Mantra

Het is inderdaad veel geld waard, maar dat geld heb ik al heel lang geleden uitgegeven.  Dat is dus nu niet zonde van het geld, dat was toen zonde van het geld. Ik word er niet armer van als ik het nu weg gooi.

Het is inderdaad af en toe heel handig om het op voorraad te hebben, op feestjes bijvoorbeeld. Maar ik kan ook gewoon aan de gasten vragen of ze wat extra meebrengen om te gebruiken.

Het is ballast. Het moet weg.

Die tijd is voorbij en komt nooit meer terug. 

Ik weet zeker dat ik dit niet ga missen als ik het niet meer heb.

Ze was inderdaad heel schattig toen ze daarmee speelde / daarop zat / dat aan had. Maar daar heb ik vast wel een foto van en daar kijk ik ook al nooit meer naar.

Het kan inderdaad geld opbrengen als ik het verkoop. Maar dat kost veel tijd. Als ik die tijd besteed aan werken dan verdien ik meer geld dan met de verkoop hiervan.

Het komt vast ooit van pas. Voor iemand anders. Via de kringloop. Want er zit stof op. Ik gebruikte het dus niet. Dus het kan weg.

Dat was inderdaad een kado van een dierbare. Maar ik had er niet om gevraagd, ik zat er niet op te wachten, ik was er toen al niet blij mee, ik gebruik het nooit.

Ik denk nu dat ik eraan gehecht ben. Maar morgen voelt het als een bevrijding dat ik het niet meer heb.

Waarom voelde ik me ook alweer zo veel lichter en vrijer op vakantie en nu ik in het boshuisje woon met weinig spullen?

Het is inderdaad fantastisch als ik het zou gaan gebruiken. Maar het stond al jaren in de kast en ik was vergeten dat ik het had.

Het mag weg. Ik mag het laten gaan. Laat maar lekker los.

7 gedachten over “Mantra

    1. Ongezien wegdoen kon ik dus ècht niet. Maar met dit mantra maakte dat niet zo veel uit. Zo kun je ook “bewust afscheid nemen”.

      Like

    1. Heel fijn!! Maar de school is weer begonnen he? En de zwemlessen etc etc. Morgen is de eerste dag dat we echt een tijd lang samen zijn in ons boshuisje.

      Like

Reacties zijn gesloten.