De 75 dagen opruimchallenge

Nog 75 nachtjes slapen en dan lever ik ons huis leeg op. Dat betekent dus, nog 75 dagen opruimen. Ik ben namelijk van plan om precies nul items-die-ik-niet-meer-wil, mee te nemen naar ons nieuwe huis.

En hoewel het echt niet zo is dat ons huis uit zijn voegen barst van alle rommeltjes (moet je maar eens bij de buren kijken…..) is daar nog wel wat voor nodig….

Eerder maakte ik al een verhuisplan, dat ik aanvulde, veranderde en nog eens aanvulde. Het is nog lang niet af. Maar er is al iets en steeds als ik iets bedenk dat ik niet moet vergeten, vul ik dat plan gewoon lekker aan.

Een groot onderdeel van dat plan was het opruimen. Dat behoeft veel aandacht en ook veel tijd, dus ik kan maar beter vandaag nog beginnen….

Dus wrikte ik alle opruimklusjes uit het verhuisverhaal. Ik maakte het begin van een lijst die ik maar even lekker hip “75 dagen opruimchallenge” noemde. Kan je mooi meedoen. De lijst is overigens compleet persoonlijk en op maat, waarbij ik de dingen die voor mij op dit moment de meeste ergernis opleveren én de klusjes waar ik gewoon eigenlijk heel erg tegenop zie, vooraan staan. Want als ik dáár mee aan de slag ga, is het succesgevoel het grootste, immers!

De lijst is ook nog lang niet af. Een te lange lijst werkt voor mij te verstikkend en ’t kost me ook gewoon te veel tijd om er effetjes eentje te maken.

 

Ik begon vandaag…… een drukke dag qua werk inclusief zwemles, meteen na school. Dus de klus moest niet te groot zijn, maar wel verschil voelbaar maken. Het werd de grote diepe lade in de badkamer. Die was me al een maand of twee een doorn in het oog, namelijk. Lades in mijn huis hebben de vervelende eigenschap om vanzelf dicht te slibben.

 

Best knap eigenlijk, dat ik die éne lade kan omschrijven in maarliefst zeven bulletpoints in die lijst, maar hee ik heb zo mijn kwaliteiten en zo deed ik vandaag zeven klusjes in één lade: een vliegende start die bestond uit vijf minuten bulletpoints onder elkaar zetten en een kwartiertje uitmesten. Want ja: alles ging eruit en moest een “plekje terug in de la” bepleiten.

 

Hieronder de “voor” en “na” foto’s. Links is voor, mocht u dat verschil niet zien…. hm… En ja… de la gaat niet verder open maar loopt wel nog verder door.

 

Gerlinde zou zich afvragen waarom ik nog steeds zo veel bewaar… …. …… maar voor mij is minimaliseren dus een proces. Niet iedereen heeft er evenveel talent voor. Ik fóhn zeker eens per jaar mijn haar. Dus die fóhn blijft nog even…. hmmz…. ik heb weinig ruggegraat als het gaat om weg gooien…….

 

 

Morgen wordt een haast nog drukkere dag met veel regeldingen, zowel qua werk als voor de verhuizing en ook qua moedertaken. Dat betekent dus: ’s avonds nog even werken en weinig tijd voor opruimtaken.

Toch ga óók morgen gewoon proberen wat opruimdingetjes aan te pakken. En overmorgen. En zo iedere dag.

Oh. Wat gaat ’t mooi worden…

 

 

12 gedachten over “De 75 dagen opruimchallenge

 1. Lekker bezig!! En het is inderdaad een proces. Hier gaat het steeds beter, maar je vindt echt overal in het huis nog wel plekken waar het nog niet zo vlot. Op zich ook niet erg denk ik; op het moment dat ik iets weg doe, dan ben ik er ook wel echt klaar mee, dus dan hoef ik niet bang te zijn dat ik het ook nog een keer terug zou kopen. Beter langzaam en goed, dan snel met spijt. En 75 dagen is nog een mooie periode, zeker als je elke dag iets aanpakt! Ik merkte ook wel dat ik dingen bijvoorbeeld pas in de derde of vierde ronde weg kon doen. Of nog later (of nog niet).

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat van die rondes herken ik zéker. Zo overleefde dat stapeltje “lekkere maskers” drie opruimronden, maar ze gingen nu pas weg.

   De laatste keer dat ik een masker op mijn snoet smeerde is immers meer dan tien jaar geleden…..

   Like

 2. Ziet er toch prima uit?Minimalisme is ook niet zaligmakend. Vooral niet als mensen wel steeds blijven binnenhalen en weer weg doen. Per saldo is het dan zeker niet beter dan gewoon opgeruimd hebben.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mijn zoon moet over 13 dagen zijn woning uit. Deze week ga ik helpen, hopelijk krijgen we het voor elkaar. Hij gaat veel kleiner én duurder wonen (dank aan de Amsterdamse woningmarkt!) dus er zal gewoon veel weg moeten. Succes, je hebt nog even tijd!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat ideetje van het gebruiken van “vakjes” in een lade, dat heb ik zelf ook al toegepast. Maar dan nog…. 🙂

   Like

 4. Ai… ik moet mijn huis al over 18 dagen leeg opleveren en ik kan pas over 11 dagen beginnen met opruimen… Nou ja, gelukkig presteer ik het beste onder druk :-))

  Succes! Jij doet het zeker weten georganiseerder en grondiger dan ik!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.