De maandag na zwarte vrijdag

Clearance Sale text

Helaas is het niet aan mij voorbij gegaan.

Afgelopen vrijdag was het zwarte vrijdag.

Dat betekent zo veel als dat winkels roepen dat ze vanalles verkopen tegen Betere Prijzen Dan Ooit.

En zo links en rechts hoorde en las ik dat mensen zo al hun wensenlijstje hadden. Ze gingen hun slag slaan. Niet dat ze zich lieten verleiden, natuurlijk. Nee man wat denk je wel. Zo zijn ze niet. Nee ze hadden al langer iets op het oog en hebben gewacht tot Die Geweldige Aanbieding.

En nu is het maandag. De spullen zijn gekocht. Als ik het tevoren zo las zijn er vooral veel gadets gekocht.

Spullen die je vertellen wat voor weer het wordt, wanneer je daarnaar vraagt. En geweldige hoofdtelefoons die je helpen om je af te sluiten van de wereld. Een ding waarmee je overal op internet kan en waarmee je ook kunt bellen en die snel, hip en handig is maar duizend euro kost. Een printertje op zakformaat. Een horloge dat je een seintje geeft wanneer je op die telefoon van duizend euro moet kijken omdat je een berichtje hebt ontvangen. Een zonnebril waar een camera in verwerkt zit.

 

Wat ik me dan dus afvraag….

Heeft die aanschaf je leven verrijkt? Heeft het je gelukkiger gemaakt? Maakt het je blij, oprecht blij? Ben je er een beter mens door geworden. Of is je leven er door veranderd? Is de kwaliteit van je leven verhoogd?

 

Ikzelf kocht vrijdag niks. Ik heb alles immers al.

En vanmorgen ging ik gewoon wandelen met mijn hond zonder dat ik tevoren naar het weerbericht geluisterd had via mijn digitale PA. Het is november en het regent niet. Ik had dat helemaal zelf ontdekt.

Mijn telefoon – met – berichtjes – en – toegang – tot – het – wereldwijde – web bleef thuis. Ik had geen hoofdtelefoon op. Ik luisterde naar de stilte van het bos. En inmiddels ben ik weer thuis en tik ik dit stukje. Yep… ik ben weer actief op het www.

 

En zometeen ga ik maar weer wat doosjes uitpakken.

 

Ik wens jou een fijne dag vandaag!

24 gedachten over “De maandag na zwarte vrijdag

 1. BF op zaterdag: 20% korting op het assortiment van een jeanswinkel, en 20% +15% bij een schoenwinkel. 2 paar schoenen voor 75 euro en 3 merkjeans voor 140.

  Heeft die aanschaf je leven verrijkt? Neuh.
  Heeft het je gelukkiger gemaakt? Geluk zit niet in een beetje korting op aankopen.
  Maakt het je blij, oprecht blij? Ja, vind het echt wel leuk dat ik ongeveer 75 euro bespaard heb.
  Ben je er een beter mens door geworden. Nee.
  Of is je leven er door veranderd? Ja, ik krijg geen commentaar op versleten schoenen, of een spijkerbroek met een scheur er in (ook al is dat mode) 🙂
  Is de kwaliteit van je leven verhoogd? Nee, alleen die van mijn kleding.

  Kortom: ik ben het grotendeels met je eens, al profiteer ik graag van wat korting als het nodig is. Maar ik denk dat we die korting het hele jaar dus te veel betalen.

  Like

 2. Wij hebben een nieuwe tv gekocht. Enorm blij mee. Daar hebben we serieus mee gewacht tot een goede aanbieding, ook op de dag zelf scheelt het hoe laat je bestelt.

  Ik heb me ook laten verleiden door de 20% korting op de Shabbies die ik anders te duur vind, maar helaas bleken ze me niet te passen. Wel mooie laarzen hoor! Nu doe ik maar met het paar dat ik al voor het vierde jaar achter elkaar draag…

  Like

 3. Ik heb wel wat gekocht met BF korting maar dat was toeval. Ik kocht namelijk nieuwe schoenen, Ecco’s, met 25 % korting. De schoenen waren hard nodig want mijn oude Ecco’s zijn niet meer waterdicht na drie jaar vrijwel continue gebruik. Er vallen gaten in de zolen.
  En ik kocht nieuwe wandelschoenen bij de ANWB, met bijna 60% korting. Want ook mijn wandelschoenen zijn zo versleten dat de brokken uit de zolen vallen. En dat loopt niet zo fijn. Dus ja, ik was toch wel blij met die kortingen op dit moment.

  Like

 4. Ik heb wel iets gekocht: foto-kerstkaarten voor de helft van het geld. Niet nodig, maar gewoon voor de leuk. Dat wilde ik al tijden eens doen 🙂

  Dusss het gigantische bedrag van 10 euro uitgegeven.

  Like

 5. Wel dingen die noodzakelijk waren voor ons huis..bij de bouwmarkt:)..met korting 20%.
  Dat was wel voor nu en later wel even fijn.

  Like

 6. Ik was een weekje in Nederland en was toch al van plan om onderbroeken te kopen, nu had ik ze met 25 procent korting en dat scheelde best veel, ik ben blij met mijn aankoop!

  Like

 7. Fotoboek gemaakt van vakantie. Stond al op de planning. De vriendin met wie ik op vakantie ga en ik willen ieder zo’n boek, dus dat tikt lekker aan. En met 30% korting was dat op een totaalbedrag van bijna € 150,00 best prettig.

  Like

 8. Ik heb behoorlijk wat gekocht.Ik ben op zoek gegaan naar kerstcadeautjes voor degene die ik op mijn lijstje had staan. Ik wist de originele prijzen en weet zeker dat ik aardig wat geld bespaard heb. Ik koop elk jaar in het BF weekend de kerstcadeautjes, maar zorg wel dat ik weet wat de daadwerkelijke korting is!

  Like

 9. Ik was heel erg vast van plan om niks te kopen, en klikte alle mails die binnenkwamen in het kader van BF ongelezen weg…op één na. Ik heb vanaf januari een extra website nodig en de provider die ik op het oog had, bood 60% korting aan. Aangezien ik daar ook al een andere website heb ondergebracht, even de bedragen vergeleken. En inderdaad, echt 60% korting op de oorspronkelijke prijs. Toch maar toegehapt…

  Like

 10. Proef ik daar een lichtzuur ondertoontje? 🙂 Niks gekocht hier op BF of CM. Ertussenin weer geld genoeg uitgegeven aan een piano, maar de korting daarop was verwaarloosbaar tov BF.

  Ik vind het vooral grappig dat 2jr geleden niemand BF kende, vorig jaar iedereen het een stom overgewaaid gebeuren vond en dit jaar weer, maar dat postten ze vanuit de rij voor de winkel, want zoals je al schreef “uiteraard allemaal wensen die al langer op de lijst stonden”.

  Geliked door 1 persoon

 11. Ik kocht een sport topje voor dochterlief die, toen ik even niet keek, borstjes heeft gekregen. Ik dacht met 20% korting bij de hema, maar ik had niet goed gekeken, want je moest drie artikelen kopen voor die korting. Dat was ik niet van plan want ze moet eerst even passen.
  Zoon kocht wel 3 speciale vinyl singles bij zijn favoriete platenzaak. Die zijn speciaal uitgebracht en op is op. Is zijn hobby, zijn geld en zijn zorg. Ik heb er met plezier naar geluisterd.

  Like

 12. Ik heb wel veel gekocht.Allemaal zaken die nog op ons lijstje stonden en nodig waren en nu met kortingen tussen de 20 en 60% verkocht werden.Alleen de kersttrui voor de oudste was niet nodig maar hij is er super blij mee en de trui zal regelmatig gedragen worden.

  Like

 13. Ja, wel iets gekocht. T-shirts met lange mouwen in wit en zwart van het merk Cecil. Deze kleuren zijn standaard en dus nooit in de aanbieding. Nu met 20% korting, dus gekocht. En ja het was een echte korting. Ik had toevallig al eerder naar deze shirts gezocht en wist dus de echte prijs.

  Like

 14. Nope, niets gekocht. Wel druk geweest met het wegklikken van allerlei mailtjes erover. En nog steeds, want nu is het weer cyber monday kennelijk. Ik heb alleen nog een vest, trui en broek nodig. DIe vond ik toevallig toen ik langs een winkeltje liep, dus toch wat gekocht per ongeluk maar niet BF gerelateerd. De man heeft overigens zo’n mega irritant horloge wat bij zijn telefoon hoort. Vreselijk. De hele dag staart hij op de telefoon, het horloge de ipad, de tv en weet ik wat al niet meer. Ik erger me groen geel en paars.

  Geliked door 1 persoon

 15. In de Lidl folder stond een Airfryer en die wilde ik voor dochter kopen. Donderdag was ik in de winkel en normaal beginnen veel dingen dan. Nu bleek het een BF aanbieding te zijn. Op de radio hoorde ik dat je dan vaak al voor openingstijd voor de deur moest liggen wilde je van dergelijke aanbiedingen gebruik maken anders was het OP. Nou voor maar 9 euro ging ik dat echt niet doen. Die Airfryer komt er wel op een andere manier

  Like

 16. Ook niets gekocht. Juist om dwars te doen bij al die hitsige advertenties 😛 we kopen wel als we wat nodig hebben, maar zo’n horloge hoort daar niet bepaald bij. Luxe item, wat het leven misschien even leuker maakt, maar blijvend? Bij mij nog niet.

  Geliked door 1 persoon

 17. Hier ook niets gekocht. Vriend heeft vorige week de G–gle Assistant cadeau gekregen. Ehm ja, geinig wel. Hij speelt muziek en vertelt ons hoe koud het is buiten. Wat er in de agenda staat. Maar echt onmisbaar… neuh. Ben wel benieuwd waar dit soort initiatieven toe leiden. Maar dat dacht ik ook van Hyves 😀

  Like

 18. heb heerlijk niets gekocht. de dingen die ik wou kopen (broek van een bepaalde winkel (niet eens een bepaald merk, maar om het model) maar was niet in de sale dus laten staan en ook de steelstofzuiger die ik al een tijdje bij wehkamp bij favorieten heb staan die van 109 voor 79 was heb ik niet gekocht omdat ik nog niet naar recensies had gekeken en geen miskoop wil doen (ook al wil ik al maanden een steelstofzuiger :p ) en t voelt goed dat ik niet alles maar koop omdat t kan (t geld is er wel nl) maar blijkbaar toch nog wel kan uitstellen 🙂 (ja ja witte bubbel ik weet t.. waar maak ik me druk om :p blij zijn met kunnen uitstellen :p)

  Geliked door 1 persoon

 19. Ik heb één aankoop gedaan, waarvan ik idd hoop dat hij mijn leven gaat verrijken. Een ticket om volgend jaar bij een seminar van Tony Robbins aanwezig te zijn. Stond al een tijdje op mijn nietbestaande bucketlist en met korting + zakelijk aftrekbaar ben ik gezwicht. Maar: geen spijt van! Ik zie dat zelf als investering.

  Qua Black Friday-producten ben ik altijd wat voorzichtig; volgens mij mikken ze die prijs voorafgaand aan BF flink omhoog. Ik vind het wel af en toe nog handig voor dingen die ik voor mijn site nodig heb. Dan hebben ze bijvoorbeeld een bepaalde plug-in of upgrade tegen een hoge korting. Maar goed, die bestel ik uiteraard dan alleen als ik die sowieso al nodig had.

  En ach, verder heb ik ook alles wat ik nodig heb en meer dan dat ik wil.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.