Oproepje: schrijf mee in een review over robotstofzuigers

Gisteren schreef ik een stukje over leefstijlinflatie in de praktijk: over hoe ik meteen nadat ik na een paar maanden lang geen inkomen te hebben gehad, en vervolgens mijn eerste factuur betaald werd, ik meteen sushi liet bezorgen, een weekendje naar de Duurste Camping Ooit ging en ook nog ‘es een (hele dure) robotstofzuiger kocht.

Gelukkig zag ik het gebeuren en stopte ik er na deze drie “uitspattingen” mee. Niks aan de hand. Wij zijn geen monniken. Af en toe een uitspatting mag. Zo lang het bij af en toe blijft.

Adine van LLMM vroeg me, of ik binnenkort een keertje een stukje wilde schrijven over die robotstofzuiger. En Christina reageerde met een opmerking dat zij nog steeds dagelijks blij is met de hare. En dan weet ik dat ook Daantje-van-Sander en Martine-van-Min-of-Meer zo’n ding hebben, of hebben gehad.

Nou mensen. Hoe leuk is het als we dat samen gaan schrijven? Lijkt dat je wat, stuur dan even een berichtje naar mariimma1@gmail.com of reageer op mijn berichtje, hieronder.

Iemand die bewust níet zo’n robot heeft en iemand die het overweegt of zo, mogen ook meedoen.

We kunnen het altijd als boek uitgeven natuurlijk, ik hoef géén deel van de rechten. Of we sturen ons artikel naar de Libelle. Misschien kunnen we de miljoenen die ons literaire robotstofzuigerreviewartikel oplevert, schenken aan een goed doel. Onderzoek naar ME, bijvoorbeeld? Ik noem maar wat, hè…?

En oh ja, liefst doet er minimaal één man mee.

 

Nou. Ik ga het zien, of ik dat stukje zélf schrijf of samen met anderen…..

23 gedachten over “Oproepje: schrijf mee in een review over robotstofzuigers

 1. Wij hebben inmiddels bijna twee jaar onze robot en zijn er nog steeds erg blij mee. Het is een slimme versie die zich dus niet van een trap afstort of zo. Het model dat wij hebben wordt volgens mij inmiddels niet meer geleverd, maar ik wil best meedoen met een review.

  Like

 2. Ik woon in een split-level woning met 6 verdiepingen. Ik zie dat ding steeds van de trap vallen….denk voor ons niet geschikt. Of heeft ie sensoren waardoor hij zelf snapt dat ie moet omkeren? Gelukkig hebben ik blote poezen dus voor de haren heb ik er geen nodig;-))

  Like

 3. Ik zou er wel een willen hebben, maar vraag me af hoe de katten er op reageren. Ik zou hem dan ’s nachts willen laten werken (anders kan ik net zo goed zelf de stofzuiger even pakken). Maar als de katten er compleet van overstuur raken omdat er zo’n apparaat door de kamer gaat…

  Ben benieuwd naar die ervaringen.

  Like

 4. Ik heb geen robotzuiger en wil er zelf ook geen, maar ben wel benieuwd wat zo robot aan energie verbruikt. En hoe vaak mensen de robot laten zuigen.
  Ik heb geen honden of katten en geen kleine kinderen.Ik wis met een stofwisser (veel lichter dan een stofzuiger en makkelijker even te pakken) en eens in de week dweil ik.

  Like

  1. haha dat zit er niet in denk ik! Ik doe niet aan sponsoring, beide kanten op… veelsteveel gedoe, vaak irritante hoera verhalen in blogs en je review verliest meteen alle geloofwaardigheid…. vind ik dan…

   🙂

   Like

 5. Hoi, ik, man, lees al een tijdje mee. Nu een reactie omdat ik ook sinds 2 maanden een i.Robot van Room.ba heb. Ik heb hem in de aanbieding gekocht op een site met aanbiedingen die 1 dag geldig zijn, voor 200 euro. Het is het eenvoudigste model volgens mij, maar wel met dockingstation.

  het ding loopt, als je er niet van te voren over na denkt, inderdaad vast. Dus ja, van te voren even voorbereiden. Is lastig, maar anders moet ik mijn snoeren anders opbinden (ook een mogelijkheid natuurlijk).
  Ik heb stoelen met een u-vormig onderstel met de opening naar voren, zodat als de stoelen onder de tafel staan, de stofzuiger er niet onder kan komen en dergelijke. Apartzetten van de tafel dus.
  Als je zelf stofzuigt, geef je de meubels nog een zet naar links of rechts, en dat doet de robot natuurlijk niet. Dus, de ene keer de stoel wat naar rechts, en de andere keer wat naar links, en zo is hij na 2 rondes overal geweest.
  In de kleine hoekjes kan hij niet komen vanwege zijn eigen breedte. Een losse stofzuigermond kantel je dan even, behalve in de allerkleinste hoekjes.
  Vanwege bovengenoemde nadelen af en toe nog zelf een stofzuiger er door heen, en dweilen.
  Het zuigvermogen is volgens mij niet zo groot als bij een normale stofzuiger, daarentegen heeft hij een klein bezempje die veel goed maakt.
  Er blijft wel eens iets lichts liggen, omdat het bezempje het bij de eerste keer een zwiep naar rechts geeft, voorbij de robot, naar een plek waar hij nog niet geweest is, en bij de 2e keer weer, naar een plek waar hij al wel geweest is.
  Batterijduur is vooralsnog zeer ruim voldoende voor het hele huis (in etappes, maar zonder tussentijds opladen).
  Op de slaapkamer had ik de onderkant van het bed eerst afgetimmerd, omdat je er al zo slecht onder kon komen. Die aftimmering heb ik weer verwijderd, zodat de robot nu ook netjes onder het bed stofzuigt, nadat ik de snoeren daar in een flexibele buis bij elkaar heb gebonden.
  Ik heb het idee dat hij beter werkt als ik de woonkamer in compartimenten verdeel, zodat de te zuigen ruimte kleiner is. Daar gebruik ik dan weer die stoelen met u-poten voor. Gaat goed.
  11.Mijn robot heeft in de gaten waar de trap zit, maar toch hou ik hem op de overloop altijd even in de gaten. Toch niet helemaal vertrouwen in, ha ha.
  12.Samenvattend: Vooraf wat meer werk, maar ook bij normaal stofzuigen verplaats je wel dingen. Ondanks de nadelen wel tevreden.

  Like

  1. Eens! Is ook onze ervaring: wel eerst alles aan de kant zetten of ergens bovenop zodat de stofzuiger erbij kan. De onze (van ali) loopt weleens vast onder de salontafel, dus daar zetten we dan wat voor. Verder duurt het behoorlijk lang voordat de stofzuiger vindt dat ie klaar is (zelf heb je het in 10 minuten gedaan, de stofzuiger neemt rustig ruim een uur de tijd). Om die reden zetten we ‘m altijd aan als we slapen of niet thuis zijn. Want ik erger me dan aan dat inefficiente gerol van die stofzuiger kriskras door de kamer 😉
   Maar de eerste paar keer is het dus verstandig om wel te inventariseren waar de stofzuiger tegenaan loopt, zodat je daar maatregelen voor kan treffen.
   Kleden halen wij altijd van de grond trouwens.

   Geliked door 1 persoon

  2. Het verhaal van Theo komt eigenlijk helemaal overeen met mijn ervaring. Ook met dezelfde stofzuiger.
   Even wat voorbereiding, en inderdaad snoeren vastgemaakt zodat hij niet vastloopt onder het bed. Bij de trap gaat het altijd goed.
   Ik heb geen huisdieren en allemaal gladde vloeren, dus geen vloerbedekking of vloerkleden.
   Wel af en toe even met de stofzuiger erdoor voor de hoekjes en het uitzuigen van de bank enzo. En dweilen doet-ie niet.
   Ik heb het dockingstation overigens op zolder staan, en breng hem er gewoon zelf weer naar toe als hij zijn werk gedaan heeft. Alleen als hij op zolder stofzuigt, gaat hij zelf terug naar zijn dockingstation.
   In de slaapkamer laat ik hem om de dag zuigen. Daar hoef ik niets voor te bereiden voor ik hem aanzet, dus ik kan hem zo neerzetten en weggaan. Ideaal. De rest van het huis doe ik eens per week. En tussendoor met een D.yson steelstofzuiger.

   Geliked door 1 persoon

 6. Wij hebben twee langharige honden en het leek me ideaal. Dat was niet het geval, omdat;
  De hondenharen rond de wieltjes gingen zitten en de stofzuiger dan vastliep.
  De stofbak heel vaak moest worden geleegd.
  Wij een splitlevel huis hebben en de stofzuiger de trappen niet herkende. We moest de trappen barricaderen.
  De stofzuiger moeite had om het dockingstation te vinden en er op te komen.
  De stofzuiger vastliep op vloerkleden.

  Like

  1. Oh jee da’s jammer! Op al die punten die je noemt heb ik extra gelet….: hondenharenbestendig en herkenning van “afgronden” en niet te snel vastlopen…. En het vinden van het dockingstation, dat ook. Hoewel ik het denk ik niet zo’n probleem vind om de robot terug te brengen als hij zijn taak naar behoren heeft gedaan.

   Like

 7. Ik zit er ook al langer naar te kijken, met name vanwege de kattenharen zou ik het wel een aanwinst vinden. Dus ik kijk uit naar de review!

  Geliked door 1 persoon

 8. Mijn zus heeft al jaren een robotstofzuiger en is daar tevreden over. In het begin dat ze hem hadden, reed die stofzuiger zich altijd vast aan de onderrand van het bed maar ze hebben dan hun bed op verhoogblokken gezet en sindsdien raakt hij er makkelijk onder en terug uit.
  Onze jongste had ook een robotstofzuiger die van de trap naar beneden “gereden” is…. Sindsdien geen robotstofzuiger meer voor hem.

  Geliked door 1 persoon

 9. Wij hebben er ook al een paar jaar een, en schreef er ook al eens over op mijn blog (inmiddels gestopt). Ik wil mijn, vooral positieve, ervaringen wel delen en aan de review meeschrijven. – Barry (BespaarBalans)

  Like

 10. Wij hebben robotstofzuiger die automatisch naar zijn dockinstation gaat en daarboven op een stofzuiger die de stof uit de robotstofzuiger haalt. En die legen wij eens in de maand. Hij staat 2 x per dag in de woonkamer/keuken.

  Like

 11. Ik heb er idd een, inmiddels al heel lang niet meer in gebruik. Ik vind t een onding. Komt vooral omdat hij vaak vastloopt. En dan blijft hangen tot ik opsta en hem weer een duw geef. Dat was ik snel zat. Want telkens opstaan daar had ik dat kreng nu net niet voor gekocht.😉

  Like

  1. Oh jee…. dat las ik vaak terug in reviews van anderen toen ik aan het zoeken was naar “de beste”. Mijn robot is tot nu toe één keer vastgelopen. Dat was toen ze verwoede pogingen deed om via de openstaande achterdeur naar buiten te gaan. Die drempel was toch wat te hoog. Anders had ik nu een prachtig gestofzuigde tuin gehad! 🙂

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.