Deze week

Voor mij is het heel gewoon om in iedere schoolvakantie weg te gaan. In ons ouwe huis was ik immers liever zo weinig mogelijk en eigenlijk gold dat ook voor de twee woningen die ik daarvóór bewoonde. Behalve zeven jaar geleden, toen Zonne op een prachtige zondagmiddag van de herfstvakantie geboren werd, was ik in de afgelopen 20 jaar dus gewoon altijd in Frankrijk, in de herfstvakantie. Aan het klimmen. Ik heb daarvan genoten en ik kijk uit naar een volgende keer.

Vorig jaar bleven we voor het eerst thuis en ondanks dat dat toen tegenviel en ik me voornam dat we dit jaar wél weg zouden gaan, bleven we ook dit jaar thuis. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen: dan is alle onrust rondom de verhuizingen voorbij. 

Maar dit jaar bleven we thuis. We wonen immers al in het bos, we hoeven er niet meer naartoe. Er is geen burengerucht of donker huis om van weg te vluchten. Wel was er bij ons beide behoefte aan rust. Zonne had veel mama-honger” en bij haar zitten de tranen dit jaar wat hoger dan wat voor haar normaal is. Ons vorige boshuisje dat toch wel een beetje aanvoelde als een hotelkamer heeft haar geen goed gedaan en de periode daarvoor: een drukke zomervakantie en wonen in een half ingepakt huis, ook niet.

We bleven dus thuis. We lazen boeken, maakten lange wandelingen, keken filmpjes. We knuffelden en stoeiden. We kletsten, dansten, knutselden en fietsten. We stookten vuurtjes in onze kachel en zochten herfstschatten. We gingen een dagje geocachen en – op De Verjaardag – naar de dierentuin. Ik haakte en ik breide en Zonne maakte armbandjes en speelde met haar elfen.

Ik voelde me Valhalla, deze week. Maar dan met iets minder kinderen…. 

Best een lekker gevoel.

 

Ja. Het was een prima herfstweek.

Over mariimma

Alleenstaande moeder en ZZP-er die stukje bij beetje steeds meer financiële vrijheid ervaart.
Dit bericht werd geplaatst in buiten, consuminderen, dagelijksedingen, genieten, hondenleven, minimalisme, ontstressen, remember2018, Samen-doen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Deze week

 1. Line zegt:

  Dat klinkt inderdaad als een goede week! Met heerlijk herfstweer en het verkleurende bos.

  Like

 2. Min of Meer zegt:

  Dat wordt een nieuwe uitdrukking denk ik, je als Valhalla voelen. 😊
  Maar klinkt heerlijk!

  Liked by 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s