Toegeven aan weg willen

Al in 2013 schreef ik een blog over dat ik niet wilde dat Zonne opgroeit in ons huidige huis. Dat is vijf jaar geleden. En ook toen vertelde ik al, dat ik al een tijd een haat-liefde verhouding had met het huis en dat ik om die reden sinds 2012 gestart was met het aflossen van mijn hypotheekschuld.

Mijn huis stond immers zwaar onder water….

Inmiddels is het 2018, Een klein jaar geleden nam ik een definitief besluit wat betreft onze toekomstige woonplaats. En toch had ik er vervolgens nog een dik half jaar voor nodig om de daadwerkelijke stap te zetten: het te koop zetten van ons huis.

Tja laat ik het er maar op houden dat het een moeilijk proces was. Niet zozeer omdat ik ook maar een beetje gehecht ben aan dit huis. Integendeel. Maar ik zag wél enorm op tegen de rompslomp van de huizenverkoop: alles opruimen, een makelaar kiezen, foto’s laten maken, nadenken over een aansprekende tekst, etcetera.

Het goede nieuws is, dat die stappen inmiddels allemaal achter de rug zijn.

Vorige week had ik 22 kijkers. En volgens de makelaar was ongeveer eenderde echt oprecht geïnteresseerd. Ze hebben tot woensdag de tijd om een bod te doen. Ik heb nog geen biedingen binnen…. en ik vind het spannend. Héél spannend…

Want wat als nou geen van die 22 wil gaan bieden?

Hoe lang staat mijn huis dan nog te koop……?

IK.WIL.HIER.WEG!!

Sinds de fotograaf geweest is ben ik eraan gaan toegeven, aan dat gevoel dat ik weg wil. Liefst vandaag nog. Ik erger me meer aan negatieve punten van mijn huis en ik zie de positieve punten minder dan ooit. En dat ondanks dat het er zo netjes uit ziet…

We zijn nog amper in onze tuin. Zonne wil vriendjes. Ze wil de straat op, met kinderen spelen. En die kinderen uit onze buurt die zijn er nooit. Die spelen achterin hun tuinen of op de BSO of zo, geen idee. Zonne zit immers niet op een buurtschool dus we weten niet zo heel precies waar die kinderen wonen en wat ze doen.

Dus ja, ik vertelde de makelaar dat de woning op korte termijn beschikbaar kan zijn. Desnoods huur ik een tijdelijke vakantiewoning.

Dus ja, ook met Pinksteren gaan we naar een camping. Kan ze lekker drie dagen lang spelen met kinderen die ze spontaan tegenkomt. Veel leuker dan dat ik als een soort secretaresse haar dagen moet proberen te vullen met speelafspraakjes en bezoekjes aan de speeltuin.

Ook in het afgelopen weekend zijn we weinig thuis geweest. We bezochten speeltuinen en ja natuurlijk opa-en-oma-want-moederdag…..

Ik duim dus. Ik duim mijn duimen blauw. Want ik wil hier weg. Liefst morgen al. En om die reden heb ik gewoon tóch een aantal afspraken gemaakt voor bezichtingen van woningen in het dorp waar we naartoe willen. Morgen ga ik de eerste twee huizen bekijken. En ondertussen duim ik. Ik duim dat er iemand gaat bieden. Een goed bod, een fatsoenlijk bod, het hoeft echt niet boven de vraagprijs zoals blijkbaar zo vaak gebeurt, tegenwoordig, bij ons in de stad…..

Duim je mee?

10 gedachten over “Toegeven aan weg willen

 1. Ik duim ook heel hard mee voor je. Hoop dat je morgen een goed bod krijgt, zodat je je op de toekomst kunt richten en dit huis achter je kunt laten. Een mooi begin in een nieuw dorp met vriendjes en vriendinnetjes voor Zonne is wat ik jullie wens!
  Ik begrijp heel goed dat, als je eenmaal hebt besloten te willen verhuizen en je je huis te koop hebt gezet, het je niet snel genoeg kan gaan. Liever gisteren dan vandaag verhuizen.
  Veel plezier op de camping komend weekend!

  Like

 2. iedereen is zich gek aan het rekenen en zoeken tot het laatste moment opties, want de markt is heftig (en te laag bieden wil je dan niet). Om dinsdagmiddag pas in te leveren. Dus dan komen de boden pas. Gok ik voor je.
  Blijven duimen, en rustig blijven. 1 bod is genoeg, en met de markt die er is, en een niet veeleisende verkoper als jij komt dat gewoon goed bij 22 bieders. Dat weet je statistiek kant best wel.
  Nu even net als op een moeilijke rotswand niet teveel denken wat er fout kan gaan, maar concentreren op de eerste meters (dag) vooruit. Dan is het zo morgen en heb je concrete zaken om mee te werken of je druk over te maken.
  Sterkte!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik duim voor je. Hopelijk zijn er een paar mensen bij die weten dat ze tot woensdag hebben en die dus ook (gewoon) die tijd nemen om goed over hun bod na te denken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Als je eenmaal hebt bedacht dat je weg wil, waarom zou je dan blijven? Dat had ik ook in NL. Maar daar hadden we in 2 jaar 4 kijkers, waarvan 1 koper. In ons oude huis hadden we meer kijkers maar daar had iedereen wel wat: die ochtend ontslagen. Geen contract. Zelf een huis dat ze niet aan de straatstenen kwijt konden. Met 22 kijkers in een week denk ik dat het wel goed komt 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Nou heb ik toch iets geks… Zat lekker op Funda te kijken (vrienden zijn net verhuisd) zie ik jouw Sunny staan! Op de 1e foto, klopt dat? Ik noem hier bewust geen adres, omdat je zelf geen link naar Funda hebt geplaatst. En ja, over dat snel willen verhuizen, dat had ik ook in Dordrecht. Superleuk huis, 10 jaar met veel plezier gewoond en toch snel (lees NU) weg willen. Probeer vooral positief over je huis te blijven denken, positiviteit trekt positiviteit aan! Verkoop in jouw woonplaats gaat retesnel, dus jij verkoopt je huis ook vast heel gauw, vlot en soepel. Succes!

  Geliked door 1 persoon

 6. Herkenbaar, heel lang is t een ingewikkelde ver van je bed show en ineens wordt t overzichtelijk en ben je er aan toe; Liever gisteren dan vandaag. Wij krijgen 1/6 de sleutel en inmiddels heb ik wel echt zin om te verhuizen. Maar dan vooral om uit de twilightzone van veranderingen te komen. Vorig jaar om deze tijd wilden we ‘alleen’ een kind. Nu zijn we getrouwd, hebben een zoon van vijf weken en een aanstaand nieuw huis. Iets teveel in 1 jaar. Dus ik kijk vooral uit naar settelen. Klaar zijn.

  Ik duim zeker voor je. Een leuke nieuwe plek is jullie gegund!

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik had er vooral veel moodswings bij. Het ene moment had ik écht geen zin om wéér uren gras te maaien, het andere moment was ik blij dat ik nog een poosje van mijn heerlijke plekje kon genieten. Het verkopen en alle rompslomp die daar in mijn beleving bij hoorde zag ik ook tegenop. Ik kan me voorstellen dat het voor jou nu even niet snel genoeg kan gaan. Je bent al zolang bezig geweest met het idee van verhuizen, dat het nu gewoon hoog tijd wordt. En als het dan eenmaal te koop staat, waarom dan niet gisteren verkopen? Hopelijk verkoop je het snel en vinden jullie een mooi plekje waar Zonne ook veel vriendjes en vriendinnetjes kan treffen!

  Geliked door 1 persoon

 8. Uiteraard. En ik zou zeggen: probeer je niet teveel op het negatieve te focussen, al begrijp ik je heel goed. Wie weet ga je het huis nog missen 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.