Oefenen in minimalisme.

Al jaren streef ik ernaar, naar minimalisme. Maar ondanks allerlei opruimacties en nog veel en veel meer plannen, heb ik nog steeds geen Leeg En Altijd Opgeruimd Huis.

Vergeleken met mijn buren heb ik overigens een prachtig minimalistisch huis. Maar.. eerlijk is eerlijk… zij hebben gewoon bizar veel zooi.

Ik ben denk ik heel gemiddeld. Mijn huis puilt zeker niet uit. Maar de keren dat de eettafel leeg was, op een fruitschaal na, is op éen hand te tellen. Dit jaar. En zo zijn er nog wel wat meer rommelige hoekjes in huis. Het aanrecht bijvoorbeeld. Ik zweer het je: dan ruim ik het leeg en vijf minuten later zijn al die net opgeruimde spullen weer terug gelopen. Echt. Dat deed ik toch zeker niet. Dat ging vanzelf.

Ik kan best minimalistisch leven. In de Sunnybus bijvoorbeeld. Daar lopen de voorwerpen niet vanzelf terug naar de plek waar ze niet horen.

En wie weet gaat dat ook wel lukken in ons vakantiehuisje, waar we over 50 nachtjes slapen in trekken. Dat schattige minihuisje in het bos, waar een tafeltje staat waar nét twee borden en een schaal op passen. Met amper kasten.

Dus ik ga die tijd maar eens lekker gebruiken om te oefenen in minimalisme. Ik ga voor de capsule wardrobe voor mezelf en Zonne. Vier pannen. Twee ontbijtbordjes, twee glazen, twee bekers, twee mokken en twee dinerborden. Twee schaaltjes voor yoghurt-met-muesli.

Ik vraag me overigens af of die mensen met een capsule wardrobe niet sporten, eigenlijk. En of er bij die 30 kledingstukken wel rekening gehouden is met formele kleding voor werk èn kamperen in het najaar en door het bos struinen met een hond.

Er is ook geen vaatwasser in dat huisje, bedenk ik me opeens verschrikt………

Hm.. dus misschien toch maar gewoon twee bekers en twee mokken en geen glazen. Scheelt weer…..

 

 

12 gedachten over “Oefenen in minimalisme.

 1. Minimaliseren blijft hier voorlopig ook nog een work in progress. Een verhuizing helpt enorm, daarna weer ruimte over hebben wat minder. Maar ik ga gewoon door. Net zolang tot ik écht een afkeer heb van nieuwe spullen 😛

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb al een paar jaar een haat-liefde verhouding met mijn robotstofzuiger.Hij doet erg zijn best en “voor het gezicht”knapt het erg op, maar schoon …. dat wordt het niet. Wat erg fijn is, is dat je eerst heel goed moet opruimen voordat je de stofzuiger op pad stuurt. Schoenen, kranten, tassen van de vloer, anders loopt hij onherroepelijk vast. Hij houdt ook niet van snoeren op de grond. Dus je huis knapt er zeker van op.

   Like

 2. Vooral dat van die eettafel vind ik heel herkenbaar! Ik probeer de eettafel af en toe gezellig te houden met een fruitschaal en een kaarsje, maar je draait je even om en voor je het weet ligt er weer van alles op. Ach, dat is ook wel zo gezellig.

  Geliked door 1 persoon

 3. Minimalisme, eh, ja. Met mate. Ik houd niet van teveel troep, zeker niet onnodige troep (ga eens met je dochter naar de Action of Xenos en probeer niet te gruwen van alles wat zij mooi vindt 🙂 )
  Ik houd ook van opgeruimd en schoon, maar soms heb ik er geen zin in en is het toch een bende. Ik houd ook van gemak en een bepaalde mate van luxe. Ik ga dus maar voor de mooie middenweg.

  Like

 4. Voel me aangesproken, haha.

  In mijn capsule zitten geen sportkleren, die komen er nog bij. Twee shirtjes, 1 sportbh, 1 broek, 1 paar sportschoenen. En ik heb een paar jurkjes die ik alleen met speciale gelegenheden draag, die vallen ook buiten de capsule.

  Verder draag ik eigenlijk altijd smart-casual kleren die te dress-uppen zijn. (Wauw wat veel verengelsde termen zeg). Kokerrok met hakken of zwarte jeans met spaghetti top en blazer zijn snel chique, zeker met wat bling in je oren of om je nek.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wij gaan vrijwel nooit op vakantie, maar zijn nu 3x in Denemarken geweest voor Legoland en dan verblijven we in een huisje. En iedere keer staan we er weer versteld van hoe weinig je eigenlijk nodig hebt en vragen we ons af waarom we thuis dan zoveel spullen hebben, om vervolgens thuis tot de conclusie te komen dat er ondertussen echt niks meer weg kan 😉
  Minimalisten zijn we niet, maar de overtollige ballast is de laatste jaren wel de deur uit gegaan. Ik ben nu een tevreden mens mét al mijn spulletjes 🙂

  Like

 6. Toen wij een half jaar geleden verhuisden en we de vloer een tijdje zo leeg mogelijk moesten houden, hebben we het ook met zo min mogelijk spullen gedaan en dat ging best. Toch ben ik nu wel blij dat we alle huisraad weer hebben. ’t Hoeft van mij niet zo leeg/kaal en wat extra’s kan ook nog eens handig zijn. Maar per se nodig? Dat zal ik niet beweren.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.