Hallo klusmannen… dáág klusmannen!

20181203_1115145066777452679709836.jpg

Vandaag wordt de nieuwe vloer gelegd. Daarmee is de periode van verhuizen en verbouwen afgesloten. Gevoelsmatig dan, vooral. Want in het hokje waar ooit een wc komt is nu alleen een gat in de vloer….

Maar…. op dat kleinste kamertje na is het vanaf morgen wel in iedere ruimte in ons huis min of meer leefbaar en kan ik echt gaan “opbouwen”.

Heerlijk.

Ik ben toe aan de heerlijke saaiheid van het dagelijkse bestaan. Voor zover saai en dagelijks, dan, want wanneer je ZZP-er bent met steeds weer nieuwe opdrachten, is er afwisseling genoeg.

Maar verder… die heerlijke huiselijkheid… even geen grote beslissingen moeten nemen over de hoogte van de plinten… even géén koffie zetten voor klusjesmannen en dat de woonkamer wéér ontruimd moet worden…. ik kijk ernaar uit!

Er is nog genoeg te doen, dat wel….

In slechts één kamertje een rolgordijn, alle andere ramen zijn ’s avonds en ’s nachts “één zwart gat”.

Op zolder staan nog een stuk of wat dozen. De huiskamer is op de bank en de eettafel plus stoelen na, nog helemaal leeg. ’t Echoot er nog behoorlijk…
En er moet nog een logeerbed in elkaar gezet worden. Nog niet overal hangen lampen. De muren zijn allemaal nog kaal, er ligt nog nergens een vloerkleed. Er is geen kapstok in de hal en ook wil ik er nog een kastje voor de schoenen timmeren.Ik wil nog een muur verven in de huiskamer. Of wel of niet.

Heel veel is er nog niet.

Maar echt. Vanaf morgen gaat er “gewoond” in plaats van “gebivakkeerd” worden. En ik kan ook weer fatsoenlijk werken. Niet aan de knutseltafel van Zonne maar gewoon, aan de eettafel zoals ik gewend ben. En natuurlijk heb ik dan nog die “werkstaplek“.

Het scheelt ook wel enorm dat ik de belangrijkste doosjes met “kantoordingen” teruggevonden heb in in de daarvoor bestemde la / kast gedaan heb.

Er kan ingericht gaan worden. Ik kan ook nuttig gaan schoonmaken omdat er niet “ergens volgende week” wéér iets geklust zal worden met allerlei stofzooi als bijproduct. De stofwit-uitgeslagen ramen kunnen gewassen. Toch jammer dat het uitzicht naar onze tuin gedomineerd wordt door achtergelaten zooi van de vloerverwarmingmannetjes, die zooi die ze vorige week eigenlijk alsnog zouden kunnen komen ophalen maar dat hebben ze natuurlijk niet gedaan en ook al blijf ik gewoon bellen hierover ik weet ook wel dat ze nooit meer zullen komen…

Ik heb leuke ideetjes voor de verdere inrichting van ons huis. Echt. Morgen komt er bovendien een bevriende interieurarchitecte/styliste langs om met me mee te denken over waar de bank komt en welke kleur of geenkleur ik nou wil in die woonkamer.

 

Yep. Het gewone leven. Ik ben er klaar voor. Nog even door die decembersocialeverplichtingenmaand heen bijten dan maar……. ….. ….

3 gedachten over “Hallo klusmannen… dáág klusmannen!

  1. Heel herkenbaar wat je schrijft..bij ons net zo momenteel .we gaan samen doorbijten. En t komt allemaal goed (denk ik:)

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik leef mee! Zit hier ook tegen zwarteraampartijen aan te kijken. Ook pas verhuisd en snak naar saaiheid en regelmaat. Zal nog even duren. En mag ik even klagen.. ik heb mijn portemonee met ovkaart en bibliotheekkaart ingepakt en weet bij god niet in welke doos.( Geld- en andere passen gelukkig in andere portemonee) Zit nu al 6 weken zonder, omdat ik nog steeds niet alles heb uit kunnen pakken, want wacht op kasten/ verbouwing kamer waar bergen dozen straks heengaan. Enfin, je begrijpt…. maar gedeelde smart is halve smart!

    Groetjes Jacqueline

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.