Een vloer, een vloer!

hardwood flooring

Na een paar hectische weken zijn alle werk-achterstanden definitief weg gewerkt; niet alleen de “spoed-en-belangrijk” – taken maar ook de “nietzospoed-en-nietzobelangrijk”. De rust is dus wat meer weergekeerd in ons leven. En wanneer Zonne over twee weken haar zwemdiploma gehaald heeft dan verdwijnen er nog twee middagvullende activiteiten van onze agenda.

Heerlijk. Meisjes van bijna zeven moeten niet vier dagen in de week een vol programma hebben, van het ochtendgloren tot het naar bed gaan. Dat was hier echter wél de situatie in de afgelopen maand, met op maandag diplomatrainingzwemles, op dinsdag de reguliere zwemles, op donderdag BSO (hoewel er dan “gewoon” buiten gespeeld wordt op een grasveld) en op vrijdag proeflessen van de musicalklas. 

In de tussentijd heb ik af en toe weer een vrije avond gehad, waardoor ik meer aan mijn rust toegekomen ben. Dat opgeteld bij een weekend zonder enige sociale of andere verplichting was heerlijk rustig. Er hoefde alleen even gepoetst, gewassen en boodschappen gedaan te worden, maar dat is natuurlijk een fluitje van een cent in een huisje van 40 vierkante meter….

De regeldingen

En gisteren was er zowaar ruimte in mijn agenda om de klussen voor in ons nieuwe huis voor te gaan bereiden. Mensen riepen vantevoren allemaal dat het me nóóit zou lukken om op een termijn van een kleine twee maanden (en die termijn werd in de afgelopen weken iedere dag een dag korter) klussers te vinden. En ik wil toch echt die vloerverwarming. En een nieuwe vloer. En een nieuwe badkamer….

Viel me dát even mee…..: na twee telefoontjes vond ik al een bedrijf dat in de eerste week van november de vloerverwarming kan installeren. Vervolgens ging ik naar een lokale aanbieder van vloeren die me vertelde dat het geen probleem was om in de tweede week van november een vloer te plaatsen.

Dus….

 • Een bedrijf vinden dat vloerverwarming kan installeren √
 • Een bedrijf vinden dat een vloer kan leggen over die nieuwe vloerverwarming  √

De voorpret

En dan komt nu de leuke voorpret….: ik kan gaan nadenken over “mijn nieuwe interieur”…!

Qua vloer gaat mijn voorkeur uit naar zogenaamd “keramisch” parket. Bij de tegelman heb ik volop de tijd genomen om over tegels te aaien die eruit zien als hout. En inderdaad: behalve dan de temperatuur voel je geen verschil. Zelfs de nerven zijn voelbaar en dat temperatuurverschil valt weg met vloerverwarming.

Ook heb ik besloten dat ik een vloer wil die verre van egaal is. Als de vloer zelf al wat kleurverschil heeft, zie je niet iedere stofje en vuiltje liggen en zo’n camouflagevloer past perfect bij mijn huishoudskills. Met hulp van Betty-De-Robotstofzuiger moet dat dan helemaal goed komen.

Maar verder twijfel ik…: een lichte vloer? Of juist wat donkerder…. Vergrijsd of juist met warme uitstraling….  Lastig hoor!

De tegelman adviseerde me om wat tegels mee te nemen zodat ik ze al op de vloer kon leggen zodat ik kon zien wat de tegel “deed” in het licht van het huis… maar goed… ik woon er nog niet….

Ik weet wél dat de achtergevel van ons nieuwe huis op het zuidoostzuiden ligt en bijna helemaal van glas is. Lichtinval genoeg, dus…….. maar aan de andere kant heb ik aan den lijve ondervonden hoe belangrijk licht in je huis is. Ik denk dus dat ik toch naar een lichte vloer neig: vergrijsd of whitewash of zo.

“Knusheid” kun je immers óók bereiken met een leuk vloerkleed en een kleur op mijn muur. En als je dat dan beu bent, koop ik een pot verf en leg ik het vloerkleed op de zolderkamer…

 

En in mijn achterhoofd broedt een plannetje om de vloer “door te leggen” naar buiten. Na overleg met de tegelman heb ik ontdekt dat daar wel wat extra dingetjes bij komen kijken, maar het idee is er… Keileuk toch, dat binnen doorloopt naar buiten?

 

Ik ga maar eens een dag of twee Pinteresten….. Leuk!

 

Jij nog ideeën? Niet dat jij persé snapt wat ik mooi vind, maar hee… misschien wél…!

 

Over mariimma

Alleenstaande moeder en ZZP-er die stukje bij beetje steeds meer financiële vrijheid ervaart.
Dit bericht werd geplaatst in dagelijksedingen, verhuizen, wonen. Bookmark de permalink .

39 reacties op Een vloer, een vloer!

 1. Het ligt natuurlijk helemaal aan je eigen smaak, maar ik heb destijds zelf gekozen voor een mooie eikenhouten kleur, en dan naturel. Omdat al mijn muren spierwit waren, zorgde dat voor meer dan genoeg licht, maar ook voor de nodige gezelligheid. Die warme uitstraling spreekt mij meer aan dan het whitewash. Bovendien vond ik het veel makkelijker om mijn meubels daarmee te combineren. In het huis van vriend ligt wel een soort whitewashachtig iets en op zich mankeert daar ook niets aan, maar ik vind het persoonlijk niet zo gezellig/warm als hout(kleur).

  Like

  • mariimma zegt:

   Hout valt af hoor. Dat is te isolerend, zelfs wanneer op papier geschikt voor een vloerverwarming….

   Of bedoel je natuurlijke houtlook?

   Like

   • Dit was dan toevallig echt hout (en prima geschikt voor vloerverwarming, mits het op een bepaalde manier verlijmd is, maar dat is niet altijd het geval en dan ben je idd de pisang), maar qua kleur zou ik dat ook het mooist vinden, in welk materiaal dan ook. Mits het een beetje echt lijkt, maar die indruk kreeg ik van jou wel.

    Like

   • MvhJ zegt:

    Ik heb m’n houten vloer zonder vloerverwarming. Ondanks alle moderne mogelijkheden werd de aanleg van vloerverwarming onder hout als onnodig en niet rendabel uitgelegd. Hout neemt kamertemperatuur aan, en so far heerlijk aan m’n voeten.

    Like

 2. Anja zegt:

  Onze onderburen hebben keramisch parket. Het huis is echt een klankkast geworden. Hout absorbeert geluid nog een beetje, dit is eigenlijk gewoon één massa. Het is zeker mooi maar belabberde akoestiek. Wij zijn voor gerecycled pvc met houtlook en nerf gegaan.

  Liked by 1 persoon

  • mariimma zegt:

   .. oh dat is wel een dingejte….
   Akoestiek. Nog niet over nagedacht…

   Like

   • Marieke zegt:

    En dat vloerkleed isoleert de vlierverwarmibg weer. Ik ben ook aan het puzzelen voor na de verbouwing. Met hond blijven die lichte kleden niet liggen en de zware isoleren dus weer… lastig lastig! En dank voor de akoustiek tip

    Like

   • puckie zegt:

    Wij hebben onlangs een akoestisch expert gesproken. Blijkt dat systeemplafond en voorzetwandje op juiste afstand van de muur het beste dempen 🙂
    Verder meubels (van stof) van bepaalde dikte en boeken (daar heb je er toch veel van?)

    Ik vind trouwens eiken-look ook erg mooi. Wij hebben het thuis ook, en het is erg licht in huis. Witte muren en wit plafond in combi met voldoende lichtinval is in ons geval licht genoeg.

    Puckie

    Like

   • mariimma zegt:

    Een systeemplafond èn voorzetswandje. Wow das wel echt veel extra gedoe……

    Like

 3. misschien op funda of pinterest wat andere huizen bekijken en dan vooral letten op de vloeren kijken wat je mooi vind ? of woonbladen of wat dan ook.. plaatjes van woonkamers 😉

  Like

 4. Leuk hè? Ik zit er ook middenin! Gisteren de kleur van de keukendeurtjes uitgezocht. Heerlijk vind ik het en ik blijk opeens toch een materialistische kant te hebben 😉 Ik heb tot mijn eigen verrassing voor vinyl gekozen. Ik moest sowieso iets dat tegen de extreme vochtigheid hier bestand is en ik vond het verrassend mooi. Wat ik heb liggen heet siver oak of zo. Inderdaad wat grijzig. Erg blij mee!

  Liked by 1 persoon

 5. anna zegt:

  Ik weet alleen iets van tuinen:). Als je tegels naar buiten laat doorlopen, moeten ze wel goed vorstbestendig zijn, anders wordt het binnen een paar jaar lelijk. En bedenk ook, of je die tegels dan in de hele tuin wil hebben (voor de eenheid) of alleen net buiten het huis?

  Like

 6. Anne J. zegt:

  Nadeel van tegels is inderdaad het geluid… dat kan je wel compenseren met dikke voerkleden, echte gordijnen etc. Ik kan zelf helemaal niet tegen hol klinkende ruimtes dus voor mij zou dat afvallen. PVC vloer niets voor je? Klinkt afschuwelijk (PVC bedoel ik), maar zag er verrrassend mooi uit toen ik daar naar keek. Uiteindelijk wordt het bij ons toch een gietvloer want PVC kan slecht tegen vocht is mij verteld.

  Like

 7. Siny zegt:

  mij Is geadviseerd met vloerverwarming geen vloerkleed te leggen.
  Wilde het ook graag met oog op het holle geluid .

  Like

 8. Vloerverwarming snap ik dat je wilt (ook goed ivm toekomst met warmtepomp). Viel bij ons af ivm houten balken (de extra post: vervang balken+ondervloer was 20k, dat was te gortig).
  Vloerverwarming zouden wij hebben gecombineerd met onze hudiige vloer: epoxy+bamboe planken die je als parket legt. Maar tegels met houtlook klinkt ook goed en mooi (onthou ik). Akoestiek is echt wel een dingetje. Ook voor onze vloer. Hebben wij opgelost met kleden aan de wand + op de vloer (die we ook hebben geisoleerd trouwens – zeker ook interessant om te regelen bij vloerverwarming. Anders stook je je arm om de aarde onder je huid lekker knus te krijgen). Ruim gordijnen hangen (liefst dikke) helpt ook om de akoestiek beter te krijgen.
  Voor mij echt essentieel, ik krijg koppijn bij serieus bezoek + slechte akoestiek. Ik weet ook niet hoe rustig je huisgenoten zijn.

  Liked by 1 persoon

 9. kniene zegt:

  Wij hebben een houtvloer, wat ik je niet aanraadt met vloerverwarming, kinderen en huisdieren. Vrienden van ons hebben onlangs een tegelvloer in houtlook aangeschaft. Ik vind de tegels er erg mooi naar hout uitzien, maar wat mij tegenviel waren de naden. Ik persoonlijk vind dat heel erg lelijk, maar misschien heb je daar ook nog keus in qua kleur en breedte?

  Like

 10. Famke zegt:

  Hier een keramische tegelvloer in gang, woonkamer, keuken en bijkeuken met vloerverwarming. Bevalt geweldig goed met kinderen, katten en hond. Van hol geluid heb ik totaal geen last maar dat kan persoonlijk zijn. Alleen is die van ons wat lichter en haart de hond nogal dus ik stofzuig war vaak.

  Like

 11. Anne zegt:

  WIj hebben tegels (gewone antraciet, geen houtlook). Geen enkel probleem met de akoestiek. En nooit iets gehoord over dat er kleed niet zou kunnen met vloerverming.
  Qua vloer is mijn persoonlijke smaak om een niet te ‘gele/bruine’ vloer te kiezen, maar iets met een wit-achtige gloed. Wij hebben boven wel hout en dat is wit-eiken. Neutraal, maar wel warm. Kan je de komende 20 jaar nog alle kanten op met interieur en aan kleding.

  Liked by 1 persoon

 12. Wieteke zegt:

  Heeft ze haar C-diploma dan over 2 weken?
  Pas dan zijn ze veilig in het zwembad. A alleen volstaat echt niet.

  A en B is het absolute minimum willen ze in een eenvoudig bad zonder glijbanen etc zich kunnen redden.

  Voor buitenwater is zwemvaardigheid nog beter. Ik zie echt een groot verschil tussen mijn dochter en haar halfzussen die alleen het ABC hebben en dochter met het zweemvaardigheidsprogramma. Dochter kan ik alleen laten de half zusjes niet.

  Like

 13. Famke zegt:

  Hier een keramische tegelvloer in gang, woonkamer, keuken en bijkeuken met vloerverwarming. Bevalt geweldig goed met kinderen, katten en hond. Van hol geluid heb ik totaal geen last maar dat kan persoonlijk zijn. Alleen is die van ons wat lichter en haart de hond nogal dus ik stofzuig wat vaak:)

  Liked by 1 persoon

 14. Greet zegt:

  Ik heb geen goed beeld bij keramisch parket,klinkt als nephout. Als ik nog eens een vloer laat leggen wordt het van natuurstenen flagstones, leisteen.
  Geen hokjesverdeling op de vloer, maar dat grillige van flagstones. Leisteen is niet glimmend en glad, juist wat hobbelig, je ziet er niet elk pluisje op.Verkrijgbaar in meer tinten grijs.(en vast ook zandkleurig enzo)
  Natuursteen kan je laten impregneren , dat houdt vlekken tegen, wat zeker in de keuken fijn is. Het kan ook mooi op het terras. Het kan gecombineerd met vloerverwarming.
  En ja, hol klinken kan je tegengaan met een kleed op de muur, en op de vloer, dikke gordijnen(altijd goed ivm isolatie)

  Veel succes met uitzoeken!

  Liked by 1 persoon

 15. Saralien zegt:

  Ah, leuk, interieur ideeen en nieuwe vloeren. Helemaal goed idee dat naar buiten door leggen! Zou ik doen.

  Liked by 1 persoon

 16. martine zegt:

  Is een kurken vloer geen optie ? Isoleert goed maar kan perfect gecombineerd worden met vloerverwarming, allerhande mogelijke uitvoeringen en kleuren, geen problemen met akoestiek. Google eens op “Santana”

  Liked by 1 persoon

 17. Siebrie zegt:

  Denk je eraan om voor het hondje een plekje zonder vloerverwarming te houden?

  Like

 18. Ano zegt:

  Vrienden van ons hebben pvc eikenmotief in v-graad. Ik heb hetzelfde nogniet gezien, het schijnt erg mooi te zijn.helemaal niet plasticachtig. Een ander heeft dunne bamboevloer met vloerverwarming, zag er erg mooi uit. Stel met marmoleum zag er ook mooi uit, zij kampen wel met klachten van buren overakoestiek.
  Succes met kiezen!

  Like

 19. Margreet zegt:

  Wij hebben tegels op de vloerverwarming, antracietachtig. Je ziet elke haar erop liggen, dus ik zou het niet adviseren. We hebben gewoon 2 kleden liggen om op te spelen. Met de tegels gaan de broeken en leggings wel veel sneller kapot dan met vloerbedekking heb ik gemerkt. Maar ja, wel lekker warm!

  Like

 20. Marja Ortan zegt:

  Wij hebben ook een huiskamer met vloerverwarming en een harde vloer. Akoestisch gezien zeker geen succes! Ik zou er nooit meer voor kiezen.

  Liked by 1 persoon

 21. Pingback: Zondagskind | Struikelen

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s