We zijn thuis.

20181122_1936568997732005132052650.jpg

Eigenlijk was vandaag mijn hele dag vol met zakelijke afspraken. Nadat ik dagenlang kasten en bedden in elkaar gezet had, moest er weer gewerkt worden.

Maar toen werd die éne afspraak in de Randstad geannuleerd. En de andere was veel dichterbij waardoor ik ineens tijd had. Tijd om wat kleine puntjes op de “i” te zetten. Tijd om de inhoud van de koelkast én de diepvries van ’t ene naar het andere adres over te hevelen: van ons huisje in het bos naar het nieuwe huis in dorp.

Ik zette gisteren al het bed van Zonne in elkaar. Plus haar nieuwe “knutseltafel” waar ze de rest van haar leven mee kan doen en ook een bureaustoel. Met kussentje. En ik maakte haar bed op met een echte witte tijger – dekbedovertrek. Ze wil immers dierenbeschermer worden later en de witte tijger is een bedreigde diersoort: haar lievelingsdier.

Voor Zonne is de verhuizing en het tijdelijk wonen in het bos weliswaar zowel avontuurlijk als knus, maar ook best zwaar geweest. Voor mij is het belangrijk dat ze haar nieuwe kamer leuk vindt en dat ze zich er thuis voelt.

Vandaag kocht ik voor het eerst van mijn leven nieuwe hoofdkussens en vroeg me – ook voor het eerst in mijn leven – af hoe ik eigenlijk tot vandaag aan hoofdkussens kwam. Waarschijnlijk weggevertjes of zo… nooit over nagedacht. Ze waren dun en vergeeld en muffig, nu heb ik maarliefst zes nieuwe exemplaren.

Ik hing nog een cruciaal lampje op. Pakte toiletspullen in en ook de etensbakjes van hond en poes. Plus de hondenmand, kattenbak.

Ik ving de poes.

En daar gingen we. Naar ons nieuwe huis.

De huiskamer is nog niet echt gezellig en als je in mijn slaapkamer kijkt, dan moet je gewoon die éne richting op kijken. We hebben een klerenkamer (nee dat ga ik dus echt níet een walk in closet noemen!). En Zonnes kamer is al echt heel gezellig.

 

Hier slapen wij vannacht. In ons nieuwe huis. Ik drink een theetje en luister naar muziek. En zometeen ga ik gewoon al lekker mijn bed in. Met  gewoon nóg een theetje erbij want die zet je in een wip als je een kokendheetwaterkraan hebt. En met een goed boek. En een stuk chocola.

De poes loopt rond alsof ze hier al maanden woont. De hond ligt te chillen. Zonne ging zojuist met stralende oogjes naar haar nieuwe bed.

 

 

Is het hier eens even een feestje!

 

29 gedachten over “We zijn thuis.

 1. Ach wat heerlijk, geniet van jullie nieuwe huis/thuis, het wordt, denk ik, steeds meer “eigen” met alles wat er wordt gedaan en wat jij zelf doet!

  En mevrouw A.M. Schoonhoven-Groet heeft duidelijk wat te verwerken, ik hoop dat zij er over kan praten met haar kind, ze benoemt wel “haar eerste (en enige) kleinkind” met “geboortedatum” en dat klinkt alsof zij het er moeilijk mee heeft. Wellicht niet de handigste manier om hier haar frustratie te uiten, maar het helpt ook niet/brengt niets, om haar dan weer te bekritiseren. “Vind ik”, dus dat is dan weer mijn persoonlijke opvatting, leven en laten leven, who cares, trek het je niet zo persoonlijk aan.
  Fijn weekend verder! 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Van een huis een thuis maken dat is een gave. Volgens mij hebben jij en Zonne alles bij de hand om dat waar te maken. Pret in je ogen, een hond en een kat en heel veel liefde voor elkaar. Wat wil een mens nog meer?

  Geliked door 1 persoon

 3. Heerlijk, ik kan me helemaal voorstellen dat je je op je plekje voelt. Ook al is het nog niet af. Dat komt allemaal wel 🙂 – Hoop dat je lekker geslapen hebt!
  (Ps. en zure oma’s moeten we maar gewoon links laten liggen…)

  Geliked door 1 persoon

 4. Schiet al aardig op! Ben benieuwd welke van de kleurstalen gaat winnen, ik stem voor een van de groentinten in de hoek. Staat volgens mij heel stijlvol bij je bank en stoelen

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat leuk om te lezen! Mooie bank ook…staat hier ook te pronken. En ik zie dat je er nog niet uit bent met de kleur op de muur? 😉 Wij hebben early dew van flexa, staat de bank erg mooi voor…
  Succes met alles verder een plekje geven!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Mooi om te lezen dat je het nieuwe huis nu al thuis noemt. Een plek om mooie nieuwe herinneringen te gaan creeren. Heel veel plezier en geluk samen Thuis.

  Puckie

  Geliked door 1 persoon

 7. Ga niet eens op de inhoud in……’Zonne’…..Wàt een bespottelijke naam……
  Zul je toch mee opgescheept zijn……net als mijn (eerste en enige) kleinkind(28/9)…die hebben ze ‘Puck’ genoemd….onbegrijpelijk…..

  Like

   1. Ja maar, ja maar, Mariimma (je echte naam natuurlijk, wat suf), je moet natuurlijk ook niet de echte naam van je dochter in je blog gebruiken. Oh wacht …. 😂🤣
    Hmm, bedenk me trouwens net dat de ironische en sarcastische reacties waarschijnlijk aan mevrouw Schoonhoven-Groet (dat ze haar naam niet verandert heeft, daar was ze niet voor afhankelijk van haar ouders) niet besteed zijn, want ze neemt alles waarschijnlijk ietwat te serieus.

    Geliked door 1 persoon

  1. Zo heet ze niet echt maar ik vind het een prachtige naam!
   Puck vind ik ook lief en leuk.
   Wat jammer dat u openlijk uitspreekt dat u de naam van uw kleindochter niet mooi vindt. Dat had u toch ook voor u kunnen houden? Het meiske zal het niet fijn vinden dat oma haar naam niet mooi vindt..

   Geliked door 1 persoon

  2. Aldus een vrouw met zodanig bespottelijke voornamen dat ze enkel de initialen durft te gebruiken…
   Ga inderdaad maar niet op de inhoud in, oppervlakkige beleefdheid is duidelijk al een brug te ver. En sterkte aan je kleinkind, het zal nodig zijn.

   Geliked door 1 persoon

   1. je kan via de website van het sinterklaasjournaal een mailtje sturen naar sinterklaas. Kan je mooi even de verhuizing doorgeven. De mailmogelijkheid heeft hier al een aantal keren zorg weggenomen.
    Fijn dat jullie over zijn en dat Zonne zo blij is met haar kamer!

    Geliked door 1 persoon

  1. HAha nee was ’t maar zo. Het zijn roldeurkasten die niet door het trapgat pasten (waren voor de zolder bedoeld) en daarachter een raam.

   De roldeurkasten gaan morgen naar de kringloop.

   Like

Reacties zijn gesloten.