Heb ik nou een huis gekocht…?!

Ik geloof het wel….

Nou… nog niet helemaal…. ik heb nog bedenktijd…. Tot vandaag. Vanmiddag. En ik ga “ja” zeggen op het tegenbod…. en dan moet er nog een voorlopig koopcontract getekend worden… vervolgens nog drie dagen bedenktijd… en dan zit ik er aan vast.

De huizenprijzen in het dorp waar ik wil gaan wonen zijn namelijk aan een inhaalslag bezig. Toch fijn dus, dat ik er niet een half jaar over ga doen om iets te vinden. Daar heb ik ook helemaal geen zin in.

Tot april stonden er in het afgelopen jaar altijd wel een stuk of vijf huizen te koop die ik allemaal zó zou willen kopen. Maar ineens, sinds een maand, gaat ’t hard. Op het moment staat er behalve die vier opknappers die allevier voor al heel lang te koop staan vanwege een te hoge vraagprijs – de verkoper is een beleggingsgroep – nog één huis te koop. Wat online nog als “te koop” wordt aangeprijsd is in werkelijkheid al verkocht, de keuze is beperkt tot één huis tegelijkertijd. En dat terwijl ik eigenlijk nauwelijks eisen heb…: in die éne wijk, geen tuin op het Noorden en voor een redelijke prijs, binnen mijn marges. Die dus ruimer zijn dan dat ik tot een week geleden dacht….

Natuurlijk komen er vast nog huizen op de markt, de komende weken of maanden.

Maar dat huis dat ik maandag gezien heb… dat is wel gewoon heel leuk…!

Niet dat we verder geen wensen hebben, hoor. Natuurlijk wel. Maar alle andere woonwensen die ik heb, zijn geen “dealbreakers”. Niet aan de “verkeerde kant” van die doorgaande weg bijvoorbeeld. Wat overigens niet echt een snelweg is, hoor. Maar de andere straten zijn bijna allemaal “type woonerf” en dan voelt iedere weg die gewoon redelijk van “a” naar “b” gaat als een drukke weg. Of straat. Of zo…. Het liefst zou ik ook in een huis gaan wonen met een speeltuintje of – veld binnen 100 meter van het huis (maar volgens mij vallen er dan binnen deze wijk nauwelijks huizen af…) en eventueel al energiezuinig, met mooie vloer en dito keuken etcetera. U kent het wel. En oh ja… een snelle oplevering. Want in in het kader van “liever in een brakke stacaravan dan dagelijks geluidsoverlast” heb ik gekozen voor een vrij vroege overdracht van mijn huis: per 3 september.

Ik had er alleen even niet over nagedacht dat er ook een hond plus kat mee moeten naar die brakke stacaravan en dat niet iedere stacaravanverhuurder dat wil. Laat staan verhuurders van vakantiehuisjes…… Maar een snelle zoektocht heeft al één interessante aanbieder opgeleverd.

 

Maar goed.

Toen kwam er dus een huis te koop, afgelopen vrijdag of zo. En ik kon maandagochtend al een rondleiding krijgen, ik was de eerste.

Leuk huis. Mooi afgewerkte wanden. Prima WC. Nieuwe, luxe keuken maar niet helemaal in “mijn stijl”. Een verjaarde badkamer maar véél leefbaarder dan dat we gewend zijn – en ook in onze huidige badkamer zit er geen duimendikke schimmel op de muren… -. Prima vloeren overal en ook strakke wanden, overal goede ramen en nieuwe kozijnen. Een afgeschreven ketel, dat wel. En een niet helemaal afgewerkte zolderkamer waar echter wel twee gigantische dakkapellen op zitten. Een leuke berging aan het huis vast. Een tuin op het Zuiden met daarin – zelfs – een soort huisje dat zomaar een hondenhok voor Pippa kan zijn.

Helaas wel nét aan de verkeerde kant van die doorgaande weg. Maar Zonne is misschien nu nog nèt te jong voor die oversteek, over een jaartje is dat al heel anders….. en om die reden nu een huis afwijzen is wel zonde…

Dus een dag later (al… yep, ’t gaat hard hierzo…!) stuurde ik een gezellige mail. Want een huis kopen, dat is behalve financieel, juridisch en ander gedoe, ook gewoon mensenwerk… Ik deed dus een Heel Redelijk bod en gokte daarnaast op de gunfactor.

Geachte Makelaar,

Hierbij doe ik een bod van €xxx.xxx euro op de woning aan *adres*.

Ondanks dat de ligging van de woning voor ons nét niet ideaal is, voldoet het verder in alle opzichten aan onze woonwensen. Voor mijn dochter van zes zal het wonen aan *adres* een groot verschil gaan maken met nu, omdat wij nu nog in een huis wonen waar geen kinderen buiten spelen. Bovendien is het huis op loopafstand van haar school.

De “plus” aan de woning zijn voor ons dus de speelmogelijkheden in de buurt. Daarnaast beschikt het huis over een fijne tuin. Een grote plus is ook de zolderruimte: hoewel één en ander daar nog wat afgewerkt dient te worden, is het heel fijn dat er een mooie kamer gerealiseerd is met maarliefst twee dakkapellen en een wastafeltje. Fantastisch voor logé’s!

Ook de afwerking van alle wanden in de woning en de ramen vind ik een pré.

Hierbij mijn voorwaarden:

– oplevering van de woning liefst zo snel mogelijk, ik heb begrepen dat per 1 oktober mogelijk zou moeten zijn en zou daar graag naartoe willen werken

– onder voorwaarden van financiering, maar met de opmerking dat er voldoende financiële zekerheid is

– inclusief de ter overname beschikbare roerende zaken

Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet!

Met vriendelijke groet, Mariimma

En gisteren kreeg ik een telefoontje van de makelaar. Hij vond het een leuke email, ook de verkopers konden het verhaaltje en het enthousiasme erg waarderen.

Ze deden een tegenbod waar ik wel blij van werd: ruim binnen mijn budget en ze komen me meer dan halverwege tegemoet in hun tegenbod. Op die laatste euri ga ik niet lopen onderhandelen. Ieder zijn meug, maar ikzelf laat een koop niet afhangen van een bedrag van minder dan 1% van de totale koopsom.

Ze kunnen alleen pas eind oktober opleveren, wat zou betekenen dat onze overbruggingsperiode langer dan twee maanden zou duren. Best lastig misschien, maar ach… even omdenken…. wie krijgt nu de kans op dik twee maanden in vakantiesferen te wonen?! Alles beter dan de hondenkennel van de buren, toch? En bij zo’n vakantiehuisje wordt het gras ook nog eens voor je gemaaid… voor een prijs die maar nét iets hoger ligt dan mijn huidige maandlasten.

Nou… dat dus….: de kopers van mijn huis hebben gisteren na het voorlopig koopcontract getekend, wat betekent dat ze vanaf  komende maandagavond (want drie dagen bedenktijd) alleen nog kunnen ontbinden wanneer ze niet kunnen financieren. En ik ga misschien volgende week nóg een handtekening zetten op nóg een voorlopig koopcontract.

Ik ben nog steeds voorzichtig hoor. Echt. Maarruh… champagne, iemand?!

21 gedachten over “Heb ik nou een huis gekocht…?!

 1. O, leuk, leuk leuk! Van harte alvast. Natuurlijk spannend tot de overdracht, maar toch, het ziet er goed uit en klinkt alsof je de pro’s en contra’s goed hebt afgewogen. Tof, ik hoop dat het allemaal gaat zoals je bedacht. Ga je klussen terwijl je er woont of gaandeweg zaken vervangen en aanpassen?

  Geliked door 1 persoon

 2. haha gelukt! de *** naast het *** 🙂
  leuk huis zeg!! en een leuke buitenboel ook voor de deur! Gaan jullie veel plezier van hebben 😀
  *ik kom niet langs hoor, gewoon een fundanatic, geen stalker :p

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh wat tof! Van harte gefeliciteerd! Wij hebben begin dit jaar in de spanning gezeten, begrijp hoe je je voelt! Wat mooi ook voor Zonne!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat leuk, gefeliciteerd met verkoop èn koop en alvast (onder voorbehoud van de voorbehouden) veel geluk in jullie nieuwe thuis!

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat leuk, dat klinkt goed. (Voorzichtig) Gefeliciteerd. En ach, doe maar alvast een klein glaasje champagne.
  Slim, die mail. Ik had het huis je ook direct gegund als ik de verkoper zou zijn geweest.

  Geliked door 2 people

 6. Gefeliciteerd ! En het gaat inderdaad steeds sneller op de woningmarkt. Mijn kinderen hebben een appartement gekocht in Amsterdam Zuid-Oost, maar dat heeft wel wat moeite gekost. Zodra een woning op Funda stond, was hij eigenlijk al weg. Er werd ook standaard ruim 10% boven de vraagprijs geboden, het was een gekkenhuis, ze kwamen er zelf niet doorheen. Zij hebben uiteindelijk een aankoopmakelaar ingeschakeld. Die kan rechtstreeks onderhandelen met de verkoopmakelaar en hij hoort veel en veel meer. Binnen twee maanden is het zo gelukt. Hen werd het appartement gegund omdat ze direct konden verhuizen (kwamen bij mij thuis vandaan 😉 ) , de verkopers hadden al een ander huis gekocht en wilden zo snel mogelijk weg. Er waren wel hogere biedingen maar zij konden het toch kopen vanwege de snelheid. Kortom, de gunfactor kan belangrijk zijn bij de aankoop van een huis.

  Geliked door 1 persoon

  1. … nou… zoals in Amsterdam gaat het nou ook weer niet hoor, in Gelderse dorpjes…

   Maar wel heel fijn voor je kinderen dat het gelukt is!!

   Like

 7. Wat tof zeg, alvast een voorzichtige gefeliciteerd!!! (En hopelijk komt deze reactie wel door, bij die post van gisteren loop ik steeds vast in WordPress :|)

  Denk trouwens dat zo’n mailtje idd een hoop kan doen, dan krijg je toch meteen al een stukje sympathie/gunfactor!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja natuurlijk was het niet helemaal een spontane actie om zo’n mailtje te sturen… 🙂

   … je zit in zaken of je zit het niet…. haha!

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.