Zwembadmoedersbubbel

20180910_1849488532551572391578310.jpg

Ze tipte me om een ander soort haarelastiekjes te gebruiken voor in Zonnes haar, een klein jaar geleden. Want tijdens de zwemles moet het haar uit de ogen en ná de zwemles is het toch wel fijn om de haren goed uit te spoelen. Scheelt toch weer een douchepartij thuis, immers. Maar Zonne piepte behoorlijk omdat ik – hoe voorzichtig dan ook – haar haar niet zondermeer kon bevrijden uit die natte wirwar dat haar kapsel werd tijdens de zwemlessen.

Of ze kapster was, vroeg ik. Met haar hoogblonde haar en kunstwerkjes van nagels had dat zomaar gekund, immers. Hoewel ik daar eigenlijk totaal geen verstand van heb met mijn gemiddelde kappersbezoek van eens per drie jaar…. en dan let ik dus niet echt op nagels. Maar nee…. ze werkte in de zorg… met gehandicapten.

Dat wij elkaar vervolgens opzochten tijdens die zwemlessen was niet persé vanzelfsprekend. Ik ben immers – op co-ouderschap of gezellig getrouwd na – een standaard representant van de rijke witte bubbel. Hoewel geen bakfiets. En zij straalde met haar kapsel en kleding overduidelijk uit dat ze uit het witte gedeelte van de oud-Vogelaarwijk of “prachtwijk” komt. Ook een witte bubbel, maar wel een hele andere dan die van mij.

Ik las een boek, zij scrollde gedachtenloos op haar telefoon. Zij een overduidelijk lokaal accent, ik een wat minder makkelijk te duiden vaag niet uit de buurt accent. Zij in tijgerprint, ik had dan weer de éne keer campingsloffen en een yogabroek aan – thuiswerkdag – en de volgende keer liep ik Representatief Te Wezen Op Mijn Pumps Met Opgestoken Haar. Ze woog meer dan tweemaal zo veel dan ik en iedere kilo stond haar prachtig. Met vlammende ogen en een heerlijk decolleté. Ze riep in niet mis te verstane bewoordingen tegen haar zoontje dat ‘ie zijn best moest doen. Ik knuffelde mijn kind. Zij noemde haar zoon “DieVanMij” terwijl ik het had over “MijnMeissie”.

Beide alleenstaande moeder. Maar toch ieder een heel ander verhaal.

Afgelopen week haalde DieVanMij zijn B-diploma. MijnMeissie moet nog een maandje oefenen. Zonne was er namelijk vijf weken niet in de vakantie: camping met tante, camping met mama, kindervakantiekamp. Een typische rijke witte bubbel vakantie behalve dan misschien dat de locaties wat dicht bij huis waren en de ruime caravan of dito vakantiehuisje een ouwe bus. Maar wel inclusief ponyrijden.

Zij ging met DieVanHaar een weekend naar EuroDisney. Ze vond er fantastisch, had lekker de hele dag lopen snoepen en snacken en kwam met muizenoren voor zichzelf en een piratenpak voor DieVanHaar, terug. Ik was daar ook ooit, met een zelf meegenomen picknick waarmee ik de hele dag liep te zeulen en deed toen veel moeite om me niet te laten beïnvloeden door commerciële ellende waar ik spontaan bultjes van krijg (wat lukte…). En ik kocht er een suikerspin en tinkerbel-ringen en wil er gewoon nooit meer naartoe.

Een jaar lang zaten we iedere week aan de rand van het zwembad naar onze spartelende kinderen te kijken, om vervolgens eensgezind naast elkaar in de kantine plaats te nemen. Zij met ter plekke gekochte cola, ik met meegenomen thee in een thermos. We wisselden wetenswaardigheden uit over de zwemjuffen en vergeleken de hoeveelheid dolfijntjes die onze kinderen verdiend hadden. We vonden elkaar aardig.

En we zaten even samen in onze zwembadmoederbubbel. DieVanHaar haalde dus vorige week zijn B. Dus vanmiddag tijdens de zwemles zal ze er niet meer zijn. Ik ga haar missen en ik vind het jammer dat ik dat haar niet heb verteld, vorige week.

 

Ik weet niet eens hoe ze heet. En ook niet hoe DieVanHaar eigenlijk heet….

8 gedachten over “Zwembadmoedersbubbel

    1. Ik vind het vooral vervelend dat het er altijd zo vreselijk benauwd is… verder is het helemaal hoe leuk je het zelf maakt. Ik zeg: boek mee…!

      Like

  1. Dat is één van de leuke dingen van zwemles, vond ik. Je zit in een hele andere setting, uurtje per week, geen verplichtingen. Komen dit soort contacten soms uit.

    Like

Reacties zijn gesloten.