Tosti’s

shutterstock_765452851.jpg

Ondanks dat ik al twee keer een paar uur heb kunnen genieten van ons boshuisje en ondanks dat de grote verhuizing voorbij is valt het me toch best zwaar om alle ballen in de lucht te houden.

Werk gaat immers gewoon door. En dan wel in een strak tempo, want in het eerste kwartaal van dit jaar was de omzet immers afwezig. En daarmee ook het inkomen. Dat moet dus gecompenseerd worden met 12 maanden omzet draaien in 7 maanden tijd. Ik had weer twee offerte-aanvragen vorige week en daar werd ik blij van. Er moet immers geld verdiend worden.

Nou lopen er al een aantal andere opdrachten. Maar hee… dat ga ik makkelijk redden, dacht ik. Want ik werk geen 40 uur meer. Er zit dus meer dan genoeg rek in mijn werkweek. Toch?

En oh ja. Zwemles. Twee keer in de week, deze maand. Want diplomatraining. Dat betekent dus, dat we twee dagen achter elkaar pas om half zeven thuis aankomen. Waarna nog gekookt moet worden en gegeten, voorgelezen en een bedritueel.

Plus de afwas want geen afwasmachine.

En een rondje lopen met de hond. Niet alleen na het eten en/of de afwas maar ook ’s morgens. En aan het begin van de middag. En ’s avonds laat. En één keer minimaal een uur. Pippa wordt immers blij van bewegen.

Waarna de computer weer aan gaat want het werk is nog niet af. Twaalf maanden omzet in zeven maanden tijd, immers. Plus extra dingen. Eigenlijk wil ik ook een nieuwe zakelijke website, bijvoorbeeld en dan is er dat gave netwerkinitiatief….

En dat het ’s avonds dan alweer half negen geweest is terwijl ik “normaal” om kwart over zeven al die laptop open klap. Scheelt toch meer dan een uur.

En dat ik daar dan van baal. Want ik ben al moe en de avond-werk-sessie moet nog beginnen. En ik moet ook nog douchen. Een keer of zo.

Ook had ik er even geen rekening mee gehouden dat ik nog een oppas moest zoeken. Eén opdrachtgever wil immers graag dat ik ’s avonds….

Er was afgelopen weekend ook nog een 50-jarig huwelijk dat WijVierenHetNiet voor de tweede keer binnen een jaar alsnog wél vierden. Of ik als voorbeeldige dochter liefst een halve dag eerder wilde komen, de toespraak Het.Hoeft.Alleen.Een.Welkomstwoordje.Te.Zijn.En.Verder.Niks.Maar.De.Zoon.Van.Mijn.Broer.Deed.Het.Laatst.Wel.Erg.Leuk. wilde geven en liefst ook nog een nachtje logeren. Dus ik dééd die fokking toespraak maar kwam slechts een uur voor aanvang op het feest. Ik glimlachte tegen tantes. En we bleven niet slapen dus helaas toch weer die teleurstellende dochter. Wel waren we pas om tien uur ’s avonds thuis en dat is vér na kinderbedtijd maar eerder naar huis gaan was geen optie.

En oh ja… dagopvang regelen voor Pippa voor op de dagen waarop ik de hele dag extern ben: vorige week had ik twee van die dagen. In ons oude huis was er dan dat buurmeisje dat even met de hond ging lopen en hadden we die grote tuin maar bij ons boshuisje moet Pippa aangelijnd want geen schutting of hek… en dat vind ik maar een uurtje per dag leuk. Ze heeft nogal de neiging om om bomen heen te lopen waarna haar bewegingsvrijheid wel erg beperkt wordt……

Boodschappen worden niet bezorgd bij mijn huisje in het bos. Dus boodschappen doen. Kost tijd. Op zondagmiddag dus maar, ná het sporten en vóór de hangmatsessie. Want Ik Wil Een Hangmatsessie Voor Ik Ontplof.

Het regelen van die dagopvang voor de hond en de oppas voor Zonne kost tijd. Want ook een oppas wil je toch eerst even zien voordat je haar achterlaat met je kind. Ik wel, tenminste…

De hondenopvang nodigde me vooral uit om “even” kennis te komen maken want leuk voor de hond en dat ze dan konden kijken in welke groep Pippa het beste geplaatst kan worden. Kost tijd.

Op en neer naar de postbus is ineens een reis geworden. Kost tijd dus. Had ik eerder moeten regelen. Nu te laat. Niet klagen dus. Maar… tijd….

Naar de bakker. Kost veel meer tijd. Moet dus gepland worden bij van-of-naar-school-zwemles-speelafspraakje-bezoekaanklant.

Even snel frietjes halen. Uitgesloten. Dan maar koken. Kost tijd. Wel gezonder en goedkoper. Maar wel tijd. En meer afwas. Die met de hand gedaan moet worden. KostTijd.

De afgelopen twee weken heb ik toch zeker zes keer geluncht vóór 3 uur ’s middags. Woensdagmiddags en in het weekend is Zonne immers niet op school. Op de andere dagen was het een handje vol noten. En dóór….

Ook besloot ik na een week aarzelen dat de Sunnybus éérst sowieso wat liefde nodig moet hebben qua onderhoud en vervolgens naar een opslag gaat (Maar waar…? Zoeken… kost tijd…) en dat er een praktische auto gaat komen. Nu we in het boshuisje wonen is de fiets lang niet altijd een optie en ook als we in ons nieuwe huis in het dorp wonen: openbaar vervoer is een stuk lastiger want ver van een treinstation.

Sowieso is de toekomst van de Sunnybus in ons gezin onzeker maar daarover later meer. De keuze voor een nieuwe tweedehands auto is inmiddels gemaakt. Maar een nieuwe auto kopen kost tijd. Veel tijd. Want onderhandelen. Kost ook tijd. Proefrit. Tijd.

En het is kermis deze week. Zonne heeft al genoeg gedoe gehad van die verhuizing. Alle kinderen uit de klas gaan. Ik gun haar die kermis. Kost tijd. Ik squeeze het tussen de school en zwemles in: een uurtje. Eén uurtje maar. Vervolgens ga ik met haar in de rups en misselijk de vochtige hitte van het zwembad in. Toch maar die laptop open. Want tijd.

Mijn plan om meteen in de eerste week van september de verbouwinkjes aan ons nieuwe huis te gaan regelen is niet doorgegaan. Inmiddels is het immers alweer de 12e en gisteravond haalde ik twee zakelijke deadlines niet. Deze ochtend kan het ook niet want dan heb ik een belangrijke meeting op locatie. Een lopende opdracht dus gaat voor. En ’s middags staat de kennismaking met mijn nieuwe oppas gepland, Zonne heeft immers vrij op woensdagmiddag dus dan kan ik tóch niet echt werken. Ook wil ze dit jaar naar musical-les en de laatste mogelijkheid voor een proefles is… vanmiddag. Dus na de oppas heb ik een uur de tijd om de nieuwe tweedehands auto op te halen waarna we moeten racen naar de musicalles.

En dan zijn we vanavond weer om half zeven thuis. Moe. Terwijl die deadlines er nog liggen.

 

Nou klaag ik niet graag. Maar het is wel veel, zo allemaal. Dus nadat ik met pijn in mijn hart gisteravond mijn inspiratie-ochtend die voor morgen gepland stond heb afgezegd, heb ik die opdrachtgevers van de deadlines maar laten weten dat ’t donderdag wordt. Dan is het BSO-dag. En dan heb ik dus 20 uur in een dag. Dan gaat alles goed komen. Je zult het zien. Echt……..

 

Trouwens. Gisteren aten we tosti. Want tosti’s maken kost minder tijd dan een maaltijd koken en ze zijn vergelijkbaar ongezond met de voor mij onbereikbare frietjes. We eten morgen wel weer vitamientjes.

En die laatste tosti die wat langer in het tosti-ijzer (want ja, mijn spark-joy-wafelijzer is in een handomdraai óók een tosti-ijzer) bleef zitten. Die was niet verbrand. Die was gewoon extra knapperig en wat donker uitgevallen.

28 gedachten over “Tosti’s

 1. De afstand met het ov is inderdaad groter straks maar erg moeilijk kan ik het niet noemen om cs te bereiken. Één bus van de rand van het dorp naar cs en eentje die dwars door het dorp heen rijdt naar cs. Gezien de ligging van de wijken ten opzichte van de ‘dwars door het dorp bus’ komt dit dorp er niet echt slecht vanaf. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een auto willen voor het gemak, das ook een optie.

  Like

  1. Hoi Lily,
   Ik gun jou graag je “ik weet het beter momentje”.

   Dus bij deze. Je hebt gelijk. Ik kan best een uur en een kwartier eerder vertrekken en een uur en een kwartier later thuis aankomen wanneer ik naar mijn opdrachtgever in Almere moet met het openbaar vervoer.

   Of was het nou een uur en drie kwartier, maal twee…?

   Like

 2. en de sunny-bus houden en zo naar zwemles heb je even me-time/PC-time of nap-time in de bus tot de meid klaar is met zwemmen? fietsen kunnen ook in die bus,stukje met de bus rijden+stukje fietsen?? ik droom van een huisje dicht bij de zee het liefst in France maar in Zeeland mag ook of een leuk plekje op een stille camping voor onze “kip-je”(caravanne)rustt en vooral stilte….SVP!!!!
  heb een grootte tuin maar hoor een treinstation veel te lage vliegtuigen,aan de overzijde (in de tuin van alle overburen komt een enorme sociale woningbouw!)om 7h begint 1 van de 3 reusachtige kranen al te piepen/brullen en ook willen alle buren hun tuin zo netjes mogelijk hebben!(lees:géén enkel kruidje of beestje of blaadje)VT-wonen tuin :-(( onze buren zijn “groen”en vegy maar de tuin
  barst van nepbeestjes en verlichtings-brol etcc zucht !!
  en zorg goed voor jezelf jij moet er altijd kunnen zijn voor zonne en enkele jaren geleden sprong
  bij mij het licht uit en het duurt lang veel te lang en ik ben er nog niet !!dus als jij ook zo’n gever ben
  net zoals ik was/ben dan moet je echt leren eerst ikke en zonne dan de rest, je kunt te goed zijn ook voor anderen …
  lieve groet en dikke knuffel!
  Jezebelle
  ik ben de laatste jaren gehalveerd in kg, dan kon géén kwaad maar als de mensen je vragen of je
  K-hebt of je niet herkennen …tja ,ik schrok daarwelvan..dus zorg héél goed voor jezelf echt doen!!

  Like

  1. Over het Sunnybus-dilemma ga ik het nog wel een keertje hebben.

   Verder bedankt voor je lieve woorden! Fijn he, dat als je in de herrie woont, je een plek hebt om je terug te trekken?

   Like

 3. Tjee…als ik het alleen al lees voel ik me heel moe worden:) en herinnert mij wel aan de tijd dat onze kinderen rond dezelfde leeftijd waren met alles erop en eraan(clubjes etc etc) en huisdieren verhuizingen/verbouwingen.Weliswaar nog een papa aanwezig..maar altijd laat thuis destijds.
  Vind het super dat je dit toch allemaal in je Remy managed!

  Geliked door 1 persoon

 4. Damn vrouw! Hoe krijg je die blogs nog geschreven…
  Goed idee wel, die hangmatsessie! Fijn dat je vasthoud aan iets voor jezelf

  Misschien even loslaten op die late dagen en wat stoommaaltijden in je koelkast stapelen? En lekker verantwoord uit de bak opeten want minimaal afwas 🙈

  Wb boodschappen doen, pickup point kun je ze zelf ophalen, maar staat het wel direct klaar voor je. Kun je toch je boodschappen bestellen terwijl je in het zwembad zit ofzo.

  En lekker leuke dingen met je kind blijven doen, dat is sowieso hetgeen waar je met plezier op gaat terugkijken aan deze tijd. En een uurtje is net zo goed leuke dingen doen met je kind, hoeft echt niet de hele dag te zijn. Ik heb het niet druk en vind een uurtje ook fijner dan een hele dag hoor 💆‍♀️

  Succes de komende tijd!

  Like

 5. ah. Een gewone werkende moeder week gecombineerd (inner join) met een ik-woon-nu-in-een-ander-huis-week, plus wat murphy dingetjes. Ah, tuurlijk! Doen we!

  Gelukkig met licht aan het eind van de tunnel (oppas en auto regeldingen kosten niet eeuwig tijd).Nu hopen dat dat licht niet van een aanstormen trein (nieuw huis? al helemaal goed?) is, maar dat zal vast wel meevallen toch?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja gelukkig zijn sommige bijkomende zaken maar tijdelijk, da’s fijn! Dan kunnen we mooi op die aanstormende trein springen, want zo’n nieuw huis is namelijk ook “gewoon” heel erg leuk!!

   Like

 6. Fijn dat je het even van je af hebt geblogd, drukke periode voor je nu, maar als de (honden)oppas, auto, opslag Sunnybus geregeld zijn en je hebt donderdag 2(!) deadlines weg gewerkt waar je weer facturen voor kunt maken dan heb je wel weer heul veul bereikt! Applaus voor jezelf!
  En er komt weer een eind aan de drukte hopenlijk, straks in jullie nieuwe woning als jullie gesetteld zijn weet je je vast geen raad met alle “extra tijd over”, whahaaa!

  Geliked door 1 persoon

 7. oh dit is zo herkenbaar, incl de ouders die een andere tijdsbeleving hebben (om het positief te formuleren) en zelfs de 2 x in de week zwemles 🙂 Tosti’s lijkt me prima, vanavond wordt het bij ons friet (want om 17.30 sport het kind, geen zwemles dit keer, echt waar hoor, wie bedenkt die tijd???)

  Geliked door 1 persoon

 8. Pff het is inderdaad allemaal wel erg veel zo bij elkaar. Heel herkenbaar! Succes met alle ballen in de lucht. En soms een keer tosti’s is toch een prima oplossing. En lekker, en makkelijk en weinig afwas. Wel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die soms denkt: maar hoe dan…

  Geliked door 1 persoon

 9. Loop je jezelf niet voorbij? Want daar heeft niemand iets aan.

  Vorig jaar verhuisden wij. Het kostte geld, tijd, bloed, zweet en tranen. Naar mijn indruk hebben in zo’n verhuisjaar andere dingen er even onder te lijden. Waarschijnlijk is dat het uiteindelijk wel waard, maar tot die tijd: prioriteiten stellen. En volgens mij is werk wel belangrijk, maar staat het niet op nummer één.

  Like

  1. Wat een lieve bezorgde reactie.
   … was het maar zo makkelijk he, even niet werken… maar dat is het dus helaas niet als je enige kostwinner en ZZP-er bent…. 🙂

   Like

   1. Dat snap ik. Maar een paar van de vele opdrachten nu onderbouwd en heel beleefd afslaan, zou dat nou zo erg zijn voor de toekomst? Dan heb je dit jaar dus een iets lager inkomen, maar volgens mijn indruk kun je dat eventjes wel hebben.

    Like

 10. Dit allemaal op een rijtje zetten heeft je ook veel tijd gekost, maar die zal goed besteed zijn want nu heb je weer alles op een rijtje en van je af geschreven

  Like

  1. Haha ik zat al te wachten op een dergelijke kritische noot….. “maar als je het zo druk hebt…. waarom blog je dan nog…??!!”

   Oh my…. Ik heb tijd zàt….!!

   Like

 11. Jij precies een duizendpoot net als onze dochter…. Ik heb haar al gevraagd hoeveel uren haar dag heeft als ik hoor wat zij allemaal doet : fulltime werken, 3 jonge kinderen die allemaal meerdere hobby’s hebben en nog veel te jong zijn om alleen naar hun activiteiten te gaan (ze wonen in het hol van Pluto dus nogal ver van de bewoonde wereld), actief lid van het oudercomité, huishouden, grote sier- en moestuin onderhouden, tijd doorbrengen met de kindjes en samen leuke dingen doen, haar adminstratie in orde brengen,….. 2 jaar geleden heeft ze haar huis verbouwd en heel veel werk zelf gedaan (strippen van ganse huis, nutsleidingen vervangen, vloer en parket leggen, platte dak isoleren en nieuwe epdm erop,…..)
  Ik kan alleen maar respect opbrengen voor mensen die erin slagen om zoveel zaken te combineren en toch nog tijd hebben/maken om door te brengen met de kinderen. Chapeau….

  Geliked door 1 persoon

 12. Herkenbaar, van die periodes dat je maar geen to do lijstje maakt, want veel te deprimerend. Een lijstje met wat wel is gelukt is dan vele malen fijner. Vergeet je niet dat je minder lasten hebt, dus dat je misschien geen 12 maanden omzet meer nodig hebt, en 7 genoeg is?
  En ergens ook wel fijn te lezen dat ik niet de enige ben die zich afvraagt hoe andere mensen toch werken naast de rest van de Dingen Die Beslist Ook Moeten, Want Erg Belangrijk.

  Groetjes Puckie

  Geliked door 1 persoon

 13. 😱Uhm, ik kan eigenlijk alleen maar zeggen: wat een fantastische moeder-zakenvrouw-vrouwtje-van-alles je bent….petje af, respect en alle goeds gewenst!💪💪

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.