Het internet leeg kopen.

Wie kent ze niet: van die avonden waarin je opeens een geweldig idee hebt en dat je dan even heel internet leeg shopt om dat idee METEEN NU te verwezenlijken.

 

“Vroeger” deed ik dat dan ook gewoon. Ik kocht voor veel geld heel veel kleren, bijvoorbeeld. Ik paste alles, deed de helft terug in de doos om er dan na drie maanden achter te komen dat die doos nog “ergens” stond en ik inmiddels te laat was om hem terug te sturen.

Zeg maar “dag” tegen die aflossing van je hypotheek of wat extra beleggingen, dus…. en “dag” tegen drie maanden inkomen, over 20 jaar….!

Tja… dat waren nog eens tijden……

Maar goed. De mens is een gewoontedier en ook ik ben gewoon alleen maar menselijk. Ik shop dus nog steeds weleens het internet leeg. Afgelopen weekend bijvoorbeeld. Ik bedacht me toen ineens dat ik de Sunnybus zou gaan verkopen zonder daarvoor een auto terug te kopen. Maar wèl wat anders… namelijk….

Dit:

 

Ik vond een práchtige tipitent.

Kosten.. 1.000 euro.

.. maar daar moest dan natuurlijk wél een kacheltje in….

Deze bijvoorbeeld:

tent stove.jpg

Leuk is ‘ie, hè? Met handige droogrekjes voor de natte sokken. En een kookplaatje bovenop…

Kosten: 400 euro. En die leuke ketel erbovenop… 32 euro.

Toch handig voor die paar dagen per jaar dat ik wil kamperen terwijl het buiten koud is….

Plus van die leuke pannen die je ook als oven kunt gebruiken en direct IN het vuur kunt zetten…. waar je zelfs brood in kunt bakken…. en een waterkoker die precies OM die kachelpijp past met een kraantje aan de onderkant…

En oh ja een leuk vloerkleed… plus gezellige kussentjes… en een leuk tafeltje… en natuurlijk een aanhangwagentje waar alles in moet… en grappige stoeltjes…..

… of misschien dan toch maar een schattig vouwwagentje….

Campooz_Fat_Freddy_II_4

 

…  nadat ik mijn digitale winkelwagens had volgeladen heb ik toch maar zonder af te rekenen mijn laptop uit gezet.

 

 

Ik heb al genoeg immers.

17 gedachten over “Het internet leeg kopen.

 1. Nog niet zo lang geleden zag ik een zo’n tent staan in een kampeerwinkel. Inderdaad met bijpassend kacheltje, schattig vloerkleed en zelfs een schapenvacht om in de stoel te leggen. Prachtig, maar ik was alleen op zoek naar een nieuwe jerrycan en vond het prijsverschil toch net te groot. Vervolgens zag ik vorige week weer zo’n tent. Nu op de camping, op de plaats naast ons. Vanonder de luifel van onze riante vouwwagen zag ik hoe ongelooflijk lang het opzetten van zo’n tent duurt. Eerst die hoge stok in het midden goed zien te krijgen en dan maar rondjes lopen om het tentdoek op alle plekken even strak te krijgen en een soort van ronde vorm te creëren terwijl de stok in het midden verticaal moet blijven. Ontzettend veel haringen die de rotsbodem ingeslagen moesten worden… en toen kwam de regen. Geen luifel, dus het hele gezin naar binnen. Ingang stond op de wind, dus tent dicht en geen enkel raam o.i.d. erin. Weg uitzicht op het mooie bergdal. Bovendien zijn de wanden erg schuin, dus de ruimte die je hebt om te zitten en/of te staan is erg minimaal.
  Ineens leek zo’n tent me afschuwelijk en was ik des te gelukkiger met onze derdehands vouwwagen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Haha, zo grappig. Heb dat ook wel eens met een helsport lavvu, zo een tipitent. Blijf ze prachtig vinden. Tot ik denk hoe ik daarin vier kinderen aan het slapen krijg, eten moet maken voor een half dozijn, ook met kachel en hoe geweldig het is om om half drie ’s nachts kindjes naar een campingtoilet te begeleiden. Heerlijk joh, die Sunnybus.

  Geliked door 1 persoon

 3. Arme Sunny! Bijna vervangen door een rood karretje en een tent 😱😱😱. Lijkt me trouwens geen pretje om alles op te zetten en in te pakken en daarna ergens binnen weer op te slaan. Pfffff ,of zat er in het winkelwagentje ook iemand die dat allemaal gaat doen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik denk dat je dan die Sunnybus ook wel weer terug mag kopen, want hoe past dit in hemelsnaam allemaal in die normale auto? 😉

  En verstandig hoor, vooral niet afrekenen. Wel heel irritant als je dan een halve dag later ineens een mailtje krijgt met ‘je hebt dit nog in je winkelmandje staan en we geven je nu 2% korting!’

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.