Vakantie voorbereiden, werken, verhuizing voorbereiden… hm waar zal ik ‘es mee beginnen…?

Ik besloot een paar weken geleden dat we niet op vakantie gingen naar het buitenland, maar in Nederland blijven. Ook gaan we minder lang dan gebruikelijk: twee weken in plaats van dik drie weken. Als je niet ver hoeft te rijden, kan dat natuurlijk ook.: we rijden 200 kilometer naar het noorden in plaats van 1.000 kilometer naar het zuiden.

De verhuizing komt er immers aan. Dat kost geld. En tijd. En energie. Reden genoeg om het rustigaan te doen dit jaar. Dat halen we wel weer eens in…

Opruimen: de never ending story…

En oh ja: er moet nog opgeruimd, ingepakt en weggegooid worden….

Ik heb natuurlijk al veel gedaan in april, voordat ik mijn huis te koop zette. Maar zodra de rondleidingen voor potentiële kopers voorbij waren stopte ik met het opruimen. En dat terwijl ik best wist dat je sommige kasten beter niet kunt opentrekken.

Bovendien komt er met een tuin van 80 meter diep, een hond, een kat en een kind vanzelf werk bij. Dus terwijl Zonne de afgelopen week op vakantie ging met haar tante, zou ik weleens aan de slag gaan.

Dat begon goed, met een dag waarin ik veel plannen en kalenders maakte. En geen bal deed. Maar toen die uitsteldag eenmaal voorbij was ging ik aan de slag.

… en dat je dan ook nog werk hebt….

Waar ik me “even” op verkeek, was dat ik ook nog gewoon werk heb. De boekhouding moest bijgewerkt worden voor de BTW-aangifte over q2 en er moesten facturen verzonden en betaald worden. Zakelijke administratie is niet mijn hobby en als het éven kan verzin ik 100 andere prioriteiten, dus dat was een hele klus.

En oh ja. Er moest een tussenrapportage geschreven worden en ook twee offertes. Ik werd gebeld door mensen die iets van mij wilden en liefst deze week nog.

… en regeldingen…..

Ook had ik een afspraak met mijn financiële adviseur over de aanvraag van de hypotheeklening. Op de valreep voordat meneer op vakantie ging moest ik nog allerlei extra documenten aanleveren, mijn ORV verpanden en zaken ondertekenen. Daar had ik even niet op gerekend…. maar het moest tóch….

Er was nog iets dat geregeld moest worden: de Sunnybus had een lekkage, vorige week. De koelvloeistof liep er zó hard uit dat er niet meer mee gereden kon worden. Dus werd Sunny afgesleept en zat ik samen met Pippa in de trein, terug naar huis. Vervolgens belde ik dagelijks even met mijn garagebedrijf. Die zijn namelijk wel goed, maar ook erg langzaam als je er niet achteraan zit, en als je vakantie met rasse schreden dichterbij komt dan is dat toch wel belangrijk.

… en leuke dingen….

Zoals de Tour de France. Ook belangrijk…

… en dagelijkse dingen….

Want die was moet ook gewoon gedaan. En opgehangen, opgevouwen en weggeruimd. Plus de vaatwasser, de keuken dweilen, boodschappen, koken en een doekje over het aanrecht.

… veel taken uitvoeren maar nooit genoeg….

Maar goed. Toch ging ik óók aan de slag met de voorbereiding van mijn verhuizing. Ik bosmaaierde de tuin maar weer eens. Ik snoeide en trok aan hop en beloofde mezelf dat ik dat nooit meer hoef te doen. Zette zaken te koop op M.Plaats (iemand nog een goede kantoorformaat all-in-one printer nodig voor bijna gratis?)

Het logeerbed werd gedemonteerd en de tuinkamer leeg geruimd. Zo kan die mooi gebruikt worden om alle dozen en meubelen in te zetten, zodat ik lekker veel overzicht heb.

Ik ging ook aan de slag met de schuur en de kas: twee mega-rommelige opslagplekken met kapot, heel, dubbel, ongebruikt en absoluut noodzakelijk tuin- en ander gereedschap door elkaar heen. Ik vond emmers verf die al 12 jaar stonden te wachten op niets. Ik bleek nog zakken met gazonbemester te hebben. Ik gooide duizend plantenpotjes weg. Enzovoorts.

Maar helaas kreeg ik niet alle klussen die ik had willen doen, af….

Te streng voor jezelf zijn is ook een kunst….

Gisteren sprak ik mijn buurman. Ik beklaagde me: ik heb veel minder gedaan dan gepland. Hij herkende wat ik vertelde. Ook hij heeft het druk en ook bij hem komen er steeds zaken tussendoor waardoor hij niet productief is.

“Ik doe nu in vijf dagen evenveel als dat ik normaal in drie dagen doe..!” verzuchtte hij. En voordat ik het wist ging ik hem vertellen dat dat begrijpelijk was. Er zijn familie-omstandigheden. Het is warm. Hij heeft ook nog kinderen en een vrouw. En een huishouden dat ze samen moeten doen. Ik vertelde hem dat ik vond dat hij al zo hard en veel werkte. Dat het vervelend was natuurlijk als het werk niet af kwam, maar dat ik zeker wist dat hij zijn tijd veel beter besteedde dan veel andere mensen.

De buurman keek me glimlachend aan en hield me een spiegel voor: werk, moeder zijn, een verhuizing regelen, opruimen, inpakken, een hond uitlaten, werken, keuzes maken. En dat terwijl ik net nog vertelde dat ik het zo jammer vond dat ik geen tijd heb kunnen vinden om iets mee te maken van de feestelijkheden in onze stad.

We hebben allebei gelijk. We doen wèl genoeg. En die lat mag bèst een half metertje lager……

13 gedachten over “Vakantie voorbereiden, werken, verhuizing voorbereiden… hm waar zal ik ‘es mee beginnen…?

 1. Met deze warme dagen probeer ik alleen de hoogst nodige dingen te doen. Huishouden hoort daar uiteraard niet bij :’) Nu na de vakantie maar weer een beetje wat werkklusjes oppakken, lekker blijven lezen en bloggen en als er dan wat in huis gedaan moet worden, dan probeer ik me vooral te richten op ‘wat kan weg/op’. Moet er niet aan denken dat er nu ook nog een verhuizing in het vat zat.. Maar: dat is straks ook gewoon voorbij natuurlijk. En dan woon je heerlijk, voor een stuk minder geld en kun je misschien dat werken op tropische dagen wél even wat meer laten zitten 😛

  Geliked door 1 persoon

 2. Herkenbaar, je bent de hele dag bezig met alles wat er op je pad komt waardoor je niet toekomt aan de dingen die je eigenlijk gepland had. En dan voelt het alsof je de hele dag niks hebt gedaan terwijl het eigenlijk hartstikke druk was!
  De truuk is om niet zo hard voor jezelf te zijn dan, moeilijk hè 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. morgen komt de fotograaf om foto’s te maken voor Funda Begin augustus gaan we in de verkoop. We hebben de afgelopen weken heel veel opgeruimd. En het huis ziet er prima uit. In de gang gingen 36 geborduurde vogeltjes vliegen naar de kringloop, mijn man schildert vanmiddag voor de 2 keer de muur daar, want ik heb gewoon teveel verzamelingen.. en dat meteen na de voordeur kan overweldigend overkomen.. onze zoon riep.. al die gaatjes die ik dan zou moeten vullen.. dus hup vogels eruit. Ik was van plan om ze op marktplaats te zetten.. maar dat doen we dus niet. Daar willen we geen tijd instoppen. We hebben een huis gevonden en gekocht en daar kunnen we 15 september beginnen. Nu dus zaak om in het huidige huis alles weg te doen wat ik niet meer kan neerzetten/ophangen. Want ons volgende huis is 30% kleiner dan we nu hebben.. en dat wilden we ook, 94 m2 is genoeg voor 2 personen. Wij hebben het dus andersom gedaan. Dit wordt ons laatste huis en we wilden een badkamer en slaapkamer beneden voor later. Boven voor nu nog een slaapkamer en logeerkamer. We wilden een tuin met veel zon.. en een hoekhuis.. en vlakbij een park voor de hond en onze rust.. en onder de 200.000 en vlakbij winkels en een station en niet een heel oud huis .. een hele lijst dus, lang naar gezocht en toen het voorbij kwam waren we eerste kijkers en gekocht.. binnen 1 dag dus.. er stonden de week erop al 8 rondleidingen gepland.. die hadden ook gebeld op die eerste dag. Heel veel mensen boven de 50/60 zoeken zo’n woning hebben we gemerkt.

  Like

  1. Wow wat een actie! En wat fijn dat jullie het huis snel verkocht hebben. Ik was voor ons nieuwe huis ook de eerste kijker en had óók een dag later al een bod gedaan.

   Like

   1. Wij moeten dus nog in de verkoop. Maar we wilden perse een huis die echt aan onze waslijst aan wensen beantwoorde.. alleen een halletje bij de voordeur is niet gelukt, want direct de gang en trap bij de voordeur.. Omdat we wisten dat er veel vraag is naar dit soort huizen hebben we besloten om eerst te kopen en dan te verkopen. Anders zouden we misschien net als jij een tussenoplossing moeten zoeken en daar zagen we echt tegenop en in de vrije sectorhuur kost het vaak ook een vermogen per maand en moet je tekenen voor een jaar. Onze huidige woning is echt een gezinshuis en we betalen nu aan hypotheek €32,- en het hypotheek bedrag wat we gaan opnemen wordt even €165.000 dus de dubbele lasten:0)kunnen we wel een tijdje dragen. De nieuwe woning staat leeg, dus dat geeft ook tijd en ruimte om veel zelf te doen en dat bespaart dus ook geld. ..

    Geliked door 1 persoon

 4. Ik kom net terug uit het noorden (Waddeneiland) en kan het alleen maar aanraden. Het is daar een graad of vijf koeler, best prettig. ‘s Ochtends en ‘s avonds ruikt het heerlijk fris als je dan buiten loopt met de hond. Echt heerlijk.

  In tegenstelling tot mijn voorgangers zeg ik: wel op vakantie gaan. Naar wat ik van jou lees werk jij het efficiëntste als je tegen een deadline aanzit. Dus nu krijg je er eentje extra, doordat je met vakantie gaat.

  Aangezien je zo dol bent op lijstjes maken en goede gewoontes bijhouden: heb je bulletin journaling al eens geprobeerd? Ik ga het weer eens proberen. Ik ben echter zo’n chaoot dat ik het vervolgens niet bijhoud facepalm. Maar het blijft leuk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bullet journaling vind ik niet echt tof geloof ik . Ik werk nu gewoon met mijn zelfgemaakte kalender. En een whiteboard.

   Like

 5. Minder druk maken om lijstjes, maar gewoon doen! Ook al is het in minder hoog tempo misschien vanwege vakantiegevoel en warmte. Ik zou beginnen met opruimen (en minder werken) en daarna kijken of er nog vakantie in zit, dan is de druk van het moeten opruimen vanwege de verhuizing een stuk minder.

  Like

Reacties zijn gesloten.