Voor het laatst….

Wakker worden doordat de aannemerbuurman om zeven uur zijn busjes vol gaat laden. Met een heftruckje en gegooi. ✔

Ergernissen over die witte keukenvloer die al-tijd vies is, wat niet zo erg is, maar wél dat het zo duidelijk te zien is. ✔

De hele dag naar blaffende honden luisteren van de aannemerbuurman. ✔

Gezellige korte gesprekjes met de puberbuurmeisjes uit dat andere huis over school, voetbal, paarden, jongens en leraren.. ✔

’s Morgens altijd de lamp aan doen, weer of geen weer. Want een donker huis. ✔

Onverwachts de leuke buurvrouw in mijn tuin tegenkomen – want recht van overpad – en haar dan uitnodigen voor een koffietje. ✔

Dat je vanaf je achterdeur zo’n 40 meter door je tuin moet lopen totdat je privacy hebt vanwege het recht van overpad. ✔

Auto’s die in je straat tegen de richting in – eigenlijk inrichtingsverkeer namelijk – veel te hard voorbij razen, in een 30 kilometer zone. ✔

Geen kinderen in de buurt om mee te spelen. ✔

Twee supermarkten om de hoek. ✔

Gaan slapen in een kamer waar het nooit echt donker wordt. Want dikke lampen. Yep…. weer de aannemerbuurman… ✔

De gezellige geluiden van de leuke buren: hun kippen, hun parkieten en het gezellige ochtendgebrom van de buurman. ✔

Bouwlampen aan. De hele nacht. Op je slaapkamerraam. En ’s morgens maal vijf. ✔

s Morgens de trap af gang door, huiskamer door, keuken door, haasten naar de dichtstbijzijnde – en enige – wc in het huis. ✔

Geen fatsoenlijke plek in de buurt waar Pippa lekker vrij rond kan rennen, behalve dan dat veldje waar je struikelt over de hondenpoep. En dat jij de poep van jouw hond dan wél stoïcijns blijft opruimen….. ✔

Slapen met de ramen dicht vanwege het geratel van de airco van – jawel, alweer – de buren. Die buren ja… ✔

 

Vanaf nu wordt alles anders. Vanavond slapen we in het huisje in het bos!

 

disclaimer: ik weet nog niet zeker of er in de andere huisjes in het bos wel kinderen wonen….. maar de kinderen uit de klas die zijn in ieder geval een stuk dichterbij ons boshuisje… en géén razende auto’s… wél een bos om in te spelen dat bij de voordeur enige deur begint…  plus om de hoek een soort van speelveld met schommels….

23 gedachten over “Voor het laatst….

 1. Heerlijk! En die nadelen… die zijn toch vaak persoonlijk. Ik was op een gegeven moment ook blij dat ik mijn huis verkocht was, maar wat ben ik er óók heel lang zielsgelukkig mee geweest. Je leven verandert, je behoeftes veranderen en daar past iets dan meer of juist minder bij. Een huis kopen is geen verplichting, dus de kans is groot dat de nieuwe mensen nét zo enthousiast intrekken als jij dat ooit eens gedaan hebt. En misschien wonen zij er de rest van hun leven wel heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo dat is toch wel weer snel gegaan. Heel veel plezier samen in t bos!
  En succes met het pakken! t Gaat nu toch echt gebeuren…ik dacht eerst dat het nog 11 dagen zou duren..
  Spannend hoor.
  Wij krijgen eind september ook de sleutel van ons nieuwe jaren 30 (klus) huisje met tuintje ..ook veel zin in. Appartement ook pas geleden snel & goed verkocht. Manlief kon toch niet wennen op t balkon:)
  Ik laat me qua verhuizen mooi door jou inspireren…vandaag wat boeken ingepakt voor de kringloop ( die hoeven echt niet meer mee)
  Gr pasja

  Like

  1. Het gaat ook nog wel even duren hoor! Maar ondertussen wonen wij niet tussen de dozen, da’s echt heel fijn!

   Wat leuk dat jij ook al geïnspireerd bent. Ik heb vandaag overigens het laatste ei gelegd qua weggooien: alle boeken gaan eruit!

   Like

 3. Wauw! Hoe is het met het inpakken? Ik ben net begonnen, heb 140 (!) dozen van de verhuizer gekregen en moet 22 oktober klaar zijn. Ik doen het op jouw manier: eerst datgene wat je echt mee wilt nemen. Ik heb al 1 doos ingepakt 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh wat leuk dat ik iemand heb kunnen inspireren! Ik zit op 30 dozen en 4 ruimtes zijn “klaar”. Ik schat dat ik op 50 dozen uitkom.

   Like

 4. vergeet je niet morgen de wekker te zetten?? Nu je niet meer wakker wordt van de aannemer 😉

  Veel plezier (en mooi weer) gewenst in het boshuisje.

  Geliked door 1 persoon

 5. Zo bedoelde ik het helemaal niet, tuurlijk hoef je je niet aan mij te verantwoorden, t klonk mij gewoon ineens zo rottig voor die nieuwe mensen, maar inderdaad als zij er zelf voor kiezen , is er niks aan de hand, dus sorry als het zo bot overkwam !

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is het nadeel van tekst in plaats van spreken, je ziet geen gelaatsuitdrukkingen. Ik las het helemaal niet bot wat jij schreef, ik had diezelfde zorgen om de volgende bewoners.

   Like

   1. Eerlijk gezegd zou ik het bijzonder naïef vinden als je naast een aannemer gaat wonen en verwacht dat je daar geen geluidsoverlast van hebt. Ik heb daar daarom zelf ook amper over geklaagd: je weet waar je aan begint. Bovendien had ik daar veel minder last van toen ik nog niet thuis werkte. Dat wil niet zeggen dat ik het niet fijn vind om daar vanaf nu vanaf te zijn.

    En wanneer je drie maal door een huis loopt voordat je het koopt, en je hebt dan nóg niet door hoeveel ramen er in zitten, dan valt dat wat mij betreft onder diezelfde naïviteit. Dat zou al tijdens de eerste bezichtiging gezien moeten zijn. Ik bedoel: waarom doe je anders een bezichtiging?

    Kenmerken van een woning als voor- of nadelen ervaren is puur persoonlijk en afhankelijk van de manier waarop je je leven inricht. Zo vond ik mijn grote tuin fantástisch, in de eerste twee jaar dat ik er woonde. Nu vind ik het een ramp.

    Dus nee. Ik heb totaal geen zorgen over wat de nieuwe bewoners van het nieuwe huis gaan vinden.

    Like

 6. Ik vind het dan wel zielig voor de mensen die dit huis hebben gekocht, hebben zij al deze nadelen , over het donkere huis, en de lawaaiige buurman wel geweten, of wacht hun straks een hele nare verrassing?

  Like

   1. En in bepaalde levensfases of in bepaalde omstandigheden maakt dit ook minder uit dan in andere. Bijvoorbeeld: als je zelf graag vroeg opstaat, dan maakt een lawaaimakende buurman op de vroege ochtend niet uit. Als je zelf geen jonge kinderen hebt, dan is het niet erg dat er verder ook geen jonge kinderen in de buurt wonen. Enzovoort.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.