Padma

Padma

Padma woont in India, ze is 58 jaar oud en ze weeft sari’s met de hand. Daarvoor heeft ze draad nodig, maar die investering kunnen doen is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Padma had 450 dollar gevraagd. Dit bedrag is opgebracht door 13 individuele mensen en 6 teams. Zij gaat nu in een periode van 14 maanden de lening terugbetalen. Met rente die betaald wordt aan de lokale organisatie die de microkredieten verleent. Ik ondersteun met mijn krediet dus niet alleen Padma.

Eens in de maand doneer ik 10 euro aan Kiva Dit geld blijft daar als krediet staan. Als het bedrag samen met de terugbetalingen van andere mensen die een microkrediet aangevraagd hebben de 25 dollar – grens bereikt heeft, doe ik weer een donatie. Doordat mijn kredietmandje gevuld wordt door mijn eigen – in mijn ogen minimale – donaties èn de terugbetalingen ontstaat er een sneeuwbaleffect en kan ik steeds meer mensen helpen.

Sinds ik KIVA ontdekte heb ik acht mensen kunnen helpen met een lening. Daarvan hebben twee mensen de gehele lening inmiddels terugbetaald, vijf zijn nog aan het terug betalen en Padma is de achtste.

Lijkt het je ook wat? Hier lees je meer!

 

 

8 gedachten over “Padma

 1. Dit heb ik jaren terug wel eens gedaan, maar bij mijn lening aan de Junks Centers Group liep het mis. Had ik misschien wel kunnen weten 😉 Dit soort initiatieven zijn super, maar je kunt het idd denk ik maar het beste als gift beschouwen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik doe dit ook al een tijdje, heb nu vier mensen geholpen en er wordt netjes terugbetaald. Vind het een reuze goed initiatief.

  Geliked door 1 persoon

 3. Weer goed bezig!
  Ik noem hier ook vast even Wakibi, de Nederlandse partner van kiva, waar dezelfde kivaprojecten aangeboden worden in het Nederlands en de mogelijkheid er is om met iDeal te betalen ipv enkel creditcard of paypal op kiva.org. Vorige keer dat je erover schreef kwamen er wat reacties van mensen die de voorkeur gaven aan een Nederlands(talig)e organisatie. Wakibi is overigens ook een ANBI.
  https://www.wakibi.nl

  geeft gul allen 😉

  Like

  1. …. en dan noem ik nog even dat ik dit stukje over KIVA schreef. Niet perse ter promotie van soortgelijke initiatieve die dan NOG BETER zouden zijn…. 😎

   Daarnaast is het niet zo dat je geld geeft. Het zijn crowdfunding projecten.

   Like

   1. oh sorry, dacht niet dat ik hier te ver mee ging. ik herinnerde gewoon de vragen die op je vorige kivastukje kwamen over taal en betaalmogelijkheden en dacht handig aan te vullen met de nederlandse kiva partner (die overigens enkel kiva projecten aanbied, geen ‘eigen’ microkredieten). Niet nog beter, maar gewoon hetzelfde. Maar voel je vrij mijn reactie te verwijderen als je daar aanstoot aan neemt. Wilde dat nu al zelf doen, maar daar heb ik geen mogelijkheid toe zie ik?

    Like

   2. Naar aanleiding van het vorige stukje ben ik bij Wakibi terecht gekomen. Ik heb daar in februari 3 projectjes ondersteund en juist vandaag werd ook de derde al weer terug betaald. Dus inmiddels ben ik ruimschoots al bezig met ronde 2 van het ondersteunen van 3 verschillende mensen. En ja, het zijn allemaal KIVA projecten, maar KIVA was (is?) wat lastiger voor het betalen. Alleen creditcard of zo? Weet ik niet meer. (Ik heb me inmiddels ook opgegeven als vertaler bij Wakibi om de KIVA projecten in het Nederlands te vertalen èn al 11 projecten vertaald!) Dus reclame maken op jouw blog voor KIVA (of Wakibi 😉 ) werkt!

    Geliked door 1 persoon

 4. Geweldig! Ik ondersteun ook veel mensen via Kiva. Voor mijn 63ste verjaardag kreeg ik de eerste 100 dollar op mijn account van mijn dochters dus ben al 5 jaar bezig!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.