Een vloer, een badkamer… of later dan.. .. misschien…

Gerelateerde afbeeldingAfbeeldingsresultaat voor zweedse badkamerAfbeeldingsresultaat voor marokkaanse badkamer

Toen ik in de afgelopen maanden aan mensen vertelde dat ik toch wel wat wilde gaan laten opknappen aan ons nieuwe huis, zag ik steevast bezorgde gezichten.

De klusbedrijven beleven gouden tijden op het moment. Dat betekent dus dat het niet goedkoop is om ze in te huren en dat het maar de vraag is of ze mijn huis kunnen inplannen op het moment dat het mij het beste schikt.

Dat niet iedereen zich bewust lijkt te zijn van hoe lastig dat op het moment is, merkte ik al uit reacties van mensen op mijn eerdere blogartikelen. Heel begrijpelijk dat je niet beseft dat wat jij zegt of adviseert niet echt realistisch is, wanneer je niet zelf een klusbedrijf hebt of bijvoorbeeld in deze drukke tijden óók probeert om je woning te verbeteren. De praktijk is op het moment gewoon veel weerbastiger dan de theorie.

Gelukkig heb ik ook veel reacties en tips gehad – en niet alleen via dit blog – waar ik veel aan heb!

In de tussentijd plan ik rustig door. Die convectorput laten verwijderen is dus een grote tegenvaller maar inmiddels lijk ik contact te hebben met een bedrijf dat vloerverwarming aanleggen en convectorput verwijderen wèl ziet als één opdracht. Superfijn… en nu maar hopen dat dit bedrijf niet pas in januari tijd heeft….. ik wacht de offerte inclusief convectorputgedoe nog af. En ik houd rekening met langere droogtijden dan dat ik eerder dacht.

Inmiddels heb ik ook ontdekt dat de huidige vloer niet zomaar verwijderd is. Ook dáár moet dus een bedrijfje voor ingeschakeld worden. We puzzelen dus rustig door met de planning. En in de tussentijd heb ik mooi de tijd om aan het idee te wennen dat we nog een maand langer in een tijdelijke woning moeten afwachten tot we het huis betrekken. Vóór kerstmis, is nu mijn nieuwe streven. Dat is dus precies die maand langer….

Toch geen nieuwe badkamer. Voorlopig dan.

De grootste veer die ik echter gelaten heb is het laten vervangen van de badkamer, en dat terwijl die badkamer eigenlijk van alle ruimtes het meeste aan vervanging toe is.

Echter, het blijkt gewoon té lastig te zijn om op de termijn die ik in gedachten had, alle werkzaamheden te regelen. Levertijd is prima haalbaar, maar installateurs en tegelzetters roepen “januari”.

Een mooi voordeel van dit uitstel is dan wél weer, dat ik de tijd kan nemen om een goed en fijn klusbedrijf te nemen en goed na te denken over hoe onze perfecte badkamer eruit ziet. Ik kan de uitdaging aangaan om er niet te veel geld tegenaan te smijten, wat bij meer haast meer secundair wordt, immers.

En het nadenken over hoe die ideale badkamer eruit gaat zien: Blauwe marokkaanse sferen? Strak zwartwit? Neutraal en saaiig (nee dus)? Knalgroen? Skandinavisch minimalistisch?
Dit soort keuzes maken is toch wat makkelijker wanneer je er dagelijks een tijdje in staat. Ik heb bijvoorbeeld geen idee of het wel gaat werken om de handdoeken in de gangkast op te bergen, waardoor “veel bergruimte in de badkamer” overbodig wordt. Ook ben ik nog niet echt geïnspireerd wat betreft hoe die badkamer er dan uit moet gaan zien. Ik heb in de afgelopen maand wel een paar keer in een showroom rondgeneusd, maar krijg “er geen gevoel bij”. Ik vind alle badkamers in zo’n showroom saai, fantasieloos en onpersoonlijk. Blijkbaar is “saai en pràktisch” in de mode, op het moment…. En een inloopdouche, die ook.

Een saaie neutrale badkamer is leuk en aardig voor huurwoningen. Maar ik wil een badkamer met “pezzesssh”. “Jamaarwatnoualsjejejhuiswilverkopenendenieuwebewonersvindthemnietmooi?!” . Tja. Ik ga géén huis inrichten als showroom om eventuele kopers – voor – over – zus – en – zoveel – jaar te pleasen. Ik wil er zelf blij van worden. Liefst iedere ochtend. Tijdens het tandenpoetsen.

Eerst maar eens daar wonen dus. En dan in het voorjaar een keertje een weekje in een vakantiehuisje of op locatie werken terwijl het “grove werk” van de badkamer gedaan wordt. In de tussentijd kan ik nu de volle focus bij alleen-maar-de-vloer-van-de-begane-grond houden.

Dat is eigenlijk helemaal niet zo erg.

14 gedachten over “Een vloer, een badkamer… of later dan.. .. misschien…

 1. Oe lastige allemaal! In ons huis zat een prachtige groene met bruine bloemetjes badkamer…en ook veel schimmels enzo…Maar even goed schoonmaken en we konden fris douchen. Na een paar maand hebben wij onze badkamer laten doen, toen wisten we hoe we het wilden hebben. Alles is omgelegd, we douchen nu op een andere plek, de wasbak hangt elders en de radiator hangt ook weer op een andere plek. Via pinterest had ik veel ideetjes opgedaan en vanalles wat toch ons eigen gemaakt…Succes met alles uitzoeken!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ook hier 6 klusbedrijven moeten bellen en 2 maanden moeten wachten voordat de kapotte tegels in de badkamer worden vervangen. Zelf zou ik vooral voor comfortabel en makkelijk schoon te houden kiezen. Design doet mij niet zo veel voor dat half uurtje per dag, maar smaken verschillen, anders zou het maar een saaie bedoening worden.

  Like

  1. 6 maar…?!

   😉

   (ik heb er de afgelopen twee weken bijna dagelijks zes gebeld..)

   Comfortabel en makkelijk schoon is prima hoor. Knalgroen maakt overigens net zo makkelijk schoon als saaibeige….

   Like

 3. Je moet een woonblog gaan beginnen, met allemaal van die schitterende foto’s van miet te betalen en verre van prkatische oplossingen 🙂 Ik kom kijken en mezelf verlekkeren!
  En ja ik heb het ook gehoord, dat de klusbedrijven nogal goed in het werk zitten de laatste tijd. Ook wel eens anders geweest. Maar wat in het vat zit verzuurt niet? Het is allemaal nogal veel werk om álles pico belle te willen hebben per direct.

  Geliked door 1 persoon

 4. Neem de tijd voor de grote aanpassingen.

  1 tip gooi pas je oude badkamer weg als je de nieuwe in huis hebt. Wij hadden een bestelling van een badkamer die telkens uitgesteld werd qua levering…iets met een vertraagd schip uit indonesie ofzo.. Uiteindelijk maar bij de gamma een tijdelijk goedkoop wastafeltje en douche aangeschaft voor de duur van bijna 2 maanden…ruim over de telkens beloofde levertijd

  Geliked door 1 persoon

 5. Een voordeel bij een nadeel…langer de tijd om bezig te zijn met de voorbereidingen van de badkamer: langere voorpret! Succes met de keuzes die je gaat maken.

  Voor het huis waarin we nu wonen hebben we alles van te voren uitgezocht en laten installeren voordat we erin gingen. Dat moest ook, omdat het een echte bouwval was. Maar dat kon ook omdat we in een huurhuis woonden en we alle tijd konden nemen voordat we erin konden. Ik was hier heel blij mee (ook omdat onze dochter 4 weken na onze verhuizing onverwachts veel te vroeg werd geboren). Dat had het voordeel dat het huis helemaal af was, al zouden we achteraf de keuken wel aan de andere muur hebben geplaatst en de stopcontacten in de badkamer anders hadden geplaatst.

  Op 15 oktober is de overdracht van ons nieuwe huis. Dit huis is in een prima staat en wij gaan er een week later dan ook zo in, er wordt alleen schoongemaakt. Er zijn al een paar kleine dingen die ik vrij snel wil doen: de kleine koelkast vervangen voor een grotere en een badkamermeubel in de badkamer (want daar staat nu een losse kast die de huidige eigenaren meenemen). De vloer is niet mijn smaak en zal moeten worden geïsoleerd en mijn kantoor en de garage moeten worden opgeknapt, maar dat doen we wel als we erin zitten. Ben benieuwd wat er nog meer allemaal gedaan moet worden en wanneer we dit dan gaan/kunnen doen en hoe me dit bevalt!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ja ga vooral voor wat je mooi vindt! En wat je ook langere tijd mooi vindt! Het heeft zeker voordelen om er de tijd voor te nemen.
  Dan kun je ook nadenken over locaties van stopcontacten enzo..

  Geliked door 1 persoon

 7. Het komt wel (niet vanzelf, maar toch). Beter dat het naar je zin is dan dat je je de komende jaren elke dag ergert. Je hebt al een ergerhuis gehad en nu is het tijd voor een huis waar jullie graag zijn.

  Voor wat betreft de vloer, je keuze zal vast al gemaakt zijn, maar toch nog even een aanvulling op een eerdere reactie over PVC vs. hout.
  In één van die huizen is er lekkage geweest. De vloer trekt behoorlijk krom en het is maar de vraag of die drie jaar oude vloer wel kan blijven…. Nog weer een puntje voor PVC, dan was je klaar geweest met een dweilsessie.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ah, niet overheen gelezen, maar ik dacht dat dat wel kon (alleen niet met alle houtsoorten en diktes), maar ik zal mij onthouden van verdere tips aangezien ik er sowieso geen verstand van heb ;).

    Succes met de keuzes!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.