Een herfstweekend

20181005_0912423922808342850938434.jpg

Het weer slaat om, het is fullblown herfst. Voor het eerst sinds mei of zo, regent het af en toe en wij wonen dus nog steeds zomaar in een bos, waar we, nu de herfst toch echt begonnen is, gewoon al ons derde seizoen meemaken. Want “Indian Summer” is óók gewoon een jaargetijde… toch?!

En dan gaat dit weekend ook nog eens de wintertijd in, tijd van de lange avonden. Ik ga het dus niet hebben over die discussie wintertijd versus zomertijd en of het al dan niet een goed idee is om dat uur-de-klok-verzetten afgeschaft moet worden of niet. Ik kijk gewoon uit naar die langere avonden. Wij hebben namelijk een houtkacheltje. Voor het eerst in mijn leven. En dat is leuk. 

Eigenlijk heb ik diep in mijn hart al besloten dat ik ooit zo’n ding wil in ons nieuwe huis. Maar er zit nu nog niks. Het is maar de vraag of die soortvanschoorsteen geschikt is voor een kachel. En tis slecht voor het milieu en zo…. tja….

Maar jongens… wat is het leuk, zo’n kachel………..

Ondertussen regent het nu zo af en toe en dat is weer eens wat anders. Pippa wil rennen en spelen – tot haar grote frustratie want ze heeft nog twee dagen huisarrest van de dokter en daarna mag ze vijf minuutjes wandelen. Ze is allang weer vergeten dat ze een paar dagen geleden nog twee dagen lang voor pampus lag.

Voor ons ligt een lang weekend met géén plannen. We gaan de herfst beleven. En u snapt natuurlijk óók wel dat het verkleinen van de foto bovenaan dit verhaaltje geen optie was….

Het laatste weekend waarin er geen plannen zijn tot halverwege december, gok ik zo. Want komende woensdag is de overdracht van ons nieuwe huis en vanaf dat moment gaat er geschilderd en geklust worden en zijn er nog tal van sociale verplichtingen. Ook moeten er nog vier rapporten geschreven worden en ga ik voor een paar groepen staan. Genoeg te doen, dus.

Ik ga overigens alléén de leuke klusjes doen, natuurlijk. Bij het rotwerk ga ik wel staan toekijken. Ik kijk er erg naar uit en ondertussen wonen we nog een maandje in het bos.

Ik ga het missen!

19 gedachten over “Een herfstweekend

 1. Een houtkachel: ik zeg doen als het in je nieuwe huis mogelijk is. Wat een genot, wat een festijn. Heerlijk om samen een ‘vuurtje te stoken’. Over herinneringen maken gesproken: mijn dochter is blij dat we nu weer kunnen vuurtje stoken en gaat met een boekje op een schapenvachtje (waarschijnlijk ook niet milieu bewust, maar
  ook oh zo lekker) ervoor liggen. Een houtkachel was de enige eis die ik had voor een nieuw klein huisje buiten de grote stad. En nog steeds erg erg bij mee.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hey Tom. Het meest milieuonvriendelijk wat je sowieso kunt doen is kinderen krijgen. Hoe meer, hoe erger. Hoe denk jij daarover?
  😉

  Like

  1. Daarom hebben wij geen kinderen, nee grapje!
   In principe klopt het wel, de wereldbevolking groeit in 2040 naar 10 miljard, dus das wel een grote belasting voor het milieu!
   Maar goed zolang Verstappen en kornuiten nog rondjes blijven scheuren moeten we fijn kinderen blijven krijgen en lekker je houtkacheltje laten branden!
   Het is allemaal nog heel tegenstrijdig, aan één kant wil ze alles voor het milieu doen en aan de andere kant doen ze er eigenlijk niks aan.

   Like

   1. Tja het blijft lastig…. iets wat je heel graag wil, toch niet doen omdat het slecht voor het milieu is… zo heeft ieder zijn ding: vervuilende vliegreizen, toch maar de auto pakken als het regent, kleding zonder “milieulabel”, vlees eten…

    Tja….

    Geliked door 1 persoon

   2. Tja electrische auto’s zijn goed, maar zolang 80% van de stroom nog milieu onvriendelijk wordt opgewekt heeft het ook geen zin!
    Hier heeft de auto met de mooie zomer 6 maanden stil gestaan, we hebben electrische fietsen 😉

    Like

   3. Ah dus die Thailand foto’s zijn nep?¿

    Ik vraag me af wat slechter voor het milieu is, eens per jaar met het vliegtuig of het hele jaar een x aantal kilometer rijden met de auto.

    Ik werk thuis, dus voor mij is dat laatste gelukkig niet van toepassing. En die vliegreisjes die ik in mijn leven deed zijn op 1 hand te tellen…

    Geliked door 1 persoon

 3. Wij hebben al zo’n 28 jaar een speksteenkachel, een heerlijke warmste. ’s Avonds om 22.00 gaat het laatste blok erop en de volgende ochtend om 11.00 is het nog heerlijk warm in de woonkamer Alleen als het streng vriest hebben wij de CV aan zodat de leidingen niet bevriezen.

  Like

   1. Een goeie houtkachel is ook niet milieu-onvriendelijk hè….
    (Dwz hoog-rendement met zo goed mogelijke verbranding). De ene kachel is de andere niet.

    Leuk hoor zo’n kachel.

    Geliked door 1 persoon

   2. Dat sommige houtkachels niet milieu onvriendelijk zijn, zijn allemaal verkooppraatjes!
    Hout verbranden is altijd milieu onvriendelijk!

    Like

 4. Dat snap ik helemaal als je thuis werkt en nog een klein meisje thuis:)
  Voor ons is dit onderdeel van onze gezamenlijke vrijetijds invulling..we proberen veel zelf te doen en hebben de tijd
  en geen kids meer thuis. Zien dit ook als hobby..van niets iets helemaal naar je eigen zin maken. (Plus we zijn ervaren klussers dat scheelt:)

  Like

 5. Spannend hoor!
  Wij zijn momenteel aan t klussen en genieten van ons nieuwe oude huisje.
  Eind vd maand november gaan we over en begin december de officiele overdracht.
  Ik denk dan nog een jaartje voor de klussen die nu bewust blijven liggen. Volgend jaar uitbouwen en plaatsen nieuwe keuken, tuinaanpassing etc..
  Maar zoals ik al schreef , we genieten met volle teugen van alles..

  Like

  1. Oh daar moet ik dus niet aan dénken, om een jaar (of langer?!) in een verbouwing te moeten wonen….

   Maar dat komt ook omdat ik thuis werk. Dan zit je dus letterlijk in de herrie. Ik heb dat al twee keer meegemaakt en wil het daar graag bij laten… 🙂

   Like

 6. Ja ben ook gek oo de houtkachel, die nu alleen nog in mijn dromen in dit huis zit.. milieu en gedoe enzo houdt me tegen. Maar als je het kan betalen & toch gaat klussen… dan is het wel een mooie kans!

  Like

 7. Blij worden van een houtkacheltje, en dan twijfelen of je er één neemt. Joh, doen. Meteen bij het begin inplannen.
  Genieten van een houtkacheltje is als één van de slingers die je zelf ophangt in het leven.

  Geliked door 1 persoon

 8. Tja het is even wennen aan de herfst en afscheid nemen van deze mooie lange zomer 🍂
  De verwarming is hier nog niet aangeweest, als de zon maar een beetje schijnt warmt het hier nog lekker op, kijken hoe lang we dat vol kunnen houden.
  Spannend nog een paar dagen voor de overdracht, hier is het in december 4 jaar geleden dat we verhuisd zijn. En het is hier heerlijk rustig wonen.
  Succes komende week!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.