Tweehonderdduizend potjes….

Nog anderhalve dag tot de deadline voor biedingen op mijn huis.

Ik tel de tijd….. heb nog geen nieuws gekregen van mijn makelaar…. en maak me zorgen over “what if”….

In de tussentijd ben ik het leven, zo na de meivakantie, vrij voortvarend begonnen. Een fijne werkdag, gisteren, waarin ik naar alle belangrijke kanten wat geluid gemaakt heb en zaken in gang zijn gezet. Ook ’s avonds nog een paar uurtjes gewerkt, dat krijg je ervan als je zomaar besluit om de boel zo’n beetje de boel te laten…. Het werk moet toch een keer gedaan en dat is helemaal niet erg.

Terwijl ik wacht op een bericht van mijn makelaar ga ik niet stil zitten. Vandaag wordt er weer opgeruimd. Want of ik het huis nu snel of wat minder snel verkoop, verhuizen zúllen we. Liefst gisteren nog, maar daar schreef ik gisteren al een blog over…. En hoewel het huis er echt nog steeds wel heel opgeruimd uitziet, moet je sommige kasten en kastjes niet open trekken. Is er dus nog genoeg te doen.

 

Ik maakte een lijst, geïnspireerd op meerdere andere lijsten die online te vinden zijn, van dingen die ik weg kan gooien.

 • Alle onderbroeken op de 12 minst versleten na. Twaalf vind ik een mooi getal voor een klein huishouden waarin niet iedere week een wasje wordt gedaan.
 • Alle oorbellen waarvan die andere al heel lang kwijt is.
 • Alle sokken waarvan die andere al heel lang kwijt is. En ook alle sokken met gaten.
 •  Bewaarbakjes zonder deksel en vice versa. Hoe het komt dat die mekaar kwijt raken, heb ik nooit begrepen. Ik geef Zonne daar maar de schuld van… met haar fantasiesoepjes…
 • Uitgerekte haarelastiekjes en haaraccesoires die ik nooit meer gebruik.
 • Kleding me vlekken die ik er niet meer uit krijg.
 • Versleten BH’s of BH’s die ik me niet meer passen en ook nooit meer gaan passen. Mijn t**ten worden niet kleiner. Echt niet. Ja… misschien over 20 jaar… maar misschien ben ik dan wel dood.
 • Make-up en verzorgingsproducten die ik nooit meer gebruik. Zoals driekwart van het moederdagskado dat ik afgelopen weekend van Zonne kreeg. Mijn moeder, die met haar ging shoppen, had beter moeten weten. Of beter geïnstrueerd moeten worden….
 • Van die zwarte plastic potjes voor plantjes. Waarom heb ik die eigenlijk nooit weg gegooid? Ik heb er ongeveer tweehonderduizend… of misschien iets minder.
 • Reservesleutels waarvan ik echt geen idee heb waarvan ze zijn.
 • Tuingereedschap dat bot, kapot of overbodig is.
 • Administratie van alle jaren vóór 2010. Of oké… 2009. Voor de zekerheid…
 • Medicijnen die al echt lang over de datum zijn.
 • DVD’s. Ik heb geen DVD-speler. Al een hele tijd niet meer.
 • Keukengerei dat ik niet meer gebruik. Ik heb sowieso te veel ovenschalen. En ook te veel pollepels en andere “utensils”.
 • T-shirts die al jaren uit model of verwassen zijn en ik dus ook al al die jaren niet meer draag.
 • Broeken die ik niet meer draag vanwege “te oud” of “kapot”.
 • Die éne jurk die gewoon begint te verslijten en me meer decolleté geeft dan me lief is. Ja ik heb een mooi decolleté. Maar ik ben wel mooi al 45. Er zijn grenzen.
 • Boeken die ik niet meer ga lezen en die geen sentimentele waarde hebben. Ja ik hecht me aan boeken. Echt.
 • Restjes stof en / of wol waar ik niets meer van ga maken.
 • Speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt. Ik denk dat dit in overleg moet… en via Marktp1aats… maar goed…. da’s wel nog educatief en zo….
 • Verkreukelde en te kleine stukjes inpakpapier.
 • Geboortekaartjes: even op de verjaardagskalender zetten en weg ermee!
 • Die leuke kussentjes op mijn bank die al lang niet meer leuk zijn. Drie ervan weg, drie houden en dan wel met een nieuwe sloop eromheen.
 • Panty’s met ladders. En ook panty’s die al lang ladders hadden moeten hebben en zó oud zijn, dat ze niet meer egaal “bedekken”.
 • Ouwe topo’s. Een topo is een boekje van een klimgebied met daarin, getekend of in foto’s, alle rotsen. En de routes die daar te klimmen zijn. Een soort landkaart zeg maar, maar dan anders. En die verouderen.
 • Ik heb wel vijf sjaals voor in de winter. Why?!
 • USB-sticks. Ik kom erin om. En het onderscheid tussen leeg – vol – zakelijk – privé – ooit gekregen – altijd al van mij is weg. Een tijdrovend klusje om dat uit te zoeken maar het moet wel gebeuren.
 • Pennen die niet meer schrijven en stiften die niet meer kleuren.
 • Twee oude laptops die ik nooit meer gebruik.
 • Hoeveel vaatdoekjes, microvezeldoekjes en andere schoonmaakaccesoires heeft een mens eigenlijk nodig..?! Ik heb er veel. Laatst waren ze wel allemaal vuil-en-in-de-was, trouwens… hmmzzz.
 • Opladers van telefoons uit de tijd dat ieder merk telefoon een andere ingang had. En deze opladers kan ik dus niet meer gebruiken, ook al zou ik het wíllen.
 • Keukenmachiendinges die ik ooit in een opwelling kocht met het idee dat ik dan ineens een keukenprinses zou zijn. Het meeste is al weg. Maar nog niet alles.
 • Kookboeken die ik kocht met het idee dat ik echt echt echt heel veel van de recepten zou gaan uitproberen. Maar ik zoek recepten altijd op op internet, als ik zin heb om iets uit te proberen.
 • Lakens met de verkeerde afmetingen. Omdat ze horen bij matrassen die ik al lang niet meer heb.
 • Teveel aan mokken en glazen. Echt. Ik ben niet iemand die maandelijks 20 gasten ontvangt. En die éne keer dat ik dat wèl doe, vraag ik voortaan gewoon aan een paar genodigden of ze ook wat extra glazen of bekers willen meenemen.
 • Schattige kinderbekers en bestek voor kinderen van twee. Ik heb al lang geen kind meer van twee.
 • overbodig bestek. Ik kocht ooit een set. Maar in mijn la ligt ook bestek dat daar niet bij hoort.
 • Oude batterijen.
 • Verf. Die over is. Van ooit. Ik weet niet van wanneer. Maar heel lang geleden.
 • Pasjes en klantenkaarten die ik nooit gebruik.
 • Oude mobiele telefoons. Eentje is leuk als reserve, de rest is overbodig.
 • Vage kabels die ik niet meer gebruik. Voor oude TV’s en muziekdingen waar ik al lang niet meer naar kijk of luister.
 • Puzzels die niet meer compleet zijn.
 • Boekjes die handig zijn maar overcompleet. Zoals het Groene Boekje uit voorgaande jaren.
 • Schoonmaakmiddelen. Ik gooide al veel weg en kocht nauwelijks wat bij. Maar nu is het tijd voor een tweede ronde.
 • Wegenkaarten. Ja die heb ik nog. Ergens.

Nou. Waar zal ik ‘es beginnen….?

18 gedachten over “Tweehonderdduizend potjes….

 1. Van de panty’s kan Zonne nog leuk armbandjes knippen. Met vriendinnetje, vinden ze vast leuk😀

  Like

 2. Haha, dit lijstje zou ik ook wel als voorbeeld kunnen gebruiken! Hoewel ik laatst mijn sieradenkistje ben doorgegaan en tegen beter weten in tóch die ene oorbel bewaard heb. Ik weet gewoon bijna zeker dat die ergens in de auto moet liggen. Enige probleem; er staat me iets van bij dat het mijn vorige auto is…

  Geliked door 1 persoon

 3. Ha, ik was ook al redelijk aan het ontspullen voor mijn vertrek uit Nederland, maar wou nu toch dat ik het nog wat fanatieker had gedaan! Zie er best tegenop om straks door al die spullen en kleding te moeten die ik een jaar niet gemist heb…

  Veel succes met de verkoop van je huis! Hoop dat de makelaar snel goed nieuws heeft!

  Geliked door 1 persoon

 4. Je makelaar wacht natuurlijk tot de deadline, zodat hij zeker weet dat alle biedingen binnen zijn. En dan krijg jij straks een overzicht met álle biedingen, komt vast goed, we duimen allemaal voor jullie!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik spaar ook oude kleding op voor de vakanties. Die gaan dan op de bestemming in een kledingcontainer voordat we vertrekken. Superhandig. En gelukkig interesseert het ons weinig als we er niet heel modieus bijlopen op vakantie. Dvd’s e cd’s zitten bij ons in zo’n insteekhoes – scheelt zeeeen aan ruimte. Maar al jaren een twist met de man die dan wel alle boekjes en hoesjes wil bewaren en die dus al jaren de kast niet uit zijn gekomen. Evenmin als de cd’s trouwens, die we gedigitaliseerd hebben in het pre-spotify tijdperk. En nu hebben we spotify. En cd’s. En de digitale variant. Kabels is ook zo’n dingetje, net als reserve-onderdelen van bv ikeakasten… ‘altijd handig’. Maar dan vooral voor anderen die weten dat wij er dozen vol van hebben :)))) Zelf ben ik heel opruimerig en weggooierig. Heb alleen tassen vol met kleding in niet-courante maten. Maar dat heeft wel een functie, wegens het niet hebben van een stabiele maat. Toch baal ik van al die tassen.

  Like

  1. Oh die boekjes gooide ik gelukkig al een paar jaar geleden weg.Van de CD’s dan. Zo’n boekje met insteekhoes is perfect voor in de auto en thuis luisteren we nooit meer naar CD’s….

   Like

 6. Maak een lijst van alles dat je wél mee wil nemen naar je nieuwe huis, de kleding die je wél wil dragen, het keukengerei dat je wel gebruikt, en de rest kan weg. Daardoor ben je niet bezig met het negatieve wegdoen, maar het positieve houden. Hou je langer vol en voelt fijner.

  Ik hoop dat je je huis snel verkoopt! Heb hem even opgezocht op funda en vind de foto’s en tekst heel netjes geworden. Goed dat je gewacht hebt tot de lente in de tuin kwam, doet echt veel. Ik denk dat het recht van overpad mensen kan afschrikken, valt of staat bij je makelaar hoe dat landt bij je kijkers.

  Geliked door 2 people

  1. Bedankt voor de tip wat betreft dat opruimen, zo kan het ook inderdaad!!

   Tja volgens mijn makelaar was dat recht van overpad eigenlijk voor niemand een probleem… staat ook al duidelijk in de tekst dus de mensen die dan toch komen kijken, hebben daar dan blijkbaar geen bezwaar tegen.

   Like

 7. Wij willen ook verhuizen. dus ruim ik op.. een paar maanden geleden dvd’s gedaan nog 50 0ver.. omdat ik niet kon loslaten, maar echt we bekijken ze nooit meer. Dus nu heb ik besloten om ze gewoon ongezien allemaal weg te doen. En ik realiseerde me dat ik al tig keer mijn servieskast opruimde. En dat ik nog steeds te veel heb.. ik gebruik dus de kaasschaaf methode.. en dat heeft tot gevolg dat ik elke paar maanden hetzelfde opruim.. Besloten om het nu veel kordater aan te pakken.. want geen zin om over 2 maanden weer de servieskast te moeten doen of de kledingkast. Ik ga vandaag de boekenkasten doen en echt alles wat ik niet meer lees, ga lezen, ooit nog nodig kan hebben gaat nu weg.. de kaasschaaf werkt niet.. dus nu maar heel kordaat de grasmaaier..Bieke

  Geliked door 1 persoon

 8. Op vakantie neem ik altijd oude onderbroeken en andere kleding mee die na dragen weggooi. Daar zou je ook veel dingen voor kunnen gebruiken als je tijdelijk ergens woont. Scheelt veel was.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.