Woensdag

Woensdagochtend kwart voor tien.

Vandaag zie ik niet alleen paddenstoelen, ik kijk er ook naar. Het zijn kleintjes en ze beloven de komst van nog veel meer paddenstoelen, goudoranjerode kleuren en eikels die vallen op je kop. Het is nazomer in het bos: de vochtige geur van rijke bosgrond, hier en daar een zonnenstraal die door het gebladerte prikt in een dansend spoor van gouden licht.

We hebben gewandeld en gespeeld, Pippa en ik. Niet de verplichte ietwat gehaaste rondjes waarin ik er vooral op aandring dat mevrouw haar plasje doet omdat ik nog aan de slag wil in het oude huis. Nee ik was in het bos. Met al mijn zintuigen en het hoofd leeg. Genoeg ruimte om het bos te ervaren.

Ik gun mezelf de tijd deze ochtend. De werkachterstand viel mee en na gisteren een dag plus avond hard doorwerken zijn alle dringende taken weg. Voor de rest van de werkzaamheden kan ik weer gewoon de tijd nemen.

Ik zet een kopje thee een drink die buiten op.

 

Over mariimma

Alleenstaande moeder en ZZP-er die stukje bij beetje steeds meer financiële vrijheid ervaart.
Dit bericht werd geplaatst in dagelijksedingen, genieten, hondenleven, ontstressen, remember2018. Bookmark de permalink .

7 reacties op Woensdag

 1. Pasja zegt:

  Ik vind het helemaal top om te lezen dat je in rustiger vaarwater bent en geniet!

  Liked by 1 persoon

 2. Tja, dat krijg je ervan als je je taken afwerkt en overzicht hebt over wat moet en wat mag.
  Dan krijg je een kopje thee in de zon. (Jaloers! Hier is het regen de hele dag, nu pas zie ik de eerste zonnestraal)

  Liked by 1 persoon

 3. Helena zegt:

  Heerlijk! En ga je nog op zoek naar eekhoorntjesbrood? Zo lekker!

  Liked by 1 persoon

 4. Ammoliet zegt:

  Heerlijk ja! Ik vind het wel iets hebben, de herfst en de nazomer…

  Liked by 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s