Stilte

Gisterochtend werd ik wakker in stilte.

Dat was al heel lang niet meer gebeurd. Thuis, tenminste: op de camping is wakker worden altijd fijn en rustig. Heerlijk wakker worden van de zon of mijn meisje. Een boek pakken of kletsen en om me heen langzaam wat geroezemoes horen van andere wakker wordende campinggasten.

Thuis is dat anders. 

Vanzelfsprekend is daar de wekker. Nou moet ik er niet aan denken om met BEEB BEEB BEEB BEEB wakker te worden. Dan zou mijn dag in een mineur beginnen en daar pas ik voor. Mijn wekker maakt me wakker met vogelgeluiden.

Beter.

Soms word ik wakker omdat Zonne tegen me gaat kletsen en het kan ook gebeuren dat poes Otje op mijn gezicht springt. Pssst… officieel komt Otje nooit boven… de deur naar de gang en trap naar boven is ’s nachts namelijk altijd dicht… maar Otje kan ook over daken en door ramen… aan niemand vertellen, he? ’t Is zo gezellig….

 

Meestal word ik echter óók wakker doordat mijn buurman aan de slag gaat. Mijn buurman de aannemer. ’s Morgens worden de busjes en vrachtwagentjes volgeladen. Of er komt een leverancier spullen afleveren; dan slaat de hond aan en hoor ik een heftruckje heen en weer rijden.

Mijn buurman mag officieel geen herrie maken in een woonwijk vóór half acht. Soms houdt hij zich daaraan. Maar vaak ook niet. Ik heb daar begrip voor. Al twaalf jaar……….

 

Maar goed. Gisteren werd ik dus wakker in stilte. Nadat de buurman vorige week significant meer lawaai had gemaakt dan gemiddeld omdat hij zijn asbest dak heeft laten verwijderen en er vervolgens een nieuw dak op zijn loods moest – die loods van 50 bij 30 meter.

Het dak is afgelopen weekend afgemaakt. Er is hard gewerkt. Ik maakte het mee.

Gisteren had hij een vrij dagje ingepland. En… jongens… wat was dat fijn!

 

Vandaag echter…. vandaag ging hij weer vol enthousiasme vroeg aan het werk.

 

Nog 53 nachtjes slapen……

4 gedachten over “Stilte

  1. Heerlijk die rust. Ik heb zelf 3 maanden thuis gestudeerd met verbouwing onder ons. Nu de zomervakantie is begonnen ben ik vandaag thuis met heerlijke rust en dat terwijl ik het school pauze geluid van de lagere school tegenover ons toch ook best gewend bent.

    Dus nu genieten en dat kan om dat je weet dat het anders kan zijn …

    Geliked door 1 persoon

  2. Heerlijk genieten van de stilte. Ik heb thuis gestudeerd met 3 maanden verbouwing onder en overdag schoolpauzes van de lagere school tegenover ons. Dat laatste went wel. Maar nu zit ik thuis met veel minder storende geluiden en dat is genieten. En genieten kan omdat je weet hoe het anders kan zijn …

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.