De duif

Ik ben Zonne* en ik ben zes en een half jaar.

Gisteren was mijn vriendin Elvi* bij mij aan het spelen. Zij is ook zes en een half maar ze is iets ouder.

We gingen eerst een puzzel maken. En toen gingen we naar buiten. We speelden dat we zusjes waren. We liepen naar het poepveldje. Daar ligt heel veel poep van honden. De mensen ruimen het er niet op. Naast het poepveldje zijn blokken en we wilden heel graag op de blokken klimmen. En toen zagen we het al. De duif. We zagen dat hij gewond was. En toen haalde ik mijn moeder. Elvi bleef bij de duif wachten. Omdat anders zou de duif misschien wel verstoppelen en dan waren we hem kwijt.

En toen kwam mijn moeder en die zei toen dat ze de dierenambulance ging bellen. Toen ging ze dat ook doen. Mama ging haar telefoon halen. Wij bleven bij de duif. Toen ze terugkwam had ze ook een doosje. Ze legde het doosje over de duif heen zodat hij niet weg kon. Toen zei ze dat de ambulancemevrouw gezegd had dat we de duif mee naar huis konden nemen dan kwamen ze de duif ’s avonds ophalen. De duif mocht in een doosje. Maar het doosje was erg klein. Mama haalde een handdoek om over het doosje te doen zodat de duif er niet uit kon springen. Ze deed de handdoek over de duif en pakte de duif toen op en deed de duif in het doosje.

Toen gingen we naar huis lopen. De buurman had geen grotere doos met een deksel. Maar mama ging even in de kelder zoeken en toen vond ze een grotere doos. Daar ging de duif in. Mama deed er ook een bakje water bij.

Toen gingen we Elvi naar huis brengen. Elvi en ik willen later natuurbeschermer worden en dit was ons eerste avontuur. Dat was echt leuk.

Mama heeft mij vanmorgen de foto van de dierenambulance laten zien. In de ambulance zaten al twee egels en een wit konijn. Mama zei dat het konijn reed maar dat geloofde ik niet. Toen zei mama dat de dierenambulance het konijn ook had gevonden. En de egels waren al een tijdje bij hun geweest en nu gingen ze die weer naar de natuur terugbrengen.

Het was een mooi avontuur.

20180609_0919592054888028.jpg

* De namen die hier gebruikt zijn, zijn niet de echte namen van deze duivenredders

3 gedachten over “De duif

  1. Wat goed gedaan Zonne en Elvi! Wat knap dat jullie al bedachten dat er een van jullie bij de duif ging blijven. Jullie zijn super-goede-dieren-redders!

    Geliked door 1 persoon

  2. Wauw Zonne, dat hebben jullie maar goed geregeld! Ik denk dat de duif heel blij is met zulke goede verzorgers.
    Ps. Hier bij de dierenambulance rijdt er meestal een vos 😉

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.