Wil je even snel geld verdienen? Dat kan!

Vorige week besloot ik om een nieuwe auto te kopen en mijn huidige in te ruilen. Het blauwe autootje heeft immers kuren. Dus ik zocht een nieuwe. Wegens geen verstand van auto’s en slechte ervaringen bij aankopen via een particulier, besloot ik om de auto bij een bedrijf te kopen. Gewoon, een klein autootje, niet te jong, niet te duur, maar wel nog met een paar maanden garantie. En dan mijn huidige inruilen, was ik daar mooi vanaf.

Eigenlijk een super onhandige timing want over een half jaar zou ik zonder kunnen wegens nieuw huis op loopafstand van school, Sunnybus beschikbaar als vervoermiddel en er geen bal om geven dat je met een ouwe bus in zakelijke outfit naar externe afspraken gaat, zo eens of twee keer per week. En een auto via Greenwhee1s kan ook altijd nog, of via Snappc@r.

Voor kleine ritje van en naar school is een autootje wel fijn. Maar deze moest weer naar de APK, in juni ergens. Volgende week of zo. Dacht ik.

 

Dat bleek dus vorige week te zijn… hm….

… dus mag ik er nu niet meer in rijden. Behalve om hem naar een keuringsstation te rijden. En hij mag nog maximaal twee maanden min een paar dagen in mijn straat geparkeerd worden…..

en dat compliceerde de zaak nogal. Want in een auto zonder APK rijd je toch niet zo lekker naar een dealer in tweedehands auto’s. De dealer die ik erover belde zuchtte en steunde en ik voelde de bui al hangen. GEDOE.

En eigenlijk… eigenlijk heb ik dus geen auto nodig. Over een half jaar al helemaal niet meer. En eigenlijk nu ook al niet wegens Sunnybus voor de deur….

 

Dus ik deed consuminderig: hopla weg ermee.

 

Advertentietje op Marktp1aats. Een eerlijk verhaal: kilometers, leeftijd van de auto etcetera. Stottert als de motor koud is, recentelijke reparaties opgesomd, eerlijke foto’s, verteld dat de airco ’t niet doet…. en garantie tot de deur.

Vraagprijs weinig. Bieden vanaf nog minder. Ik dacht namelijk echt maar 100 euro of zo te kunnen vangen voor de auto maar in ieder geval te besparen op die APK-keuring, eventuele reparaties èn de vaste kosten voor belasting en verzekering.

Er toch maar even bijgezet dat er een half jaar geleden vier nieuwe banden onder gegaan zijn… die nog prima tweedehands verkocht kunnen worden voor 75 euro (of meer) per stuk….

 

Moet je eens doen voor de grap. Vraagprijs 100 euro en bieden vanaf 25.

Binnen vijf minuten heb je dan 30 reacties.

En dan vervolgens op de biedingen van 9 mensen “Er is 300 euro geboden” inkopiëren.

Om vervolgens hetzelfde nog vijf keer te doen met een steeds oplopend bedrag. Tot een bedrag van 750 euro en garantie tot de deur…

 

Dus zometeen heb ik een opkoper aan de deur. Hij mag het autootje hebben voor 750 euro, garantie tot de deur. Ik houd de auto een uur voor hem vast, daarna gaat ‘ie naar degene die eroverheen wil bieden (en dat bod heb ik al binnen… 🙂  ).

 

En ik maar denken dat ik die auto aan de straatstenen niet kwijt kon…!

10 gedachten over “Wil je even snel geld verdienen? Dat kan!

   1. Goed opletten hoor, dat de registratie met spoed van jouw naam wordt afgehaald. Scharrelaars hebben er een handje van om dat zo te laten!

    Like

 1. Mooi geregeld! Als ‘ie door de apk was gekomen (met alle kosten van dien) en je had vervolgens ook nog 3 / 4 maanden wegenbelasting verzekering en brandstog moeten betalen, had ‘ie je misschien 1000 opgeleverd. En: geen gedoe is ook veel waard!

  Like

  1. ja precies, dat had ik ook al uitgerekend! En hij was niet door de APK gekomen. Er ging regelmatig een erg alarmerend lampje aan (en net als ik dat echt niet meer kon negeren weer uit) en hij stotterde meer dan dat goed voelde.
   Ik reed er nog wel in maar dat was tegen beter weten in. Niet gevaarlijk qua kapotte remmen of zo. Maar nooit ervan op aan kunnen dat ik ook echt op de plaats van bestemming zou komen.

   Like

 2. Haha, geweldig!! En hele verstandige keuze, denk ik. Een half jaar overbruggen is wel te overzien en als je nu wat moet kopen, zeker met de complicatie van verlopen APK erbij, ben je waarschijnlijk meer kwijt dan redelijk is. Deze centen heb je maar mooi weer in de pocket. Nou ja, bijna dan. En anders misschien wel nóg meer!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.