Financieel gezond. En verder…?!

Nou mensen, inmiddels zijn we weer een adviesgesprek verder en weet ik nóg beter hoe ik ons volgende huis ga financieren. En oh ja, ik deed ook een bod. Maar daarover later meer….

In de tussentijd heb ik een superhectische week. Iedere dag minimaal één externe afspraak, soms wel drie. Allemaal leuk en inspirerend en ondertussen gaat ook het uitvoerende werk gewoon door. En ’t leven. Dat ook. Zonne mag over een maandje afzwemmen. Ik bedoel maar…!

Ik werd vorige week vrijdag geïnspireerd door dit verhaal. Meestal probeer ik een beetje weg te blijven bij alle vrijdagtips van Adine, ik sta immers op beeldschermratsoen. En dat gaat bést goed….. Dan is het dus vooral niet de bedoeling dat ik méérméérméér blogs ga lezen.

Anyway. Het inspirerende verhaal kwam van Adine. Zij had het over het blog van Financial Freedom Sloth.

Een interessant punt dat Financial Freedom Sloth maakt, is dat er twee manieren zijn om je vrije leven te verlengen. Je kunt vroeger met pensioen gaan, of je zorgt ervoor dat je na je pensioen meer gezonde jaren over hebt.

Zo had ik er nog nooit naar gekeken!

Aldus Adine…. Zij zag voldoende aanleiding om eens na te denken over haar gezondheidsgedrag en heeft een app die je helpt je eetpatroon in kaart brengen, maar weer eens uit het stof gehaald.

Oh ja.

Dat moest ook nog…

Nou ben ik nooit ziek. Maar met gezondheid is het hetzelfde als met beleggen: in het verleden behaalde resultaten geven géén garanties voor de toekomst.

Dus oké, ik ook. Ik ben weliswaar niet van de diëten en met mijn gewicht is “op zich” niks mis. Sporten doe ik ook al en sinds de komst van Pippa wordt er voldoende gewandeld…. Maar ’t eten. Daar kan wel wat aan verbeterd worden. Meer water, meer fruit, meer groente. Minder chocolade en…hm… ik dronk toch geen cola meer… of toch weer wèl? En dan mezelf wijs maken dat die “groene variant” véél gezonder is?!

Sinds dit weekend eet ik dus weer meer fruit. En groente. En minder chocolade. Ik drink water en eet geen rood vlees meer. Wel meer vis. En morgenochtend? Géén koffie verkeerd, maar havermoutbanaanpannenkoeken.

De ingrediënten staan al klaar. De droge ingrediënten al afgewogen en gemixt.

 

Kijk maar.

20180605_220337313951474.jpg

 

6 gedachten over “Financieel gezond. En verder…?!

 1. Ontbijt en lunch zijn wel de maaltijden die je op gewoontes draait, dus als je die ingesteld hebt, loopt t daarna op rolletjes.
  Terwijl diner toch vaak nadenken blijft(of je neemt zón box)

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik merk dat het nu met verbouwen ook vaak een gevalletje afhaal en ophaal eten is… en dat zijn nou niet echt de beste maaltijden. Gelukkig eten we doordeweeks wel gezond. Vandaag een Thaise currysoep met zoete aardappel!

  Like

  1. Klinkt goed!!
   Tja ik merk dat ik nog steeds niet altijd geïnspieerd ben om een lekkere, gezonde maaltijd te koken, maar ik toch gaat dat steeds beter. Met af en toe een terugval naar “makkelijk en eens per week frietjes” totdat ik mezelf weer herpak.
   Bij mij is het vooral het snacken en ontbijt / lunch waar ik moet verbeteren. Dan heb ik immers geen goed voorbeeld te geven…. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.