nog maar eens zo’n lekker rustigaan dagje. Heerlijk!

Over mariimma

Alleenstaande moeder en ZZP-er die stukje bij beetje steeds meer financiële vrijheid ervaart.
Dit bericht werd geplaatst in dagelijksedingen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Een langzaam dagje

 1. Dat zijn de betere dagen! Vind ik zelf ook altijd heel fijn, om even wat dingetjes weg te werken die eigenlijk al een tijdje ‘zeuren’, maar waar je soms door acute drukte niet aan toe komt. En jammer van het buitenland, maar een lekker plekje in Nederland is vast ook heel fijn! Hopelijk werkt het weer wat mee! (Hoop ik overigens ook voor mezelf, want ik denk dat ons weekje voorjaarsvakantie er ook niet meer in zit).

  Liked by 1 persoon

 2. ingridse zegt:

  Hoi, zie ik tot mijn schrik het vervolg van je volgende blog (over Zonnes school) in één keer achter slot en grendel staan! Mag ik verder meelezen? Heb zelf geen kleine kinderen maar nen nog steeds geinteresseerd in dit soort zaken. Groet van een meestal stille meelezer!

  Like

  • mariimma zegt:

   Ja klopt. Het is zonder overleg met mij gedeeld op social media en daarom heb ik het op slot gezet. Alleen mensen die in het verleden het wachtwoord gekregen hebben, kunnen het nu lezen.

   Like

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s