Tweeëntwintig

Tweeëntwintig zijn het er. Tweeëntwintig bezichtigingen van een half uur. De eersten komen vandaag om negen uur dus wij moeten zorgen dat we om half negen weg zijn. En vrijdag om 5 uur komen de laatsten. Morgen is het Hemelvaart en dan mogen we weer gewoon wonen in ons huis. Maar niet te veel. Want dan moet ik wéér poetsen…..

Nou vind ik persoonlijk dat de woningadvertentie wel een wat rooskleurig beeld schetst van ons huis. Er zitten namelijk geen drie, maar twee slaapkamers in mijn huis. Oké, en een souterrain, maar de helft van het souterrain is lager dan 2 meter en heeft geen daglicht. De andere helft heb ik ingericht als kantoor en nog wel iets opgeruimder dan hier. Maar er is wel een reden dat ik er nooit zit en mijn rapporten gewoon aan de eettafel op mijn laptop schrijf…

En oké er is een bijgebouw dat ik gewoon altijd als logeerkamer in gebruik gehad heb. Geïsoleerd, met veel daglicht en met een verwarming die het sinds begin maart niet meer doet vanwege bevroren leidingen…..

En oké… ook andere woningadvertenties geven een rooskleuriger beeld dan de werkelijkheid. Zo keek ik laatst eens door de ramen van een al leegstaand huis. Brr… die vloer die er op de foto’s zo goed uitzag… was in werkelijkheid niet om aan te zien.

Maar ik vraag ook niet de hoofprijs hè? Vanwege die leidingen en omdat ik ook wel weet dat mijn badkamer duizend jaar oud is en de keuken ook. Er zijn huizen in mijn stad die even groot zijn als die van mij (maar met een kleinere tuin, altijd met een kleinere tuin……..) die voor vijftigduizend euro meer verkocht worden. Daar zit die badkamer en die keuken al in. In mijn huis kunnen de kopers er nog eentje kiezen die zij het aller allermooiste vinden.

Dus meer dan één bod moet er toch binnenkomen. Toch?

De kopers worden als schapen door de woning geleid: ieder krijg precies een half uur. Dan krijgen ze tot volgende week woensdag om een bod te doen. Pas na het bod mogen ze eventueel een tweede keer komen kijken.

Dat ging toch wel heel heel anders toen ik zelf mijn huis kocht in 2006….

 

Inmiddels heb ik zelf ook een afspraak voor een bezichtiging gemaakt. Want dat éne bod moet toch komen, en misschien komen er wel vijf. En dan zou mijn huis zomaar verkocht kunnen zijn, over een week of twee; al dan niet onder voorbehoud…..

 

Nou. Nog even poetsen dan maar……….

17 gedachten over “Tweeëntwintig

 1. Wow!! Hopelijk komen daar meerdere biedingen uit, waarbij je met de beste verder kunt gaan 🙂 Wel apart trouwens, dat er blijkbaar ook geen biedingen uit kunnen komen, als ik spaarolifantje’s ervaring lees.. Maar daar ga ik hier niet vanuit; er komen er vast wel!

  Geliked door 1 persoon

  1. Volgens de makelaar was eenderde echt geïnteresseerd, eenderde twijfelend en eenderde wil het huis niet. Ik blijf duimen…. Vrijdag de eed!

   Like

 2. Wij hebben in september en oktober vorig jaar ongeveer 50 bezichtigingen nodig gehad voordat er één bod kwam, dus reken jezelf ook maar weer niet al te rijk. Ik hoop natuurlijk voor je, dat er woensdag meerdere (goede) biedingen liggen!

  Like

  1. Maar wij afgelopen Januari dan weer 6 bezichtigingen in een week. En die hebben allemaal een bod gedaan. Dus het kan echt alle kanten op 😛
   Succes met de verkoop!

   Geliked door 1 persoon

 3. 22😨. Nou dat moet lukken!😊
  Wij hadden een kijker en die kocht.na dat we 10 maanden geen kijker hadden gezien…..was ik ongelooflijk blij mee!
  Het huis dat wij kochten hebben we gekocht voordat het op funda kwam……Dus zij hadden ook een kijker die gelijk koper werd. Succes!

  Like

 4. en wat doe je als er meerdere boden komen? Ga je dan voor de hoogste, of is het verhaal wie en waarom het gekocht wordt nog belangrijk voor je? En wil je dan nog tegen elkaar op laten bieden via een of ander systeem?
  IK vond het wel prima dat mijn huis gekocht werd door een dame “alleen” (ik gok dat haar vriendin nu wel heel vaak er slaapt, maar die stond niet op de hypotheek akte). Bij een ouder stel of zeker bij een investeerder zou ik toch echt meer geld willen zien. Maar goed, ik had de keuze uit 1 bod.

  Like

  1. Een bod, of meerdere biedingen zijn pas compleet met een leveringsdatum en eventuele ontbindende voorwaarden. Soms is een iets lager bod zonder ontbindende voorwaarden en met een leveringsdatum downloadt bij jouw plannen veel meer waard dan dat hogere bod.

   Tweeentwintig is wel ongelofelijk veel! Moet wel raar lopen als het niet lukt. Ik hoop ook dat je dan snel iets naar wens kunt vinden voor jullie. Sowieso leuke ontwikkelingen! Wij krijgen 1/6 de sleutel van ons nieuwe huis. Daar heb ik ook veel zin in!

   Like

 5. Oe, spannend! Maar vooral heel erg hoopgevend. 22 is veel! Daar zit ongetwijfeld iets tussen. Wij verkochten ons huis vorig jaar. In 2 dagen geloof ik 15 bezichtigingen (rest afgehouden) en fors boven vraagprijs verkocht. Ik stond er werkelijk versteld van. En volgens mij is de markt nu nog beter dan een jaar geleden. Ik duim met je mee en wens je een fijne, uithuizige week 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Succes met de verkoop! Wil je gaan wonen in het dorp waar Zonne op school zit?

  Like

 7. Wat een verschil met paar jaar geleden toen ik mijn huis verkocht. Slechts 3 kijkers gehad en gelukkig kocht de 3e het. Ik vroeg ook niet de hoofdprijs en wist ook dat je echt binnen moest zijn om het huis te kunnen waarderen. De buitenkant was nogal saai.
  Ben eigenlijk wel benieuwd wat het nu op zou brengen en hoe aantrekkelijk het nu zou zijn want best goede locatie. Maar dan had ik dit huis niet gehad en woon heerlijk.

  Like

Reacties zijn gesloten.