Uit het dagboek van een hondenleven, hoofdstuk 5. Een nieuw rondje.

Wij hebben een nieuw rondje, Pippa en ik. We gaan via het plantsoen achter ons huis (goed voor de ochtendplas) via de plaatselijke basisschool, waar het commando “blijf” geoefend wordt, naar het bos.

In het bos kunnen we twee kanten op. Als we naar rechts gaan dan doen we het oude rondje. We komen daar bijna altijd wel bekenden tegen: mensen met wie we vorig jaar dagelijks de ochtendwandeling deden. De groep viel begin dit jaar uit elkaar omdat er verschillende meningen bleken te bestaan over in hoeverre je je hond onder controle moet houden wanneer deze losloopt in het bos. Dat bleef overigens heel beleefd, hoor. Maar na wat plaatsvervangende schaamte door het wangedrag van andermans hond, haakten er een paar af (waaronder ik). Even goede vrienden.

En soms is het heel leuk om even bij te kletsen tijdens die ochtendwandelingetjes. Pippa vindt het geweldig om andere honden tegen te komen in het bos. Kan ze lekker spelen.

Maar soms prefereer ik de stilte. Gewoon lekker even “zennen” aan het begin van de dag. Bedenken hoe de dag eruit gaat zien of juist stilstaan bij hoe die dag er al uitziet. Een boom van dichtbij bekijken. Of een blad. Of een paddenstoel.

Dan gaan we linksaf. Dat is het nieuwe rondje.

Aan het einde van de linksaf-wandeling is het speelveld. Een soort hangplek voor honden plus eigenaren. Er wordt altijd druk gespeeld. Het is ook vlakbij ons huis dus als ik geen zin heb in een lange wandeling dan ga ik gewoon daarnaartoe. Dan kan ik stil blijven staan en voor me uitstaren als een reiger (maar dan niet op één been) terwijl Pippa alle honden probeert te verleiden tot een ren-spelletje.

Wat ook nog kan natuurlijk, is even fietsen. Op de bosfiets, zoals ik het noem: een kruising tussen een MTB en een toerfiets. Lekker racen en natregenen. En dan thuis droge kleren aan en een theetje.

Ja. Wat een leven is dat toch, dat hondenleven…….

2 gedachten over “Uit het dagboek van een hondenleven, hoofdstuk 5. Een nieuw rondje.

  1. Reigers staan vaak in de sloot voor de deur maar altijd op 2 poten, je bedoelt waarschijnlijk de ooievaar, die staat wel vaak op een pootje

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.