Stom en leuk

lamp-1523123-1280x960

Het stomste en het leukste van single zijn is dat je alles zelf moet doen. Dat is natuurlijk niet helemaal waar want je hebt ook familie en vrienden. Maar als je dus niet zo goed bent in hulp vragen, zoals ondergetekende, dan doe je toch méér zelf wanneer je single bent dan wanneer je een vaste relatie hebt en samenwoont.

Vaak vind ik dat stom, bijvoorbeeld wanneer ik mezelf terugvind op een trapje met een schroevendraaier in mijn hand, een paar schroefjes tussen de lippen en een lamp in lamme armen van het omhoog houden. En dat die blauwe draad dan niet in dat kroonsteentje wil. En dat ik eigenlijk vind dat ik te weinig verstand heb van lampen ophangen maar dat is een smoesje want het is echt een heel simpel klusje. En eigenlijk vind ik ook dat ik er te onhandig voor ben maar ik ben helemaal niet zo onhandig, dat is ook een smoesje om iets niet te hoeven doen.

Als ik nu een man had, had ik die twee smoesjes schaamteloos ingezet. Maar nu ik géén man heb, heb ik gewoon die lamp opgehangen. En het internet is ook aangesloten.

Ik vind dat dus heel stom, dat ik dat dan toch “allemaal zelf moet doen”.

Ik vind het dan wel weer heel leuk dat ik het zelf gedaan heb.

Als het af is, hè.

Dan pas.

 

 

20 gedachten over “Stom en leuk

 1. Hahaha, zo herkenbaar. Als het eenmaal af is ben je supertrots, maar als je bezig bent….. Gisteren had ik dat met de deur. Vriend is een weekje weg en de binnendeuren moeten geschilderd. Dus deuren uit de scharnieren gehaald, ging goed, tot de derde deur waar één van de pinnen muurvast zat. Na een uur vloeken uiteindelijk gelukt en ja toen was ik wel even extra trots. Inmiddels drie deuren prachtig glad geschilderd, nieuwe handgrepen besteld. En nu maar hopen dat alles goed droog is, zodat ik zaterdag alles weer op kan hangen. Leuke verrassing voor m’n vriend als hij thuis komt 🙂

  Vind het wel erg leuk om nieuwe dingen te kunnen. Afgelopen 8 maanden ons huis verbouwd en veel zelf gedaan. Daardoor ontzettend veel geleerd, idd met Youtube en wat zoeken en proberen kan je ineens heel veel. En dat vind ik dan wel weer ontzettend stoer van mezelf.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja, inderdaad leuk als het af is. Ik ga ook altijd zo vloeken van die klusjes als ze niet direct lukken ( of niet snel genoeg gaan). Op het gênante af.

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel herkenbaar, ik ben ook al jaren single en als er klusjes gedaan moeten worden dan probeer ik altijd eerst of ik het zelf kan en oh wat voelt het goed als het lukt. Maar toch denken nog veel mensen dat klussen alleen voor mannen weggelegd is. Zo kocht ik een tijdje terug een boormachine en vroeg voor de zekerheid of ik er ook mee kon schroeven, ja hoor zei de dame bij de kassa, goed dat je het nog even vraagt, je wil niet de verkeerde weggeven. Huh? weggeven? Hij is voor mij hoor. O, ja dat kan natuurlijk ook zei ze toen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Toen ik net gescheiden was heb ik samen met dochter van 14 een nieuwe thermostaat voor de CV geplaatst, we waren er best trots op en ik vond het een goed voorbeeld voor haar. Gewoon zelf doen. Toen was er nog geen internet maar de handleiding goed lezen werkt ook

  Geliked door 1 persoon

 5. Toch fijn als je het wel allemaal zelf kan.
  Ik ben een man en doe het dus ook zelf en dat gaat ook wel eens mis, maar als het is gelukt hebt ik het toch mooi zelf gedaan 😉
  Maar soms is het wel handig als je vier handen zou hebben 😆

  Geliked door 1 persoon

 6. Goed van je hoor!
  Ik heb een man met 2 rechterhanden waar ik ook veel van geleerd heb. Klussen doen we samen. Waarbij ik het complete schuur/plamuur en verven doe. Ook niet te beroerd om te schroeven en timneren zoals gips platen vastzetten etc. Maar ekectriciteit en water dingen doe ik niet..gewoon omdat ik dat niet fijn vind. En stroomgeralteerde zaken eng vindt. En gisteren oude verwarmingsplaten er af gehaald en vergeten dat ene stomme kraantje in kelder dicht te draaien, 1 groot waterballet t leek wel de waterval van Niagra…:)
  En zo leren we elke dag weer ook het nieuwe oude huisje

  Geliked door 1 persoon

  1. Ohja en Stucen hebben we wel opgegeven dat doen we echt niet zelf (meer)..das zo’n vak apart. Bij ons leek het wel een opkomende Tsunami:)
   Dat besteden we echt uit aan een professional

   Geliked door 1 persoon

 7. Kan me dat zo voorstellen…. ik roep bij de stomste dingen om hulp, gelukkig is er dan hier een man innuis die best handig is. Ik pleit altijd voor techniek/huis&tuin lessen op school. In plaats van kunst&cultuur, of tekenen ofzo, leer ze ook eens een band te plakken en een lamp te vervangen of wat je ook maar straks tegenkomt in het eigen huishouden? Moet toch met een uurtje per week te doen zijn.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja dat zou echt gaaf zijn!! Dat de kinderen les krijgen in klussen van hun moeder, dan ben je zo’n gaaf rolmodel… zeker wanneer je dan laat zien dat je het zelf ook allemaal nog niet zo goed kan en dat doorzetten helpt, en grapjes maken wanneer het effe mislukt ook…

    I love it!

    Geliked door 1 persoon

 8. Ik heb een man met twee linkerhanden. Bij het simpelste klusje wil hij “iemand laten komen”. Dat vind ik dan weer zonde van het geld (of mijn eer te na, of allebei, weet niet zo goed wat ik er van vind). Dus doe ik alle klusjes zelf. Gister een piepende wasmachine bevrijd van een prop in de afvoer (dank zij youtube). Ik baal soms wel omdat het andere plannen in de war schopt, want zo’n klus moet dan redelijk acuut, maar ben eigenlijk altijd erg trots als iets gelukt is. Geniet van dat gevoel van zelfredzaamheid. Gun dat mijn man eigenlijk ook maar hij is niet overtuigd….

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.