Hou jij ook zo van plannen maken en niet uitvoeren? Dan heb ik voor jou een give-away!

De mensch is een gewoontedier en lui van nature, bovendien.

…. of had ik het nu eigenlijk gewoon over mijzelf in plaats van ons allemaal…..? hmmzz…..

 

Dusss… even opnieuw….

 

Ik ben een gewoontedier en lui bovendien. Er is wat voor nodig om mij in beweging te krijgen. Een deadline, bijvoorbeeld. Als er zo’n deadline aankomt, kan ik bergen verzetten.

Ik heb dus een baan die bij me past. Ik blijf in beweging. En eigenlijk krijg ik – op mijn eigen onnavolgbare manier – best wel wat gedaan. Ik sport zelfs.

Maar nu komt die verhuizing er dus aan en ik kijk er niet naar uit. Veel werk, immers.

Ik maakte dus een leuk schema met heel veel taken. Lekker doorstrepen, dacht ik. Maar na twee dagen raakte ik achter op dat schema en inmiddels zijn we een paar weken verder. Weken waarin ik best veel deed maar niets wat op opruimen en inpakken lijkt.

Dus, dacht ik, misschien werkt zo’n schema wel niet. Met heel veel kleine dingen. Misschien moet ik gewoon iedere dag één uur inplannen en dan vervolgens gewoon aan de slag.

Werkte ook niet.

Toen bedacht ik dat ik thema’s moest gaan doen. Het thema “tuin” bijvoorbeeld.

Werkte ook niet.

En ook het plan “in één ruimte aan de slag gaan” werkte niet.

Het “eerst alles wat ik niet meer wil, op marktplaats zetten” idee stierf een vroege dood.

Plan van aanpak”Pak drie dozen, één doos weggooien, één doos inpakken voor opslag en één doos verkoop of weggeef” werkte niet. Wel heb ik inmiddels een aantal verhuisdozen gekocht. Die ergens in een hoekje staan te wachten op dat wat op een dag gaat komen.

Wat ik in de tussentijd wèl gedaan heb gisteren? Ik heb een coole kalender gemaakt. Om al die plannen en taken in te zetten die ik misschien wel en misschien niet ga uitvoeren. Want de laatste plannenmaak-apps hebben wel heel veel plannen opgeleverd maar geen uitvoering. Dus ik dacht dat het op papier vast veel dwingender zou zijn. Maar toen ik afdwaalde via Pinterest en en passant nog even wat leuke haakpatroontjes en interieurideetjes opdeed, bleek er geen fatsoenlijke printable te zijn met weekplanningen.

En ik bedacht me dat ik dat zelf best effe in elkaar kon flansen.

Inclusief bij het seizoen passende kleuren. En geinig lettertype. Een lettertype zoeken is namelijk veel leuker dan een verhuizing voorbereiden…….

De kalender heb ik vervolgens uitgeprint, ingebonden en volgeschreven met taken. De eerste week begint vandaag. En ik heb een deadline en die deadline heet “vóórdat we op vakantie gaan”. Ik had de linkerversie, zonder bolletjes. En in het kader van nog verder taakontwijkend gedrag heb ik er ook nog maar eentje mét bolletjes gemaakt die je kunt inkleuren als je de taak af hebt. Want dat is keileuk.

Wil je ook zo’n coole kalender om taken in te zetten die je niet gaat uitvoeren? Nou, dat kan. Klik maar op de kalender naar keuze en je hebt de printable te pakken!

zonder bolletjesmet bolletjes

Inmiddels is Zonne op vakantie en de Sunnybus werd afgelopen zaterdag afgesleept in verband met een doorgeroeste dinges waardoor er koelwater uit lekte. Om Sunny op te laten lappen is er dus óók een deadline want ik wilde dus wel op vakantie deze zomer.

Ik krijg het nog druk. Misschien. Als ik mezelf een duw kan geven dan.

 

Ach. Uiteindelijk gaan we gewoon verhuizen, hoor. Als die deadline maar dwingend genoeg is…….

 

 

16 gedachten over “Hou jij ook zo van plannen maken en niet uitvoeren? Dan heb ik voor jou een give-away!

 1. Whahahaha. Veel te herkenbaar! En toch…, het lukt dus altijd om de taken die gedaan moeten worden, ook echt te doen! Op het moment dat ik het daar dan heel druk mee heb, erger ik me groen en geel. En als zo’n taak dan achter de rug is, ben ik blij dat ik er niet overdreven veel tijd in heb hoeven steken.

  Like

 2. Hahaha….en ik maar denken dat ik de enige was met dit soort strategieën. Wel leuke afleiding en je bent toch nog lekker goed bezig! Succes met de bollletjes inkleuren, ik zou geel en goud kiezen 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Deadlines en ik zijn geen vriendjes, meestal ben ik dan klaar net ná de deadline en heb ik het met tegenzin gedaan. Tijdschema’s frustreren alleen maar omdat ik vaak de energie niet heb mij eraan te houden. Lijstjes maken is voor mij niet overzichtelijk, het staat al gauw in de verkeerde volgorde. Wil ik per se iets op papier hebben maak ik een mindmap en doe het op mijn eigen tempo, dan kan ik ook makkelijker kiezen wat lukt die dag.
  Ik heb jaren opgeruimd en ben eigenlijk pas verhuisd toen ik dat qua hoeveelheid spullen aandurfde 😉
  Ik heb geen tips voor je om (snel) in actie te komen. Een mindmap werkt voor mij maar uiteindelijk gaat het erom dat je het DOET natuurlijk.
  Veel succes en het is echt geen ramp als er wat overbodige spullen meeverhuizen, dat blijf je toch altijd houden.

  Like

 4. Pas toe of leg uit. Je mag gemotiveerd afwijken van je planning :p
  Succes, het komt vast goed

  Like

 5. Nou toevallig kwam die printable heeeel goed uit hier! Zoiets
  Amen stond nog op mijn to do list (in m’n hoofd). De kinderen wilden graag een ‘vakantieplanning’ dus daar heb ik hem voor gebruikt. Dank u!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ohh zo herkenbaar, want ADD en bij het minste of geringste afgeleid.nwat mij helpt is iemand om tegen aan te kletsen. Dan kom ik wel in beweging. Dus af en toe komt mijn nicht en is mijn huis weer een heel eind opgeruimd. Als je dus iemand nodig hebt die tegen je aan kletst, laat maar weten.
  Groetjes,
  Jenna

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik ben precies andersom: als een deadline nadert komt er niets uit mijn handen! Dus ben ik meestal ruim van te voren klaar.

  Geliked door 1 persoon

 8. inpakken? Dagen lang?
  Een beetje minimalist hoeft maar 100 dingen in te pakken, en dat past in 1 koffer. Ofzo. De rest kun je allemaal laten ophalen door de kringloop. Toch?

  Geliked door 1 persoon

 9. Wel handig: excelletje maken met alle “instanties” etc. die je moet informeren c.q. adreswijziging moet doorgeven, bijvoorbeeld; gemeente(GBA), banken, verzekeringen, postnl(kun je al n hoop bij verhuizing doorgeven, zorgen zij dat het goed komt en evt je post laten doorsturen), gas&licht, internetprovider, telefoon, school, huisarts, tandarts, dierenarts, familie, vrienden, boekhouder, alles waar je evt. een klantenkaart van hebt enz.enz. Wat je hebt gedaan afvinken, evt. met opmerkingen.
  Hoef je nog ff niet in te pakken, grijns!

  Like

 10. Ik had al een vaag vermoeden, maar jij moet wel een tweelingzus van mij zijn dat kan bijna niet anders 🙂 heerlijk geschreven trouwens. Wat bij mij nog weleens wil werken is alles in een kwartier stoppen en dan met kookwekker even knallen. Dan even pauze en als ik zin heb nog een kwartiertje. Ik maak er dan een sport van zoveel mogelijk te doen en als het voelt als wedstrijd doe ik meer.

  Maar succes, het gaat vast goedkomen!

  Geliked door 1 persoon

 11. Haha…wel herkenbaar hoor. Ik ben opgehouden met plannen maken…Ik ben in een paar jaar tijd tig keer verhuisd en elke keer kwam mijn huis nog leeg….Af en toe als ik zin had pleurde ik wat in dozen en klaar. Meeverhuizen en pas daar kijken wat ik echt wilde houden. Wanneer ik ga plannen, loopt het altijd anders! Het komt zoals het komt, en wanneer die deadline er is, heb jij zo je huis leeg hoor. Succes!

  Geliked door 1 persoon

 12. hahahahahahaha
  ik heb zelf ook nog zo’n twintig printables van toen ik een schoonmaakplanning nodig had, een eetmenu, een klusjesrooster, een trainingsschema, een werkplanning, een studieplanning, een zolderopruimschema, een projectschuuriseentroepplanning, nog eens een schoonmaakplanning, ook nog een keer een weekmenu, een boekenleeschallenge, enz. enz. Allemaal netjes ontworpen, uitgeprint, ingevuld (maaaaanden vooruit), en in de kast gelegd.
  huis nog vies, eten nog dagelijks voor de voet weg, zolder een bende, schuur vol troep. Maar de planningen heb ik. Kan zó beginnen. Ooit.
  Gelukkig hoef ik niet te verhuizen. Twee keer. Sterkte!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.