Het huisje in het bos

Als alles doorgaat (nee het is nog stééds niet helemaal goed geregeld, dankzij de pipo makelaar die blijft kleunen) ga ik begin september mijn huis opleveren. De sleutel van ons nieuwe huis, krijg ik echter pas eind oktober. Dan wil ik sowieso de vloer van de begane grond gaan aanpakken, en misschien nog wel meer.

We hebben dus een tijdelijke woning nodig. In eerste instantie baalde ik daar wel een beetje van, maar inmiddels kijk ik ernaar uit: een vakantiegevoel tussen twee hectische periodes – verhuizen, immers – in. Best relaxed eigenlijk!

Optie één… plan B…

Ik ging al een paar weken geleden op zoek naar een tijdelijke plek en al snel vond ik een mogelijkheid: een bungalowpark met gerieflijke huisjes, tegen een heel redelijke prijs. Met vaatwasser, wasmachine, alles erop en eraan. Twee slaapkamers. Dikke prima.

De huisjes liggen gewoon naast elkaar aan een straatje. Een soort wijkje, u kent het wel. Een bos is er in de buurt: je moet dan even een weg oversteken. Een drukke weg. Het bungalowpark ligt daar direct aan, eigenlijk.

Maar…..

… het is best ver weg van de school van Zonne…. een afstand die sowieso te ver is om standaard twee keer per dag met de fiets te gaan: een kwartier met de auto waarvan een groot deel op een 80-km weg.

En zo’n bungalow kan in het laagseizoen best een desolate plek zijn……

Rondvragen

Omdat het maar tijdelijk is zag ik deze mogelijkheid echter als een prima “plan B” en ging ik eens verder kijken. Ik vroeg eens links – en – rechts en stelde mijn vraag in de “ouders van de klas whapgroep”. Daar kreeg ik best veel reacties op: twee concrete tips van stacaravans op een camping in de buurt. Bij één was een hond niet welkom dus die viel af. In de andere stacaravan mocht Pippa wél mee maar vervolgens bleek dat er geen goede internetmogelijkheden zijn.

Ik ben daarvan afhankelijk qua werk dus de camping ging ‘m niet worden.

Een bungalowpark dichterbij?

Verschillende ouders vertelden mij ook over een bungalowpark dat veel dichterbij zou zijn. Aan de andere kant van het bos waaraan de school zo ongeveer ligt, om precies te zijn. Zou ideaal zijn.

Maar zoekende naar dat bungalowpark kwam ik steeds weer op een website terecht van mensen die drie huisjes verhuren, alleen recreatief: maximaal 3 weken. Blijkbaar zijn veel huisjes particulier eigendom. Ook worden sommige bungalows semi-permanent verhuurd (want permanent mag niet… maar steeds een contract van negen maanden verlengen blijkbaar wel…). De beheerder van het park kon niet aangeven of en wanneer er een huisje beschikbaar zou zijn.

Even mailen

Ik mailde dus toch maar even met de mensen die alleen recreatief verhuren: waar kwamen dan toch die geruchten vandaan, dat er op dit park regelmatig mensen overbruggen bij verhuizen?

Al snel kreeg ik een antwoord: deze mevrouw had ook geen idee waar die geruchten vandaan kwamen. Maar ze hadden net een vierde huisje opgeknapt. Die wilden ze best gedurende twee of drie maanden aan me verhuren. Voor een lagere prijs dan het ver-weg-bungalowpark.

Even kijken

Zojuist ben ik dus maar even wezen kijken. Het huisje ligt práchtig in een bos. Er zijn wel buren, maar die zitten achter bomen. Er is een redelijk snelle internetverbinding. Pippa is welkom, ze kan echter niet los omdat er geen afscheiding van de grond is.

Het huisje is wel een stuk kleiner dan die andere bungalows: er is maar één slaapkamer en die heeft een tweepersoonsbed. De badkamer is echter fantastisch, dat wel. En sfeer is er volop: zowel binnen als buiten.
Nu kruipt Zonne sowieso iedere ochtend bij mij in bed, maar in dit huisje is dat dus de enige optie: het bed delen. Er is ook geen wasmachine en geen vaatwasser, en de koelkast is tiny. Die wasmachine kan ik er gewoon zelf neerzetten, overigens, want er is wél een aansluiting. Ook zit er een grote schuur bij met een veranda. Het is een prachtige plek: je hoort er alleen vogeltjes.

En weet je… twee maanden wonen in een bos… dat is wel héél aantrekkelijk……

 

 

 

Ik ga er maar eens een nachtje over slapen, maar ik denk dat ik mijn keuze wel gemaakt heb…..!

14 gedachten over “Het huisje in het bos

 1. Ziet er goed uit!
  Houd er wel rekening mee dat in het najaar alles behoorlijk klam wordt in een boshuis. Wellicht zou een ontvochtiger geen overbodige luxe zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ziet er leuk uit! Wij hebben vorig jaar ook een klein poosje (2 weken maar, hoor) overbrugd tussen opleveren huis en verhuizing naar de nieuwe crib. Ook in een vakantiepark. Strategisch gekozen op locatie vooral en was een dikke prima. Was een heel ruim huisje met 3 (!) badkamers. Nogal overdreven, maar goed, wel leuk. En het zwembad was ook tof. We hebben er inderdaad maar een soort mini-vakantie van gemaakt met welke elke dag naar school. Best grappig. Wel duur, ondanks de best schappelijke prijs, maar het kon even niet anders.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb een idee waar je op een bungalowpark zou kunnen huren. Kan je zelfs lopend naar de school van Zonne maar in ieder geval met de fiets. Mijn nicht verblijft daar semi-permanent. Dus als je wilt weten waar kun je mij mailen. Jij hebt mijn email adres😜 Wel ook Heerlijk in het bos vlakbij een oude jeugdherberg

  Like

 4. Ziet er prachtig uit. Mag ik vragen waar het is? Ik ben altijd geïnteresseerd in natuurhuisjes/vakantiehuisjes om te verblijven. Niet ter overbrugging voor een verhuizing want wij zijn heel tevreden met het huis waar wij nu wonen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.