Een nieuwe les in jongleren….

balls-1464306-1280x960.jpg

Een deel van mijn werk is dat ik regelmatig voor groepen sta. Meestal regel ik dat zelf: ik zorg dat er deelnemers zijn, regel de locatie, zorg voor versnaperingen enzovoorts.

Soms zijn er redenen om werving en regelwerk niet door mij te laten doen en het is inmiddels eerder regel dan uitzondering dat degene die dat dan overneemt, erachter komt dat dat toch moeilijker is dan verwacht.

Die zeven groepsbijeenkomsten die vorige week en deze week zouden plaatsvinden, dat werden er dus nog maar drie en het aantal deelnemers per groepsbijeenkomst is ook wat naar beneden bijgesteld.

Eigenlijk komt het me helemaal niet zo slecht uit dat ’t er wat minder zijn geworden. Voor mij is dit specifieke onderdeel van mijn werk, namelijk werken op locaties door heel Nederland, toch wel regelmatig een uitdaging: vaak de bijeenkomsten ’s avonds of in de late middag plaats; precies díe momenten waarop ik als alleenstaande moeder vaak loop te schipperen.

En dan weet ik ook meteen weer waarom het tòch handiger dat ik die meetings zelf inplan. Wanneer ik het helemaal zelf regel, overkomt me namelijk niet dat me pas drie dagen van tevoren verteld wordt dat één van de meetings tot kwart over vijf duurt. Op een locatie met een reistijd – zonder file – van een dik uur… en dat terwijl de naschoolse opvang in dit dorp  helaas niet tot zeven uur, maar tot zes uur open is….

Duss……

… vroeg ik gisteravond aan twee moeders of Zonne na de BSO met hen mee naar huis mocht, tot ik haar op zou kunnen halen….

…. en beide moeders zeiden nee….

… heb ik weer een nieuwe jongleer-uitdaging….

 

…. dus zoek ik nog even verder… komt goed… komt goed…. komt goed….

16 gedachten over “Een nieuwe les in jongleren….

 1. Ik kreeg van de moeder-van-vriendinnetje vaak een sneer als werkende moeder terwijl zij de thuisblijfmoeder was waar-ik-dan-maar-weer (eens per half jaar ofzo) een beroep op deed.
  Ik hoorde laatst dat ze gaat scheiden, maar geen inkomsten heeft, geen inschrijving voor huurwoning en geen carrière-perspectief… en hoewel ik dat (als ook-gescheiden) heel sneu vind, dacht ik ook stiekem: daar sta je dan met je sneren. Had je het maar gehad…

  Zou fijn zijn als je vlakbij je nieuwe huis een leuke pubermeid kon vinden die regelmatig de zorg van Zonne op zich kon nemen. Zou voor jou een stuk meer rust geven.

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar had ik er inderdaad drie van in ons vorige huis, van die pubermeiden (waarvan twee jongens:-) ).

   En ik ga dat zeker ook voor elkaar krijgen in ons nieuwe huis. Eén van de redenen waarom ik ondanks het genieten van ons boshuisje, toch ook wel uitkijk naar dat nieuwe huis!

   Like

 2. En het is ook nee als zonne zou blijven logeren? Hier bleven vriendjes van s. soms gewoon eten en logeren als bleek dat een ouder kind pas om 9 uur kon komen halen. Was voor iedereen makkelijker en kinderen blij met een logeerpartijtje.

  Like

  1. … tja de (eerste en) laatste keer dat ik dat probeerde, vorig jaar, werd het wel een beetje al te gezellig tijdens het logeerpartijtje: de dametjes wilden niet gaan slapen. Dat werd vervolgens zo smakelijk verteld op het schoolplein met daarbij de afsluitende opmerking “dus dat gaan we maar niet meer doen!” dat ik dat niet meer durf te vragen…

   (terwijl ik eerlijk gezegd eigenlijk vooral dacht dat mij dat niet was overkomen, dat twee zesjarigen tot 10 uur ’s avonds zouden liggen keten terwijl het de volgende dag weer een schooldag was, ik had dan al lang ingegrepen)

   Geliked door 1 persoon

   1. Wat kunnen sommige ouders toch moeilijk doen! Dat gebeurde hier ook wel. Een keer waarschuwen, tweede keer eigen kind bij ons op de slaapkamer en loge in kamer van S. Hoe moeilijk kan het zijn.

    Geliked door 1 persoon

   2. … tja… ik heb me er allang bij neergelegd dat ik blijkbaar wat laconieker en gemakkelijker ben daarin dan wat hier de cultuur is. Dat is overigens niet alleen op deze school zo maar ook op Zonnes oude school. Ik hoop dat het met de jaren beter wordt, dat ouders dan wat meer leren los te laten.

    Maar FIJN dat jij je hier ook over verbaast. Je gaat je afvragen of jij wel normaal bent….

    Like

   3. Moeders (en vaders) die veel tijd&Energie hebben, kunnen zich veroorloven meegaand te zijn. Ik merkte ook dat ik strenger was (moest zijn), omdat er bij mij gewoon meer moest gebeuren.
    Dat maakte me enerzijds flexibeler denkend (Oh, kan ook zo, of we nemen het even daar bij mee), aan de andere kant strenger als iets over-de-grens ging (waarbij ik geloof ik meer nadacht over wat ik nu belangrijke grenzen vond en waar ik energie aan wilde besteden).

    Like

 3. Oei.. Kan me voorstellen dat je dat inderdaad dan liever zelf regelt. Dan heb je wat meer invloed op de tijd, maar trek je dus duidelijk ook wat vollere zalen dan wanneer zo’n bedrijf het zelf doet. Dat lijkt me inderdaad wel behoorlijk pittig als alleenstaande moeder.. Je hebt zeker geen opa’s/oma’s/tantes oid van Zonne in de buurt wonen, die misschien even zouden kunnen bijspringen?

  Like

  1. Nee helaas niet in de buurt. Wat dat betreft is familie inderdaad wel fijn, want in theorie roept iedereen dat ik vooral moet laten weten wanneer ik hulp nodig heb, maar in de praktijk is “nee” dan toch wel erg snel gezegd. “Want anders gaat mijn kind een kwartier later naar bed dan anders en dat is toch wel lastig nu de klok ook nog net verzet is en zo aan het einde van de week”.

   Yeah right. En dat mensen dan vervolgens een maand later doodleuk opnieuw zeggen dat ik het vooral moet zeggen als ik een keertje hulp nodig heb. Laat maar lekker!

   De oplossing is overigens voorhanden hoor: wanneer we weer “in de bewoonde wereld wonen” is een oppas wat makkelijker gevonden.

   Like

Reacties zijn gesloten.