Weer terug

Je bent weer terug en dat is fijn.

Vantevoren dacht ik echt: een weekje zonder kind, héérlijk! Ongegeneerd lang lezen overdag. Maaltijden die niet kinderproof zijn. Lange wandelingen maken zonder rekening te hoeven houden. ’s Avonds weg kunnen zonder oppas te hoeven regelen en dat je dan op tijd thuis moet zijn voor die oppas.

Dat die oppas dan op de bank op je zit te wachten, net als vroeger je vader in zijn badjas….

Maar… uiteindelijk deed ik al die dingen niet of nauwelijks.

Ik miste jou. Ik keek uit naar de korte telefoongesprekjes en berichtjes die je insprak. Ik vond er niks aan om ’s morgens in mijn bed te liggen zonder dat er een meisje bij me kwam om me wakker te zingen. Ik miste je geklets, gegiechel en gelach.

Ook Pippa miste jou. Ze liep rond te drentelen en zocht jou overal.

Opgetogen reed ik afgelopen zaterdag naar je opa en oma, waar je tante en jij zouden aankomen. Jullie waren er al, toen ik aankwam. En ondanks dat jij een hele leuke week gehad hebt in Frankrijk en me niet echt gemist hebt, kreeg ik de dikste en liefste knuffel in lange tijd. Je kroop vervolgens op mijn schoot om er niet meer af te gaan.

En nu ben je weer thuis. De regelmaat en gewoontes zijn er weer. Regelmatig kijken we elkaar even aan en zeggen we dat we elkaar lief vinden. Dat is zo fijn van elkaar missen… dat je er zo blij van wordt om weer samen te zijn…

 

Ja. Je bent weer terug en dat is fijn!

4 gedachten over “Weer terug

  1. Ach, wat lief. Je geliefd weten is zo’n rijkdom!
    Mijn meiden waren vandaag een groot deel van de dag bij een vriendinnetje. Goed voor mijn productiviteit, maar ik was blij toen ze er weer waren 😄

    Like

Reacties zijn gesloten.