Een dure maand

Eerst even een goed nieuwtje: Zonne en ik gingen gisteren naar zo’n blauw-met-gele winkel om naar bedden te kijken en we kochten niets.

We gingen namelijk alleen kijken. Zonne heeft namelijk geen bed meer sinds onze verhuizing. Nou is dat niet z’n ramp want ze slaapt toch altijd in mijn bed want die zou nou toch alleen maar in de opslag staan. Maar op een dag moet ’t kind toch echt wel weer een bed. Voordat ze 16 is of zo….

Dat nieuwe bed, daarvan gingen we dus de “mogelijkheden verkennen” in die bekende winkel. Nadat ze jarenlang in lelijke afdankertjes sliep wil ik namelijk een goednieuw bed voor haar kopen. En ook een nieuw matras en een nieuw dekbed met een nieuwe overtrek. Nieuwfrisfijn. Omdat ze zelf zo lief, fris en fijn is…..

Woonshoppen en niets kopen

We gingen dus naar die winkel, we keken naar bedden en kinderkamers en vervolgens ging zij een uurtje spelen in de kinderhoek terwijl ik ontdekte dat ik in diezelfde winkel primaprima een badkamer zou kunnen bestellen. Ik had een betere klik met de badkamers daarzo dan met de veel duurdere “allemaal grijs of beige met inloopdouche en hangend toilet” – badkamers. En dan is het nog veel goedkoper ook. Kwestie van leuke tegels erbij en ik heb een primaprima unieke badkamer. Marrokaanse stijl of Grieks, psychedelisch of Portugees. Daar kan ik nog een paar maandjes over nadenken.

Het goede nieuws was dat ik er niets kocht. Ik raakte geïnspireerd, maakte foto’s van heel veel leuke “eventueeltjes” voor in ons nieuwe huis en we aten er vega gehaktballetjes met twee soorten saus maar ik kocht er zelfs niet van die lekkere snoepjes of die hele leuke woonaccessoire.

Soms gaat consuminderen vanzelf.

Schoenen schoenen schoenen

Verder gaf ik de afgelopen week (te) veel geld uit. Gewoon omdat het kon, omdat ik even geen zin had in verantwoord gedoe, om te vieren dat ik weer inkomen heb,

Ik kocht ETF’s nadat de beurs dipte Maar Verder Time Ik De Markt Niet….

Maar goed. ETF’s bijkopen dat mag. Ik wil immers een passief inkomen opbouwen en dan moet je je geld voor je laten werken.

Maar… nadat ik voor de zoveelste keer een hele dag met lichte tegenzin op mijn gympen-die-echt-letterlijk-al-25-jaar-meegaan-en-inmiddels-niet-alleen-erg-studentikoos-zijn-voor-een-vrouw-van-zekere-leeftijd-maar-ook-steeds-meer-gaten-kregen liep, kocht ik nieuwe. In een winkel waar alleen maar goedkope schoenen te koop zijn. En ik kocht ook Echt Hele Leuke enkellaarsjes. Pas bij de kassa bleek dat ik het voor elkaar had gekregen om de allerduurste schoenen van de winkel te kopen, want ik keek niet naar de prijs terwijl ik ze overwoog. Dat is best uitzonderlijk, dat ik zonder naar de prijs te kijken naar de kassa loop. Maar de schoenen waren al afgepiept. Ik kon niet meer terug. Echt niet…….

Ik gooide de oude gympen meteen weg, wat voor mij vrij nieuw gedrag is: mijn innerlijke eekhoorn (welke reageerder verwoordde dat nou zo mooi?) vond dat namelijk erg zonde. Mijn sokken raakten immers nog (net) niet de grond als ik ze aan had, dus zonde om weg te gooien, toch…

En vervolgens mocht Zonne ook Echte Laarzen. Ze is al zeven en had nog nooit echte laarzen gehad, behalve dan voor de regen. En die nog prima passende schoenen van vorige winter, met geheel kale neuzen, kon ik ineens niet meer aanzien. Dus nu heeft ze Echte Grote Meiden Laarzen.

Omdat ze jarig is….

En dan was mijn elfenkind de afgelopen week jarig en dat vierden we: met een kinderfeestje dat we weliswaar gewoon in het bos om ons heen vierden met een speurtocht, maar er werd ook gepicknickt en geknutseld en dat was niet gratis.

En het feestje voor de grote mensen vierden we onder andere met “uit lunchen gaan”. Ik koos voor mezelf: ik kan niet echt genieten van meer-dan-vier-mensen-tegelijkertijd-op-visite. Ik vergeet altijd dat één persoon nog geen koffie heeft en dat er foto’s gemaakt moeten worden en waar de taartschep ligt. En dat er altijd die éne persoon is die “echte koffiemelk” in de koffie wil, iets wat ik nooit in huis heb en altijd als ik zo’n visitemiddagje heb is ineens het wc-papier op….

Ook gingen we de stad in om in het kader van haar verjaardag oorbellen te schieten en voordat ik het wist kocht ik voor haar twee voorleesboeken (want Harry Potter deel 1 was prima, maar de vervolgdelen zijn toch een beetje te eng). En ook dit jaar vierden we haar verjaardag met een uitje, naar de dierentuin dit keer. Daar kochten we níet allerlei vreselijk commerciële souvenirs maar wel was ik te lui om een zelfgemaakte lunch mee te nemen, dus gaf ik een kapitaal uit aan het eten in één van de vele eet-plekken. En ik kocht een koffie. Plus een ijsje voor ’t kind.

Ik kocht behalve die boeken en de oorbellen nog meer cadeautjes voor haar. Iets meer dan dat de bedoeling was. Ondanks dat ik weet dat zij nog steeds totaal niet bezig is met hoe duur een cadeau wel niet is en ze dus ook prima tevreden was geweest met één cadeau van vijf euro. Alleen die oorbellen waren al genoeg geweest. Eigenlijk……

Omdenken: wat kocht ik niet?

Ik kocht niet het internet leeg en om heel eerlijk te zijn was dat eigenlijk alleen maar omdat ik op het moment niet echt een bezorgadres heb. Ik deed boodschappen voor maar 40 euro en liet de sushi staan en daarmee verdiende ik eenvijfde van de prijs van die leuke-maar-eigenlijk-overbodige-enkellaarsjes voor mezelf weer terug. En ik gaf weliswaar geld uit tijdens dat middagje shoppen èn dat dierentuinbezoek, máár normaal gaan we altijd op vakantie naar Frankrijk in de herfstvakantie: benzinekosten, campingkosten, lekkere dingetjes voor in de avond, etcetera.

Eigenlijk gaf ik dus veel minder geld uit dan anders in oktober, eigenlijk ben ik dus heel goed bezig geweest, deze maand…!

11 gedachten over “Een dure maand

 1. Leuk dat je ook voor een gekleurde badkamer gaat.
  In mijn vorige huis had ik een badmeubel in zwart maar knalrode fronten en aparte vorm wastafel. Geweldig vond ik hem, dat kostte me de meeste moeite om afscheid van te nemen. De rest was wel rustig van kleur maar wel een mooie rand op 1.70 hoogte die ook weer een baan naar beneden had. Naar die rand en de gewone tegels heb ik lang gezocht.

  Geliked door 1 persoon

 2. haha, dat geld terugverdienen, dat kan ik ook zo goed. En drie keer mijn verjaardagsgeld uitgeven, want hé, dat had ik anders van mijn eigen geld ook gekocht dus nu mag ik nog…. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Niets kopen bij de blauwgele winkel vind ik echt een prestatie! Overigens kan ik me dat niet permitteren. Die winkel is zo’n 90 km rijden en dat kost me heen en terug 11,50 aan brandstof. Zonde om dan niks te kopen! 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Als je nu toch wat nieuws wil kopen voor die kleine qua bed/matras. Kijk dan eens naar een biologisch matras (rete duur, maar wel beter voor je gezondheid aangezien er geen chemische stoffen in zitten die je lekker elke avond kan inademen). Wij waren voor €600 klaar voor onze mini-me (is wel een grote mensen bed matras trouwens).

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.