De wondere wereld van verf

pantone-1241379-1278x589

Vandaag ga ik naar de notaris en daarna gaat het loos: binnen een paar (werk-)dagen gaat de vloer eruit, die put dicht, vloerverwarming erin, vloer dichtgesmeerd.

Daarna is het wachten.

w.a.c.h.t.e.n. tot de vloer d.r.o.o.g. is…..

En hoe lang dat duurt valt nog niet helemaal te voorspellen….. dat ligt aan het weer en zo. Ik bof dus weer eens: de temperatuur overdag blijft boven de 10 graden, volgende week. En dat het in de tweede helft van de week misschien gaat regenen… nou… die voorspelling gaat vast nog wel veranderen….

In tegenstelling tot de verhuizing uit ons oude huis, waarbij ik eigenlijk vooral bezig was met rotklusjes en weggooien, zie ik heel erg naar deze nieuwe verhuizing uit. Alle zooi is al weg, immers. Het uitpakken wordt dus een feestje.

Het borrelt: 

Zonne wil een discokamer met lila muren. Of toch een junglekamer met groene muren. Of een safarikamer met kaki muren. Ze wil een discolamp, een wittetijgerfotomuur, een vogel in een kooitje. Ze wil knuffelkussens en een logeerbed.

Vooralsnog hebben we alleen een bed gekozen voor haar kamertje en ze had al een kast en ik bestelde als verrassing een mega wittetijgerposter voor haar. Dat schiet dus al lekker op qua inrichting.

En dan de huiskamer. De muren wil ik in Pale Oak – Silver Strand – Dignity Blue – Almond Kiss – Clary Sage Green – Rosewater Pink –  Rookwood Jade – Macaroon Yellow – Magnolia Pink – Pearl Grey of toch maar Alaskan Fog.

Of misschien dat ik morgen weer een andere kleur bedenk…

En dan hebben we dus gewoon nog een zolder, een overloop, míjn slaapkamer en een zolderkamer. Veelsteveelruimte voor ons tweetjes eigenlijk maar kleinere huizen zijn er dus eigenlijk niet in ’t dorp en – nu klink ik verwend, ik weet het – ik vind wonen in een flat toch wel erg onnatuurlijk voor een mensch.

Eén keuze is gemaakt, trouwens: er is maar één plek waar mijn hele grote Zweedse kledingkast – met – schuifdeuren past: in het kleine kamertje. De dames krijgen dus een walkincloset. Precies datgene waarvan ik altijd riep dat ik dat niet snapte: Een Kamer Alleen Voor Het Opslaan Van Spullen……..
Een excuus is dat we deze kast – in tegenstelling tot in ons ouwe huis – gaan delen.

Maar dan nog…..

Anyway. We hebben dus heel veel tijd om het huis te schilderen en op die ene kamer moet nog een vloertje gelegd worden en dat ga ik gewoon zelf doen. Ook de verhuisdatum is geprikt, trouwens: zo ongeveer halverwege de maand zodat ik genoeg tijd heb om doosjes uit te pakken terwijl wij ondertussen nog gewoon lekker in ons boshuisje wonen.

 

Ik heb er heel veel zin in om er iets van te maken.

15 gedachten over “De wondere wereld van verf

 1. ik heb voor Gelders Blauw gekozen voor de muren waar schilderijen op komen.. en verder wit.. helder wit.. een licht huis ik word daar zo opgewekt van

  Like

 2. ja! kleur!! ik word altijd zo droef van die hollandse spierwitte muren… proper voor een ziekenhuis, maar mijn leefruimten mogen lekker veel kleur hebben (en geven). We hebben vooral ook werk gemaakt van de ‘tussenruimtes’ als hal, overloop, trap. Juist omdat je daar nooit bent, alleen maar langskomt is het zo fijn om daar een vrolijke boel van te maken. En nee, het is hier geen kermis of snoepwinkel. Wel een fijn, warm, gezellig, kleurrijk huis.
  Smaken verschillen, dat weet ik, maar witte muren ‘opvrolijken’… is dat niet soort van toegeven dat witte muren een huis kil maken? 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Huur bij de bouwmarkt een industriële droger. Deze haalt heel veel vocht uit het huis weg. Toen mijn ouders een aanbouw lieten plaatsen, zo’ n 4 jaar geleden, kregen ze van de installateur deze tip. In een weekeinde tijd haalde deze maar liefst 8 emmers water uit de lucht. Voor de vloer en het stucwerk maakte dit niets uit. De droogtijd, in november, werd er iets korter door. Maar het leefklimaat in huis was daardoor vele malen beter. Na dat weekeinde zijn ze overgegaan op een gewone luchtontvochtiger.

  Geliked door 1 persoon

 4. Voorpret, gevolgd door klussen, gevolgd door moe thuiskomen en dan nog (kuch, gezond)moeten eten. Plan wat flinke pannen soep of stamppot in, dan kan je opwarmen, eten, klaar.
  Ikzelf maak in zo’n klusperiode ook nog wel gebruik van wegwerpsoepbakjes. Ja vreselijk voor de natuur(er zijn ook duurzame bakjes op basis van papier,palmblad of maisspul) maar afwassen zie ik dan gewoon écht niet zitten..

  Geliked door 1 persoon

 5. Veel kleuren waar ik nog nooit van gehoord had 😉
  Hier is alles wit, op één muur na, die was al blauw/grijs toen ik hier kwam wonen en vond ik wel mooi.
  Ik heb de boel gekleurd met de meubels.
  Succes met de overdracht en het klussen!

  https://flic.kr/p/r9Ar7r

  Like

 6. Heel veel geluk gewenst in de nieuwe woning, en succes bij het maken van keuzes en opknappen/inrichten. Ik heb voor de afwisseling altijd 1 muur in een sterk afwijkende kleur (de meest door de zon verlichte muur maak ik vaak wat donkerder, nu donkerrood waarbij de rust kenia-wit is). Maar als je al te veel keuzes hebt, moet je dat vooral geen goed idee vinden 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. Ha heel herkenbaar al die kleuren..in die fase zitten wij ook nu. Ik denk dat ik voor honey ga bij 1 muur in de woonkamer waarbij ik weet dat die met een dagje zo weer een andere kleur kan krijgen zonder teveel gedoe:)
  Blijft altijd een gokje haha

  Like

 8. Theoretisch kan je natuurlijk gewoon de huidge kleur laten, dat is de industrieel look.
  Of alle kleuren in verschillende strepen op de muur, ook heel erg gestyled.

  Want denken hoe je dat over 3 jaar ziet, dat is wel erg lastig. Hoe kun je nu weten hoe Zonne zich ontwikkeld, en wat jij dan doet?

  Like

Reacties zijn gesloten.