En… spelende vrouw… wat heb je nou geleerd over inpakken…?!

20180817_1957285355848166657986000.jpg

Ik heb geleerd hoe een huis inpakken leuk kan zijn!

Hoe dat zo?!

Nou…

 

Zo….

Vorige week zaterdag kreeg ik van het verhuisbedrijf 80 dozen. De medewerker binnendienst had dat zo ingeschat op basis van de verkoopfoto’s van mijn huis op F#nda. Ik las vervolgens ook dat dat het gemiddelde aantal verhuisdozen is dat je uit een gemiddeld woonhuis haalt.

Leuke uitdaging voor mij dus om daar ruim onder te blijven…!

Op zondag had ik de hele dag activiteiten en gezelligheid. Dus maandags zou ik beginnen. 80 dozen… dat betekent dat wanneer je dagelijks acht dozen inpakt, alles na tien dagen “af” zou moeten zijn (en eigenlijk eerder want ik wilde dus onder die 80 dozen blijven…). Want het demonteren van meubels, dat gaat het verhuisbedrijf voor me doen.

Acht dozen per dag. Dat leek me heel goed haalbaar. En dan had ik nog tijd over voor andere klusjes (en de schoonmaak, hoera), want over tien dagen ben ik nog steeds eigenaar van mijn “oude huis”….!

Het werk komt eerst!

Maandag werd een interessante dag waarin het me lukte om van ALLES te regelen en doen, behalve dan acht dozen inpakken. Ik kreeg een offerte-aanvraag. Zo’n offerte schrijven is voor mij toch al snel een paar uur werk. Vervolgens mailde ik de offerte naar de aanvrager en binnen een uur kreeg ik de opdracht. Of ik het project nog deze week in de steigers wilde zetten want de opdrachtgever zou vrijdag op vakantie gaan.

Tuurlijk. Ik kan toch weer mooi twee maanden aan inkomen verdienen aan deze opdracht. Dat gaat dus vóór en ondertussen werd er geen doos ingepakt.

Uiteindelijk liep er van alles hopeloos uit aan opdrachtgeverszijde maar die opdracht kreeg ik en een groot deel van de voorbereiding is al af!

En zo gingen de maandag en de dinsdag om waarin ik veel met werkgerelateerde taken bezig was. Met nog een telefoontje van een andere relatie die NU van alles wilde. Nóg een geanimeerd gesprek van een uur met daarop volgend wat klusjes. En er lopen gewoon nog twee opdrachten waar ik toch echt tijd aan moet besteden.

Afleiding is overal.

En – eerlijk is eerlijk – ik zat in die twee dagen ook veel te veel op social media te kletselen. Ik keek daarnaast ook nog naar twaalf afleveringen van James Corden
en besmet jou graag met dit virus.

Ik keek naar vijf boulder-worldcups en alle halve en hele finales van het WK sportklimmen voor de jeugd. Voor jeugd B, jeugd A èn junioren. De meisjes èn de jongens….

Regeldingen.

Er waren nog méér prioriteiten: met poes en hond naar de dierenarts, naar het opslagbedrijf om de ruimte die voor mij gereserveerd is te bekijken en een contract te tekenen, boodschappen doen, proberen te regelen dat mijn bedrijf ook ná 31 augustus nog telefonisch bereikbaar is (wat vooralsnog niet gelukt is… grmbl…) enzovoorts.

Drie dagen later…: een tussenstand.

En toen was het woensdag. De teller in aantallen dozen stond op vier en niets is verlammerder dan dat je een achterstand oploopt op je zelfbedachte planning. Daar ging dus de leukheid van mijn ideetje om dagelijks acht dozen in te pakken….. …… het was al lang niet meer leuk en overzichtelijk… ……

De kelder dan maar…..

Die woensdag waren de filmpjes op en de werk-taken op. Social media kwamen me de neus uit. Ik had weer van alles geregeld. Er was gewoon echt niks meer te bedenken wat ik kon doen om het inpakken nog langer uit te stellen.

Dus ik ging de kelder in, waar ik voorraden printpapier, dozen vol enveloppen met het logo van mijn bedrijf, alle zakelijke administratie sinds 2003 en héél véél overbodig geworden kantoorartikelen opgeslagen heb. Overbodige zooi. Ik bedoel…: wat moet een mensch met vijf linealen?!

Maar jááá… je zult altijd zien dat ik in een volgende opdracht die grote mailing moet verzenden. Dus om die duizend-plus enveloppen – met logo – en venster nu weg te gooien, dat kan ik toch ECHT niet over mijn hart verkrijgen……

Dus ik begon. Met inpakken.

Dozen inpakken ging vrij gemakkelijk: printpapier zit immers al in dozen. In no time had ik mijn dagelijks quotum van acht dozen bereikt en ging ik door met nummer negen tot en met twaalf. Ik gooide ouwe papieren werkdossiers weg, vulde de GFT-container met tuinzooi en zette deze aan straat. Er werd een doosje ingepakt in de huiskamer en ook in de slaapkamer. Zeg nou zelf, ik was goeoed bezig!

Ik werd echter steeds ongelukkiger…. want… had ik me nog zó voorgenomen om géén overbodige spullen mee te nemen naar mijn nieuwe huis… en stond ik tóch weer alle vijf de linealen in een doos te doen…. en twee telefoon-headsets….. nog in de verpakking…. want hee die kon ik misschien nog wel op Marktplaats slijten……

Het eureka-gevoel op de woensdagavond.

lamp-1523123-1280x960

En toen kréég ik me toch een goed idee!

… als ik nou eens per ruimte één doos zou gaan inpakken, namelijk de spullen die ik het hardst nodig heb en/of waar ik het meest blij van word….

… en dat een paar dagen achter elkaar….

… en dan de rest… gewoon WEG..?!

Zeg nou zelf. Dat is een WERELD – IDEE! En het grappige is nog dat ik PRECIES acht ruimtes heb in en om mijn huis: de schuur, de tuinkamer, de keuken, de huiskamer, twee slaapkamers, de badkamer en de zolder..!

Ik bedoel… dat KAN geen toeval zijn, toch? Dat mijn neurotische IK volkomen bevredigd wordt en ik bovendien à la Kondo aan de slag kan?!

Nou. Dat deed ik gisteren en eergisteren dus. En ook vandaag ga ik weer acht dozen inpakken. En dan niet op zolder en niet in de tuinkamer, want die ruimtes zijn AF. En de badkamer BIJNA!

Ik ben zélfs aan de klussen begonnen waar ik het meest tegenop zag: de schuur en het washok in de kelder. Véél zette ik klaar voor de afdeling kringloop-milieustraat: theedoeken, handdoeken, een perfect werkende barbecue, twaalfduizendennegentien handige leggers voor een opbergsysteem dat ik ooit gebruikte maar al heel lang niet meer, gezellige kussentjes, ouwe laptops, Zonnes bed, haar meegroeistoel en plaspotje. Vijftien jaar oude make-up die ik nooit gebruik, Kleding, oude gordijnen, overbodige dekbedovertrekken, medicijnen over datum.

Ja, het gaat héél goed met dat inpakken. Dit weekend rond ik denk ik de schuur af en Zonnes kamer misschien ook wel. En misschien de kelder….

 

De tussenstand in aantallen dozen staat inmiddels op 25. Ik schat in dat daar nog zo’n 20 dozen (vier dagen vijf dozen? vijf dagen vier dozen? twee dagen tien dozen? één dag 20 dozen?) bij komen en dan is het wel goed. Ook heb ik familie met aanhanger besteld om ritjes naar de kringloop plus milieustraat te maken. En als bonus stuurde ik gisteren een tweede offerte op en kreeg ik ook dáár meteen een bevestiging van de opdracht op.

Dus… spelende vrouw, wat heb je nu geleerd?

Inpakken van een huis is echt leuk!

12 gedachten over “En… spelende vrouw… wat heb je nou geleerd over inpakken…?!

 1. In mijn jeugd ben ik vaak verhuisd maar daar heb je als kind niet zoveel last/idee van. De laatste keer verhuizen als volwassene – ca 20 jaar terug- zatten we vast ver over de 80 dozen, want ik had toen ca 4000 boeken. Ik schat dat daar nu nog 1500 van over zijn, dus dat zullen ook heel veel dozen zijn. Gelukkig gaan we niet verhuizen en ach anders komt het ook wel goed. Ben erg benieuwd hoe het je verder vergaat, leuk dat je er zoveel over blogt. Succes met inpakken!

  Geliked door 1 persoon

   1. Alleen de boeken meenemen waar je blij van wordt. Ik heb er nog een stuk of twintig/dertig waaronder kookboeken. Nooit een boek gemist, de Bieb is er immers.

    Like

 2. Wat heerlijk dat het nu toch lukt met opruimen! Lijkt mij ook heerlijk om te verhuizen, alleen al om het opruimen 😁
  En fijn al die nieuwe zoekopdrachten, dat geeft vast een lekker gevoel na afgelopen jaar.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lekker bezig en fijn dat je de lol er van inziet. Aan mij niet besteed zeg. De laatste keer dat wij gingen verhuizen hadden we in totaal net 20 dozen volgens mij. Maar goed, wij zijn nog jong en hadden nog geen kinderen. Nu zullen we het daar vast niet mee redden. Succes nog even.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja toen ik de laatste keer verhuisde was het vergelijkbaar. Nu heb ik ook nog een bedrijf en een kind erbij dus dat is inderdaad niet vergelijkbaar. Toch grappig dat je dat dan even meldt, van die aantallen dozen.

   Like

Reacties zijn gesloten.