Psst… elfen bestaan gewoon wél….

20181007_1900317469207315443012882.jpg

Nog een dikke week en dan ben jij zeven jaar oud. En gezien de drukke agenda van al die Kinderen Van Tegenwoordig, die blijkbaar óók tijdens de herfstvakantie gewoon doorgaat, vierden wij je kinderfeestje dit weekend al.

Vorig jaar maakte ik namelijk de fout om het op een doordeweekse dag te willen vieren. Na de zoveelste afmelding werd het feestje vervolgens twee keer opnieuw gepland en tenslotte geannuleerd. Ik beloofde jou dat we het dan wel in het voorjaar zouden vieren en vervolgens vergaten we het allebei zo’n beetje. Inmiddels heb ik het in mijn agenda gezet en ken ik de regels die in dit dorp van toepassing zijn: vantevoren alles checken en regelen via de whatsapp en daarná pas uitnodigingen tekenen en uitdelen.

Dat ging dus helemaal goed en ik wilde er voor jou een onvergetelijk feestje van maken.

Het was het eerste kinderfeestje waar ik echt over nagedacht heb. Toen jij vijf werd vierden we het voor de eerste keer. Lekker simpel: na school met zijn allen naar de speeltuin met taart en appelsap.

20181006_1127471197041159204100367.jpg

Deze keer hadden we een Programma. Nadat jullie je slagroomsoesjes prachtig versierd hadden, mocht jij je enveloppe met runen erop open maken: een brief op rijm, over de speurtocht die door de elfen was uitgezet. En hoewel niemand in elfen gelooft natuurlijk (behalve jij en ik maar daar ga ik verder niets over vertellen, want dat is allemaal heel erg geheim), werd er toch heel hard gewerkt aan alle opdrachten. Toen we de koekjes vonden die de elfen in ruil voor de door ons verzamelde en geofferde kastanjes hadden neergelegd, wisten twee meiden zéker dat ze daar al gekeken hadden. Dat klopt natuurlijk. Elfen zijn snel en stil, zó snel en stil dat je ze alleen in je ooghoeken kunt zien. Bovendien gaan ze op in hun omgeving.

We picknickten bij het uitzichtpunt met krentenbollen, belegde broodjes, een fruitsalade, komkommer en worteltjes en vervolgens speelden we in de stralende zon verstoppertje. Jullie deden een wedstrijdje wie de steen het verste in het water kon gooien en net zoals iedereen die ik naar deze magische plek meeneem, vonden ook jouw vriendinnetjes overal geheimzinnige aanwijzingen en “resten van een oude cultuur”. De elfen natuurlijk maar dat gelooft niemand. Toch…?!

De raadsels over paddenstoelen, bomen en herfst werden vlot opgelost. Voor de zekerheid werden alle antwoorden heel hard geroepen zodat de elfen die niet bestaan – of toch wel… zag ik daar wat… zag jij het óók? – de antwoorden konden horen.

En opnieuw werd op miraculeuze wijze een schat aan ons gegeven op een plek waar tijdens het verstoppertje spelen nog niets lag, zeker weten….

De speurtocht ging verder en toen we thuis aan kwamen gingen we met de giften van elven aan de slag en we maakten prachtige droomvangers: iedere gast haar eigen unieke exemplaar.

20181006_154719659541568549266827.jpg

Ja. Het was een fantastisch feestje. En vandaag hadden we een pyjamadagje met de hele dag door lekkere verwennerijtjes zoals een stroopwafel, appeltjes met kaneel uit de magnetron, nootjes en gepofte zelfgevonden kastanjes – heel gek, ik vond er tijdens een rondje met Pippa een hele stapel…. –  terwijl ik de tijd die ik kwijt geraakt was in alle voorbereidingen goed door alsnog dat rapport af te ronden terwijl jij met je cadeautjes speelde.

10 gedachten over “Psst… elfen bestaan gewoon wél….

 1. Gefeliciteerd met je dochter! Zeven alweer…, sjonge! Leuk hoe feestjes en dergelijke ook veranderen met de leeftijd mee.

  Fijn dat het zo leuk was!

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat klinkt (en ziet eruit!) als een prachtig feestje! Ik begrijp wel dat er tegenwoordig heel wat meer bij komt kijken qua regelwerk dan vroeger.. Dan was het gewoon uitnodigen en eigenlijk kon vrijwel iedereen wel op bijvoorbeeld een woensdagmiddag…

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een tof feestje! Bij ons zijn de meest geslaagde feestjes ook die partijtjes waar wel wel veel moeite maar niet zozeer massa’s tijd in staken. Dit jaar wordt het een combi: voor de een een feestje op de IJzertijdboerderij (geheel uitbesteed dus maar wel Heel Erg Zijn Ding en uiteindelijk best sober – want veel zelf doen) en de ander een kookfeestje (heel veel zelf doen, heel erg zijn ding maar niet helemaal (of helemaal niet, vrees ik) suikervrij en verantwoord. Maar hoe cool: een stuk of 8 8-jarigen die een 5 gangendiner voor zichzelf maken)

  Geliked door 1 persoon

  1. Voor dit feestje was het voorbereiden van de speurtocht wel redelijk tijdrovend. Maar ik ben een vrij nonchalante moeder en gastvrouw die niet perse erg perfectionistisch is. Die picknick was bijvoorbeeld zó voorbereid. Alles de avond tevoren en met bolderkar en picknick-kleed en al buiten neergezet. En gehoopt dat er geen marter of eekhoorn zou langskomen…. 😉

   Like

   1. Het hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn inderdaad. Wij hadden voor een superheldenfeestje ooit alle spelletjes – op weg naar Superheldendom – zelf bedacht en gemaakt. Dat koste enorm veel tijd. Maar het was het heel erg waard, superleuk. De spelletjes hebben we nog 🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.