Meevallers en tegenvallers.

De verhuiswagens zijn weg en de opslag is leeg. 

We zijn verhuisd. 

Er is niets kapot gegaan. Het verhuizen ging ook sneller dan de vorige keer, toen alles naar de opslag moest. Toen waren er ook maar drie mannen, deze keer waren ze met zijn vieren. Toen hadden ze één minivrachtwagentje bij zich waar ze twee keer mee moesten rijden. Nu hadden ze er daar twee van. Toen gingen ze een uur lunchen, nu was die pauze korter. 

Om drie uur was alles over. En toen waren we er ook achter dat de roldeurkastjes die ik bedacht had voor op zolder, voor een soort knieschot-oplossing, niet door het trapgat pasten. En ook de tafel voor op zolder niet. Ook heb ik ontdekt dat die grote kledingkast tóch niet past in het kleine slaapkamertje. De muren zijn te laag of de kast is te hoog,  kiest u zelf maar.

De roldeurkasten gaan dus naar de berging, het stellingkastje voor de berging gaat weg en de tafel die niet naar boven kan en de te hoge kast staan gratis af te halen op marktplaats. Voor de kast had ik gisteren acht belangstellenden en morgen wordt hij opgehaald. 

Ook zijn er drie van de acht beddepoten van mijn tweepersoonsbed kwijt. De vorige verhuizers (eentje is blijkbaar inmiddels ontslagen) deden er vijf in een doos, de andere drie zijn onvindbaar. De verhuizers van gisteren waren ervan overtuigd dat ik ze vast nog ergens ga tegenkomen. We gaan het meemaken……

Het beste nieuws is echter dat deze tweede verhuizing géén stress kostte. Het was eigenlijk best saai: mijn taak was dirigeren van meubels naar kamers. Ondertussen slackte ik wat totdat ik bedacht dat ik net zo goed al gewoon de keuken kon inruimen. 

Er valt dus niet zo heel veel uit te pakken vandaag, zo zonder kasten. 

Vandaag moeten we dus stante pede op zoek naar een nieuwe kast, eentje die past. En komend weekend… komend weekend komen de hulptroepen. Dan gaat het helemaal goed komen met het nieuwe huis!

7 gedachten over “Meevallers en tegenvallers.

 1. Fijn hoor dat je nu echt verhuisd bent.
  Succes verder met het uitpakken en inrichten en het ontspullen.
  Kan straks de kerstboom erin:)

  Geliked door 1 persoon

 2. Verhuizen zonder stress, heerlijk. Neem uw bed op en wandel. Mijn ervaring is dat de overbodige spulletjes het meeste tijd kosten. De keuken en werkkamer zijn zo ingeruimd, maar wat moet je met al die prullen en troep? Schilderijtjes, lampen, beeldjes, dozen vol met dingetjes en prulletjes: die kosten tijd en vreten energie. Dus dat jij van te voren al enorm had opgeruimd, betaalt zich nu uit.

  Geliked door 1 persoon

  1. En het grappige is dus dat ik bijna zeker weet dat er nóg wat zooi naar de kringloop gaat, de komende tijd. Dat is het voordeel van wanneer je je gehele inventaris een tijd in de opslag hebt…!

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja klopt. Ik had al die jaren dat ik in het buitenland zat spullen bij mijn moeder staan. Het terugkrijgen daarvan was zo demotiverend; ik heb bijna alles ongezien weggedaan.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.