Oh ja. Zo voelt dat.

Sinds we in het Boshuisje zitten zien mijn dagen er anders uit. Ik ga namelijk steeds weg. Niet iedere dag en niet steeds naar dezelfde plek, maar ik zit ook niet – zoals ik gewend was – aan de keukentafel te werken met af en toe een afspraak in de buurt.

Ik ga immers sowieso dagelijks naar “het ouwe huis” om daar op te ruimen en weg te gooien. Niet altijd even fanatiek en ook lang niet altijd even lang, maar het is wel een dagelijks terugkerende taak op mijn lijst. ’s Morgens ben ik op zijn best als het om poetsen, inpakken of weggooien gaat. Zo leer je nog eens wat over jezelf….

Toch is dat niet de enige reden waarom ik zo uithuizig ben. Ik heb veel externe afspraken, deze weken. Zo was ik twee maandagen achter elkaar in Almere, ging ik een keer naar Geldermalsen en bezocht ik Elst. Voor later deze week staat een derde bezoek aan Almere gepland en ook ga ik deze week nog naar Nunspeet.

Afgelopen zaterdag reed ik twee ritjes naar de milieustraat en die aanhanger kwam niet vanzelf vol (èn leeg..) natuurlijk, daar waren we samen wel een paar uurtjes mee bezig. Ook komende zaterdag heb ik wat te doen. Dan staat de verhuiswagen ’s morgens vroeg op de stoep. Dat betekent automatisch dat zondag geen rustigaanzondag wordt. Het wordt De Grote Poetsdag. Jeuj….

De afspraken voor werk zijn helaas niet echt efficiënt gepland… iedere dag één afspraak…. Het zijn overigens wel allemaal gezellige, nuttige en leuke afspraken. Dat wel. Maar sommigen zijn nogal ver weg….

Arme Pippa is dus veel alleen. Gelukkig hebben we veel ruimte rondom ons boshuisje. Ze mag er echter niet los lopen, ze zit aan een lange lijn. En het voordeel van steeds maar één afspraak per dag is dan wel weer dat ik niet langer dan vier tot hooguit vijf uur achter elkaar weg ben. Voor sommige honden is dat heel gewoon, maar Pippa is dat niet gewend en ik vind vijf uur (net) aanvaardbaar voor het hondje.

Gelukkig voor haar – en mij – is het tijdelijk: volgende week ziet mijn agenda er veel rustiger uit qua onderweg zijn.

Ik merk wel dat het vele weg en onderweg zijn, zijn weerslag op me heeft. Het geeft veel onrust. Ik moet dagen op tien minuten precies inplannen en me haasten om ergens op tijd te zijn. Dat vreet energie en het maakt dat ik toch best moe ben als ik dan vervolgens met Zonne voor de derde keer op dezelfde dag – na de zwemles bijvoorbeeld, waar je óók al niet te laat mag komen – thuis aankom in het boshuisje. Om meteen weer rechtsomkeer te maken met Pippa aan de lijn. En vervolgens is het etenstijd dus moeten er een paar pannen op het vuur gegooid.

Gelukkig begint het bos op tien stappen van ons huisje. En gelukkig zag ik die moeheid al aankomen en plande ik heerlijke snelklaarmaaltijden in. We aten gisteravond – ondanks dat ik moe was – een topmaaltijd, ik ga later nog weleens opschrijven wat het was, profiteer jij lekker mee…!

Maar goed. Veel heen-en-weer gereis dus. Wat iets anders is dan een gillende deadline maar wel druk met zich meebrengt. En blijkbaar ben ik dat niet meer gewend. Meestal moet ik immers alleen “op tijd zijn” om Zonne van – en – naar school te brengen. En dat beviel me wel. Het druk hebben, haast hebben, dat is dus echt niet fijn, merkte ik opnieuw.

Toch heb ik het jarenlang gedaan. Ik had gemiddeld twee “externe dagen” die vaak bestonden uit drie afspraken per dag. Van die leuke combinaties waarbij je alle files van Nederland tegenkomt op precies de verkeerde momenten; Nijmegen – Alkmaar – Wageningen – Dordrecht – Nijmegen bijvoorbeeld. Dat was dikke pret… #not.

 

Nee… laat mij maar aankeutelen thuis…: ’s avonds nog even wat dingetjes berekenen of beschrijven en dan de volgende middag op de fiets naar een vriendin om samen een lekker wijntje te drinken. Of lekker met Pippa de natuur in en een schatje zoeken… heerlijk…

Later is allang begonnen.

 

8 gedachten over “Oh ja. Zo voelt dat.

 1. Ben ook heel graag thuis aan t rommelen. Vanaf 1 oktober ga ik van 24 u.p.w. naar 16 uur p.w. buitenshuis werken. Ha..de omgekeerde werkweek:). Nu al zin in..
  Beginnen met samen lekker klussen in ons nieuwe(oude) huisje, waarvan we eind september de sleutel krijgen. Meer tijd samen (en met de honden) doorbrengen en zien wat deze extra vrijheid mij persoonlijk brengt.

  Geliked door 1 persoon

 2. “Later is al lang begonnen” — dat sprak mij zo aan. Ik ga vanaf 1 januari mijn per diem baan opgegeven. En dan werk ik echt alleen nog maar waar ik het leuk vind. En dat betekent dat ik andere dingen ga laten. Maar ik wil in het moment leven. Want nu kan het nog. Lopen met mijn hondje. Genieten van koffie. Later? Wie weet. Het is al later. Inderdaad. Dank je wel hiervoor.

  Geliked door 1 persoon

 3. Als je in dat ritme zit, lijkt het heel logisch en helemaal niet erg. Pas als je er even uitgeweest bent, zie je pas goed wat voor gehaast dat allemaal is. Ik vind het heerlijk om lekker thuis te zijn. Ook al ben ik dan (vaak ook hard) aan het werk; dan kom ik 100x meer tot rust dan wanneer ik overal heen vlieg. Dat laatste is vaak wel iets beter voor de sociale integratie…

  Like

 4. O, heerlijk hè, dat gekeutel. Ik had het toen ik hier net woonde. Zat elke dag in de auto naar weet ik niet waar. Op een gegeven moment heb ik bewust besloten: morgen ga ik nergens naartoe. Die regeldingen wachten maar even. Was zo heerlijk! Sindsdien doseer ik het veel meer. Gisteren op en naar de IKEA (vijf kwartier heen, vijf kwartier terug), vandaag gewoon in huis en tuin aan het werk.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.