Jan Huigen

20180905_1950158473590665937275546.jpg

Een beetje lacherig word ik ervan…. want vandaag is het geld van de overwaarde van mijn huis aan mij overgemaakt door de notaris. Ik wist precies hoeveel het zou zijn. Maar als het dan op je bankrekening staat dan kijk je toch nog even een keertje extra.

Een heel bedrag. Met een hoepeltje erom en dan nog een beetje erbij….

Een kwart daarvan heb ik meteen naar mijn BV gestort. Niet mijn geld, immers, maar van de BV. En morgen gaat nog een keer een kwart terug en de dag erna wéér. Iets met maximaal over te maken bedragen…. maar vervolgens is ook de hypotheekschuld aan de BV terugbetaald, dat moet van mijn accountant. En dan houd ik lekker toch nog geld over voor die kleine verbouwinkjes die ik graag wil laten uitvoeren….

Toen ik dat bedrag met al die nullen zag staan op mijn bankrekening, heb ik een paar seconden overwogen om een iets luxere versie van de Sunnybus te kopen en mijn dochter te kidnappen van de leerplichtwet voor een roadtrip naar het einde van de wereld. Toch maar niet gedaan. Ik blijf in de pas. Voor YOLO heb je niks nodig dan jezelf. Bovendien heb ik morgen drie zakelijke afspraken….

Wel een ijsje gekocht vanmiddag samen met Zonne. Twee bolletjes in plaats van één. Om het te vieren. Om vervolgens in ons bos op avontuur te gaan met Pippa: paddenstoelen, thee, zon en spelen met de hond. En om de hoek een prachtige plek met uitzicht, kijk maar….

20180905_194736129947231868050129.jpg

Ook Otje de poes genoot vandaag. Ik nam het risico en liet haar zonder aan de lijn buiten nadat ze eerder steeds mét lijntje was en binnen no-time een spinnenweb gecreëerd had tussen de struiken voor het huisje. Een echt talent, er zat nog nét geen seilrollenflasschenzug tussen maar de bulinknoop en de halve mastworp herkende ik wel nog terug.

Vandaag dus zonder touw en knopen naar buiten, ik zou haar wel in de gaten houden…. Na één keer knipperen met mijn ogen was ze onvindbaar. Pippa maakte haar belofte – want jachthond – niet waar en wist haar niet op te speuren. Wel een bal. Veel leuker.

Ik besloot me niet druk te maken en riep alleen om de twintig minuten haar naam. Geen reactie.

Na drie uur kwam mevrouw de poes op hoge pootjes en kopjes gevend terug. Niks aan de hand, gewoon even een ommetje gemaakt….

20180905_1956398743686248344796477.jpg

Ja…. wat een dag….

 

Met een hoepeltje én een strik erom….

6 gedachten over “Jan Huigen

 1. Wat een grapjas is mevrouw poes.
  Super dat nu echt alles is afgerond en je heerlijk naar het geld kunt ‘staren’. Ben benieuwd naar de uitvoer van je YOLO plannen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Moet je die overwaarde niet gebruiken voor de aankoop van je nieuwe woning? Belastingtechnisch gezien?

  Like

 3. Dat lijkt me een lekker gevoel, de financiële afronding van de verkoop van je huis😀..
  Wij hebben dat begin december..kunnen we ook even flink genieten. Ik zeg even omdat we daarvan medio volgend jaar ook een deel gebruiken voor een grotere verbouwing van ons nieuwe (oude) huis.
  Wel fijn dat poes ook al gewend is en de weg terug al weet!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.